κύρια φωτογραφία συνταγής Τραχανόπιτα με ελιές και φέτα
mitsoula
mitsoula @cook_8463650
Κορυδαλλός,Ελλάδα

Τραχανόπιτα με γλυκό τραχανά, φέτα και ελιές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φλιτζάνι τραχανά γλυκό
  2. 8 φλιτζάνια νερό
  3. 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 φλιτζάνι φέτα σε κομματάκια
  5. 1 φλιτζάνι κασέρι
  6. 1 φλιτζάνι ελιές κομμένες στα δύο
  7. 1/2 ματσάκι άνηθο ψηλοκομμένο
  8. 6 κουταλίες της σούπας ελαιόλαδο
  9. αλάτι - πιπέρι
  10. 2 κουταλίες της σούπας λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τον τραχανά για 3-6 λεπτά στο νερό.

  2. 2

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε όλα τα υλικά κρατώντας ένα αυγό για το τέλος.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε το ταψί και αδείαζουμε το μίγμα.

  4. 4

    Ρίχνουμε απο πάνω ένα αυγό που έχουμε χτυπίσει ελαφρώς.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μία ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

glykoula
glykoula @Harisiro1982
Να ρωτησω κατι γιατι φαινετε καλη η συνταγουλα. Αν βαλουμε ξινο τραχανα πια η διαφορα; ρωταω γιατι βλεπω οτι εχει φετα κ ελιες, αρα αλμυρα, κ η συνταγη εχει γλυκο τραχανα.

Από

mitsoula
mitsoula @cook_8463650
στις
Κορυδαλλός,Ελλάδα