Τριανταφυλλένια Τυροπιτάκια
Τυροπιτάκια.... αφράτα, πεντανόστιμα και ευπαρουσίαστα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αγαπημένη συνταγή που κάνω πάντα την Κυριακή του Πάσχα (περιμένοντας τη σούβλα). Είναι πολύ εύκολη και γευστική ενώ το σχήμα τους πάντα εντυπωσιάζει! (Αν έχω καμία ανοιχτή κρέμα γάλακτος ρίχνω κανα φλυτζανάκι του καφέ στα τυρια)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το γάλα και τη μαργαρίνη ώστε να λιώσει (χλιαρό να είναι). Το ρίχνουμε στη λεκάνη που θα το δουλέψουμε. Ρίχνουμε τη ζάχαρη τη μαγιά και το ασπράδι... ανακατεύουμε ελαφρώς.
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος το αλάτι. Ανακατεύουμε - ζυμώνουμε λίγο (με το χέρι δε χρειάζεται μίξερ) και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
-
3
Ανακατεύουμε τα τυριά και με ένα πιρουνι τα "σπάμε".
-
4
Ανοίγουμε 2 φύλλα παραλληλόγραμμα (ένα κάθε φορά). Τα βουτυρώνουμε λίγο και ρίχνουμε θρουλιαστό το τυρί.
-
5
Διπλώνουμε στα 3 σα φάκελο (σε σχήμα παραλληλόγραμμο).
-
6
Το έχουμε μπροστά μας οριζόντια και το κόβουμε κάθετα σε 10 μέρη. Το κάθε μέρος στη μέση (πάλι κάθετα) αλλά όχι από πάνω… από λίγο πιο κάτω. Είναι σαν παντελόνι...
-
7
Στριφογυρίζουμε το κάθε «μπατζάκι» ώστε να κάνουμε τριαντάφυλλο…
-
8
Περιμένουμε κανα 10λεπτο, αυγουλώνουμε (κρόκο με λίγο γάλα) και ψήνουμε αέρα για περίπου μισάωρο στους 170°.
Σχόλια (19)