Τραγανό χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
Eldaki
Eldaki @elda81k
,Ελλάδα

Χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα πολύ εύκολο, πολύ νόστιμο και με τραγανή πετσούλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν βάζουμε καθόλου αλατοπίπερο ή ρίγανη στο κότσι πριν ψηθεί για να μην σφίξει το κρέας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 1 χοιρινό κότσι
  2. 5-6 σκελίδες σκόρδο
  3. λίγο λάδι
  4. ρίγανη, αλάτι, πιπέρι (για το σερβίρισμα)
  5. λαδόκολλα και σπάγγο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνω λαδόκολλα αρκετή ώστε να μπορέσω να τυλίξω κάλα το κότσι μου και την τοποθετώ σε ένα μεγάλο ταψί.

  2. 2

    Βάζω το κότσι μου μέσα και του ανοίγω τρύπες σε όλες του τις πλευρές και βάζω τα σκορδάκια μέσα.

  3. 3

    Ρίχνω πάνω στο κότσι λίγο λαδάκι.

  4. 4

    Στη συνέχεια, κλείνω το κότσι μου μέσα στην λαδόκολλα ώστε να γίνει ένα πακέτο και το δένω με σπάγγο για να μην ανοίξει.

  5. 5

    Τοποθετώ το ταψί με το πακέτο σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για τουλάχιστον 3 ώρες στους 200 βαθμούς πάνω κάτω ή και στον αέρα αν θέλετε.

  6. 6

    Όταν τελειώσει το ψήσιμο το βγάζω, ανοίγω την λαδόκολλα και το ξαναβάζω για λίγα λεπτά για να πάρει πιο ωραίο χρώμα η πέτσα και να ξεροψηθεί.

  7. 7

    Έπειτα το βγάζω απο την λαδόκολλα και το σερβίρω ζεστό.

  8. 8

    Κόβω το κρέας γύρω γύρω σε κομματάκια και βάζω απο πάνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Καλή σας όρεξη!

Αντιδράσεις

Από

Eldaki
Eldaki @elda81k
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα