Τραγανό χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα
Χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα πολύ εύκολο, πολύ νόστιμο και με τραγανή πετσούλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν βάζουμε καθόλου αλατοπίπερο ή ρίγανη στο κότσι πριν ψηθεί για να μην σφίξει το κρέας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνω λαδόκολλα αρκετή ώστε να μπορέσω να τυλίξω κάλα το κότσι μου και την τοποθετώ σε ένα μεγάλο ταψί.
-
2
Βάζω το κότσι μου μέσα και του ανοίγω τρύπες σε όλες του τις πλευρές και βάζω τα σκορδάκια μέσα.
-
3
Ρίχνω πάνω στο κότσι λίγο λαδάκι.
-
4
Στη συνέχεια, κλείνω το κότσι μου μέσα στην λαδόκολλα ώστε να γίνει ένα πακέτο και το δένω με σπάγγο για να μην ανοίξει.
-
5
Τοποθετώ το ταψί με το πακέτο σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για τουλάχιστον 3 ώρες στους 200 βαθμούς πάνω κάτω ή και στον αέρα αν θέλετε.
-
6
Όταν τελειώσει το ψήσιμο το βγάζω, ανοίγω την λαδόκολλα και το ξαναβάζω για λίγα λεπτά για να πάρει πιο ωραίο χρώμα η πέτσα και να ξεροψηθεί.
-
7
Έπειτα το βγάζω απο την λαδόκολλα και το σερβίρω ζεστό.
-
8
Κόβω το κρέας γύρω γύρω σε κομματάκια και βάζω απο πάνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια