Τραχανόπιτα Ηπειρώτικη
Εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο τραχανάς δεν θα πρέπει να έχει βράσει εντελώς για να μην μας "λασπώσει" αφού μετά θα ψηθεί στο φούρνο. Εγώ χρησιμοποίησα το μεγάλο ταψί του φούρνου. Τα ποτήρια που χρειαζόμαστε είναι τα μεγάλα.
Υλικά
-
5 ποτήρια νερό
-
3 φλυτζάνια τσαγιού τραχανά (λευκό)
-
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
-
3 αυγά
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε σιγά-σιγά τον τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς.
-
2
Μετά από λίγο ρίχνουμε το γάλα.
-
3
Αφού βράσει ο τραχανάς αποσύρουμε απο τη φωτία.
-
4
Τον αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά μας χτυπημένα, το ελαιόλαδο, τη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλα.
-
5
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανία.
-
6
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι η πίτα μας να πάρει χρώμα.
Σχόλια (17)