κύρια φωτογραφία συνταγής Τραχανόπιτα αποκριάτικη

Τραχανόπιτα αποκριάτικη

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 φλυτζανια τραχανα γλυκο
  2. 12 φλυτζανια νερο
  3. 2 κουλουριτσες φιδε
  4. 1 πακετο φυλλο για πιτα
  5. 2 φλιτζανια ζαχαρη
  6. 1 κ. γλ. κανελα
  7. 1/2 φλυτζανι μυζηθρα
  8. 1 φλυτζανι γαλα
  9. 6 αυγα
  10. 1/2 φλυτζανι ελαιολαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βραζουμε το τραχανα σε σιγανη φωτια για ενα τεταρτακι

  2. 2

    Σβηνουμε τη φωτια προσθετουμε το φιδε και ανακατευουμε

  3. 3

    Αφηνουμε να κρυωσει το μιγμα λιγακι

  4. 4

    Πρσθετουμε ζαχαρη κανελα μυζηθρα λαδι και τα αυγα χτυπημενα

  5. 5

    Στρωνουμε το ταψι με τα μισα φυλλα λαδωμενα

  6. 6

    Ριχνουμε τη γεμιση και σκεπαζουμε με τα υπολοιπα φυλλα

  7. 7

    Περιχυνουμε πριν να μπει στο φουρνο τη πιτα με μειγμα απο λιγο λαδι, λιγο νερο, μια κουταλια σουπας αλευρι και μια ζαχαρη

  8. 8

    Ψηνουμε σε 200 βαθμους για σαρανταπεντε λεπτα

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
στις
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ