Τραγανά μουστοκούλουρα
Νόστιμα τραγανά και γευστικά μουστοκούλουρα που θα συνοδεύουν ευχάριστα τον καφέ σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά
-
500 γρ. μούστο
-
500 γρ. ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο
-
250 γρ. ζάχαρη
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
-
1 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
-
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
-
1 φλ. καφέ κονιάκ
-
αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις (γύρω στο 1 1/2 κιλό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μούστο, το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε και αυτό. Ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν.
-
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
-
3
Ψήνουμε στο αέρα στους 170 βαθμους κελσίου για 40΄ ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ΄ όλες τις πλευρές.
Σχόλια (10)