Τραγανά μήλα
Ένα υγιεινό γλύκισμα κατάλληλο και για παιδιά.
Υλικά
-
4 μέτρια μήλα σε λεπτές φέτες
-
χυμός από 1/2 λεμόνι
-
1/3 φλ. ζάχαρη
-
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
-
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
-
8-10 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
-
Επικάλυψη
-
1/2 φλ. αλεύρι
-
1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
-
1/2 φλ. κουάκερ
-
1/2 φλ. καρύδια κοπανισμένα
-
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
-
8 κουταλιές σούπας μαλακό βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
-
2
Ετοιμάζετε τη γέμισηΒάζετε τα μήλα σε μεγάλο μπολ και περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
-
3
Ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και μοιράζετε σε 9 ατομικά φορμάκια.
-
4
Ετοιμάζετε την επικάλυψηΣε μπολάκι ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κουάκερ, τα καρύδια και την κανέλα.
-
5
Ρίχνετε μέσα το βούτυρο και το τρίβετε να γίνουν σαν χοντρά τρίμματα.
-
6
Το σκορπάτε επάνω στα μήλα και απλώνετε με κουτάλι.
-
7
Βάζετε τα φορμάκια στον φούρνο και τα ψήνετε για 45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να μαλακώσουν τα μήλα.
-
8
Τα μεταφέρετε σε πιάτα, γαρνίρετε με μπάλες παγωτού αν θέλετε και σερβίρετε ζεστά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια