Τραγανοαφράτη ζύμη κουρού
Μια εύκολη και γρήγορη ζύμη κουρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα είναι όταν πλέον έχετε ετοιμάσει τα πιτάκια ή την πίτα σας να τα αφήσετε στην λάμαρίνα για 30 λεπτά πριν ψήσετε. Επίσης μπορείτε να την βάλετε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Ευχαριστούμε την pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
-
250 γρ μαργαρίνη (πλάκα)
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ (γεμάτο)
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ το λάδι, το γιαούρτι (αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει την πέτσα του), τη μαργαρίνη (την οποία έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου το λιγότερο μια ώρα για να είναι έυπλαστη), το μπέϊκιν το αλάτι και το πιπέρι.
-
2
Τα ανακατέυουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
3
Έπειτα προσθέτουμε το μισό αλέυρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά.
-
4
Στην πορεία ρίχνουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλέυρι μέχρι να καταφέρουμε να έχουμε μια έυπλαστη ζύμη. Δεν την θέλουμε πολύ σφιχτή αλλά ούτε και πολύ μαλακή.
-
5
Έπειτα την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.
-
6
Η ζύμη είναι έτοιμη για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε.
Σχόλια (19)