Τραγανά τυροπιτάκια
Αυτή την συνταγή την δοκίμασα μια μέρα που μου είχε περισέψει ζύμη ψωμιού...είναι πολύ απλή,γνωστή και αγαπημένη...Ελπίζω να σας αρέσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ τραγανά και πεντανόστημα. Καλή Όρεξη...!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λοιπόν αρχικά για να κάνουμε την ζύμη ζεστένουμε στο μπρίκι ένα ποτήρι νερό όσπου να γίνει χλυαρό,ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη την λιώνουμε με ένα κουτάλι και μετά διαλύουμε και την μαγιά. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε από πάνω το αλάτι και ανακατεύουμε.
-
2
Ρίχνουμε το διάλυμα μαγιάς-ζάχαρης στο μπόλ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, βάζουμε το ένα κουταλάκι λάδι και όσο νερό πάρει (να γίνει μια ζύμη αρκετά μαλακή που να μην κολάει στα χέρια)
-
3
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
-
4
Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκ περίπου και με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια φύλλου για τα τυροπιτάκια.
-
5
Για να ετοιμάσουμε την γέμιση αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμησης μαζί σε ένα μπλέντερ.
-
6
Ετοιμάζουμε τα τυροπιτάκια βάζοντας μια κουταλιά του γλυκου γέμιση στο καθένα και τα κλείνουμε με ένα πιρούνι.
-
7
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σχόλια