Τραχανόπιτα αποκριάτικη
Υλικά
-
4 φλυτζανια τραχανα γλυκο
-
12 φλυτζανια νερο
-
2 κουλουριτσες φιδε
-
1 πακετο φυλλο για πιτα
-
2 φλιτζανια ζαχαρη
-
1 κ. γλ. κανελα
-
1/2 φλυτζανι μυζηθρα
-
1 φλυτζανι γαλα
-
6 αυγα
-
1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βραζουμε το τραχανα σε σιγανη φωτια για ενα τεταρτακι
-
2
Σβηνουμε τη φωτια προσθετουμε το φιδε και ανακατευουμε
-
3
Αφηνουμε να κρυωσει το μιγμα λιγακι
-
4
Πρσθετουμε ζαχαρη κανελα μυζηθρα λαδι και τα αυγα χτυπημενα
-
5
Στρωνουμε το ταψι με τα μισα φυλλα λαδωμενα
-
6
Ριχνουμε τη γεμιση και σκεπαζουμε με τα υπολοιπα φυλλα
-
7
Περιχυνουμε πριν να μπει στο φουρνο τη πιτα με μειγμα απο λιγο λαδι, λιγο νερο, μια κουταλια σουπας αλευρι και μια ζαχαρη
-
8
Ψηνουμε σε 200 βαθμους για σαρανταπεντε λεπτα
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια