Τραγανά κουλουράκια με τυρί και δυόσμο
Πρόκειται για συνοδευτικό φαγητού, κάτι σαν μίνι πικάντικα τυροπιτάκια που φτιάχνονται πανεύκολα και αποτελούν μαγεία για τις αισθήσεις
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη διάβασα παλιά σε ένα περιοδικό, αν θυμάμαι καλά, αλλά έχει μεγάλη επιτυχία και "σπάνε μυτούλες" με το που ψήνονται τα κουλουράκια. Φροντίστε το κουταλάκι με το πιπέρι να είναι γεμάτο για έξτρα νοστιμιά
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόψτε το βούτυρο.
-
2
Ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σ΄ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων, μέχρι να γίνουν τρίμματα.
-
3
Προσθέστε 6-7 κουταλιές παγωμένο γάλα και ζυμώστε γρήγορα, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής.
-
4
Προσθέστε το τυρί, το δυόσμο, 1 κουταλάκι πιπέρι και ζυμώστε ξανά γρήγορα.
-
5
Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, ισιώστε τη λίγο πιέζοντας με τις παλάμες, τυλίξτε τη σε διαφανή μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
6
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, αλείψτε με βούτυρο 1-2 λαμαρίνες και ντύστε τις με λαδόκολλα.
-
7
Μοιράστε τη ζύμη σε κομματάκια, πλάστε τα σε διάφορα σχήματα, όχι μεγαλύτερα από κεφτεδάκια σχετικά πλατιά και βάλτε τα στις λαμαρίνες.
-
8
Χτυπήστε το αυγό, αλείψτε τα και πασπαλίστε τα με μπόλικο σουσάμι λευκό, από την πάνω πλευρά.
-
9
Ψήστε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς, μέχρι να κοκκινήσουν
Σχόλια (4)