Τραχανόσουπα με μανιτάρια
Μία υπέροχη σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Ένας τρόπος να λατρέψουν τον τραχανά ακόμα και όσοι, όπως εγώ, δεν τον τρώνε με τίποτα. Στα σύ ότι γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ θρεπτική.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την είδα πρίν από μερικά χρόνια στην εκπομπή της Ελένης Ψυχούλη Chef στον αέρα στον σκαϊ αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι το όνομα της μαγείρισσας που την παροσίαζε. Τη μαγείρεψα ακριβώς την επόμενη μέρα μιας και ο άντρας μου λατρέυει τον τραχανά και ήθελα να του κάνω το χατήρι. Ξετρελάθηκα αμέσως μόλις τη δοκίμασα. Από τότε είναι ένας τρόπος να τρώω τον τραχανά.
Υλικά
-
250 gr τραχανά
-
500 gr μανιτάρια
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
-
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
-
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
-
1 νεροπότηρο γάλα
-
1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
-
2
Κόβουμε σε φετάκια τα μανιτάρια, τα προσθέτουμε στο κρεμμύδι και τα σωτάρουμε.
-
3
Σβήνουμε με το κονιάκ. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ντοματοχυμό καθώς και περίπου 1 λίτρο νερό και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτία.
-
5
Προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουνε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει ο τραχανάς.
-
6
Όταν βράσει η σούπα προσθέτουμε το γάλα, αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατευάζουμε από τη φωτιά.
-
7
Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε τη σούπα και σερβίρουμε.
-
8
Τρώγεται ζεστή.
Σχόλια