Τραγανά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας
Εύκολα και γρήγορα μπισκότα για μικρά παιδιά και όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η παραπάνω ποσότητα βγάζει ένα κουτάκι μπισκότα, εκτός εάν τα κάνετε πιο μικρά. για μεγάλες ποσότητες βάλτε τη διπλάσια δόση.
Υλικά
-
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
-
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1 αυγό
-
1 κουταλάκι γλυκού τρίμμα πορτοκαλιού
-
2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
-
2 κουταλιές ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 C.
-
2
Σε ένα μπωλ ρίχνω το αλεύρι, το τρίμμα και το βούτυρο και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ ώσπου να αφρατέψει το μείγμα.
-
3
Προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη, το χυμό, το αυγό και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ έως ότου ομογενοποιηθούν, ενώ στο τέλος προσθέτω και τις σταγόνες σοκολάτας.
-
4
Καλύπτω ένα ταψί με λαδόκολλα, ή διαφορετικά το λαδώνω/βουτυρώνω και τοποθετώ πάνω στο ταψί 2 κουταλιές από το μείγμα για κάθε μπισκότο,αφήνοντας κενό ανάμεσα στα μπισκότα.
-
5
Πασπαλίζω το κάθε μπισκότο με λίγο ζάχαρη (προαιρετικά).
-
6
Ψήνω περίπου για 20 περίπου λεπτά έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Σχόλια