κύρια φωτογραφία συνταγής Τραγανά μήλα

Τραγανά μήλα

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
elenixania
elenixania @Eleni
Χανιά

Ένα υγιεινό γλύκισμα κατάλληλο και για παιδιά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

9 άτομα
  1. 4 μέτρια μήλα σε λεπτές φέτες
  2. χυμός από 1/2 λεμόνι
  3. 1/3 φλ. ζάχαρη
  4. 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  5. 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  6. 8-10 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  7. Επικάλυψη
  8. 1/2 φλ. αλεύρι
  9. 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
  10. 1/2 φλ. κουάκερ
  11. 1/2 φλ. καρύδια κοπανισμένα
  12. 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  13. 8 κουταλιές σούπας μαλακό βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

  2. 2

    Ετοιμάζετε τη γέμισηΒάζετε τα μήλα σε μεγάλο μπολ και περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

  3. 3

    Ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και μοιράζετε σε 9 ατομικά φορμάκια.

  4. 4

    Ετοιμάζετε την επικάλυψηΣε μπολάκι ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κουάκερ, τα καρύδια και την κανέλα.

  5. 5

    Ρίχνετε μέσα το βούτυρο και το τρίβετε να γίνουν σαν χοντρά τρίμματα.

  6. 6

    Το σκορπάτε επάνω στα μήλα και απλώνετε με κουτάλι.

  7. 7

    Βάζετε τα φορμάκια στον φούρνο και τα ψήνετε για 45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να μαλακώσουν τα μήλα.

  8. 8

    Τα μεταφέρετε σε πιάτα, γαρνίρετε με μπάλες παγωτού αν θέλετε και σερβίρετε ζεστά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

elenixania
στις
Χανιά