DEMI.K
DEMI.K @cook_8503564

Απολαυστικό σνάκ που συνοδεύεται με βούτυρο και μέλι ή τυρί και σαλαμι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ανοίγουμε τον φούρνο για 5' και έτσι έχουμε ζεστό μέρος για να αφήσουμε τις ζύμες μας να ξεκουραστούν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  2. 250 ml ελαιόλαδο
  3. 300 ml νερό χλιαρό
  4. 1 φακ. ξηρή μαγιά
  5. 2 πρέζες αλάτι
  6. 2 πρέζες ρίγανη
  7. σουσάμι μαύρο και άσπρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε 1 λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο,το αλάτι,την ρίγανη και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

  2. 2

    Προσθέτουμε την μαγιά (αδιάλυτη) και το νερό.

  3. 3

    Φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη και την αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί.

  4. 4

    Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης,.ανοίγουμε με τον πλάστη, να λεπτύνει η ζύμη και χαράζουμε μπαστουνάκια με 1 μαχαίρι.

  5. 5

    Αλείφουμε με λίγο νερό για να κολλήσει το σουσάμι.

  6. 6

    Βάζουμε τα κριτσίνια σε ταψιά με λαδόκολλα.

  7. 7

    Τα αφήνουμε 30' να ξεκουραστούν.

  8. 8

    Τα ψήνουμε για 25' στους 180°.

  9. 9

    Κλείνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για 30'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

chatzico
chatzico @cook_8484455
Εφτιαξα την μισή δόση, τίμιες και ειλικρινείς οι δοσολογιες.
Τραγανά χωρίς να είναι ξερά και νόστιμα.
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να προσθέσω στην ζύμη κεφαλοτύρι ή άλλο ξηρό κίτρινο τυρί.
Μπράβο σου !

Από

DEMI.K
DEMI.K @cook_8503564
στις