Τραγανή Τυρόπιτα με Άνηθο (Πολίτικη)
Ελαφριά και τραγανή τυρόπιτα με φέτα, ανθότυρο, γιαούρτι κι αρωματικό άνηθο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η τυρόπιτα (όπως και κάθε πίτα) τρώγεται καλύτερα αφού «ξεκουραστεί» για 15’ μόλις βγει από τον φούρνο. Κι αν θέλετε να διαβάσετε κι άλλες απλές και καθημερινές συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το προσωπικό μου μπλογκ Dailycious.gr!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθύ μπολ πατάω με το πιρούνι τα τυριά να λιώσουν κι ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης ωσότου δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.
-
2
Σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος ή pyrex ξεκινάω να στρώνω τα μισά από τα φύλλα κρούστας (6 από αυτά) διπλωμένα στα δύο κι αλείφοντας τα ένα-ένα με το ελαιόλαδο.
-
3
Κατόπιν στρώνω την γέμιση στην επιφάνεια της πίτας και συνεχίζω το στρώσιμο και το λάδωμα των υπόλοιπων φύλλων.
-
4
Χαράσσω την τυρόπιτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες, αλείφω την επιφάνεια της με το γάλα και φουρνίζω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 50’.
Σχόλια (3)