Τραχανόσουπα με κοτόπουλο και λαχανικά
Νόστιμη και θρεπτική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Θέλει φέτα φυσικά, και καλό ψωμί! Μόλις την έφτιαξα και είναι πεντανόστιμη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόψτε το σκόρδο, τα καρότα σε μικρά κυβάκια, το πράσο σε ροδέλες και το κοτσάνι από το μπρόκολο μικρά κομματάκια.
-
2
Πλύντε και σκουπίστε το κοτόπουλο και βάλτε το σε κατσαρόλα που έχει κάψει με 2 κ.σ. λάδι να σωταριστεί σε δυνατή φωτιά (με την πέτσα από κάτω πρώτα).
-
3
Γυρίστε πλευρά και ρίξτε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σας, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν.
-
4
Ρίξτε νερό να τα σκεπάσει καλά, χαμηλώστε τη φωτιά και κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας να σιγοβράσει για 15'.
-
5
Κόψτε σε κυβάκια τις πιπεριές (τις καυτερές πολύ μικρά κομματάκια) και το μπρόκολο σε μπουκετάκια και προσθέστε τα στην κατσαρόλα, μαζί με όλα τα μπαχαρικά και το ξύσμα λεμονιού.
-
6
Μετά από 10' αφαιρέστε το κοτόπουλο και κόψτε το μικρά κομματάκια (χωρίς την πέτσα).
-
7
Ξαναρίξτε τα στην κατσαρόλα.
-
8
Ανακατέψτε τον τραχανά σε ένα φλιτζ. κρύο νερό και βάλτε τον στην κατσαρόλα να βράσει με τα υπόλοιπα υλικά για ~5', ανακατεύοντας καλά.
-
9
Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και χυμό μισού ή ενός λεμονιού (ανάλογα πόσο ξινή σας αρέσει η σούπα), σκεπάστε και αφήστε να σταθεί τουλάχιστον 10'.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια