ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
,ΕΛΛΑΔΑ

Μια συνταγή από την εκπομπή "Καφές με την Ελένη". Εμένα μου βγήκαν πιο πολύ σαν κριτσίνια. Μπορεί να έκανα κάτι λάθος, πάντως είναι πολύ νόστιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 35 κομμάτια
  1. 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  2. 1 κουτ. του γλυκού ξερή μαγιά
  3. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  4. 2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  5. 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  6. 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  7. 180 ml. χλιαρό νερό
  8. 400 γρ. αλεύρι σκληρό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε εως ότου γίνει χλιαρό.

  2. 2

    Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.

  3. 3

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι (δεν θα το πάρει όλο) και το νερό (δεν θα το πάρει όλο), μέχρι να ενωθεί η ζύμη σε μπάλα. Τη δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική.

  4. 4

    Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και κάθε κομμάτι ζύμης το πλάθουμε σε 10 μακριά μπαστούνια (20 εκ. μήκος το καθένα). Τα τοποθετούμε αραιά στη λαμαρίνα (λαδωμένη) και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ρόδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

Νίκη- Στεφανου
Νίκη- Στεφανου @cook_19818024
Να ρωτήσω κάτι;;;; μπορώ να βάλω φέτα αντί για παρμεζάνα;;;

Από

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
στις
,ΕΛΛΑΔΑ