Trifle ροδάκινο
Γλυκό σε στρώσεις με ελαφριά κρέμα, παντεσπάνι από κέικ και φρούτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να δοκιμάσουμε και αμέσως αλλά είναι καλύτερα να τοποθετήσουμε στο ψυγείο για διάστημα μιάς ώρας περίπου.
Υλικά
-
1 κομπόστα ροδάκινο
-
4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο
-
1 κέικ βανίλιας (μπορούμε αν έχουμε τα υλικά να το φτιάξουμε εμείς)
-
300 gr τυρί κρέμα
-
125 gr ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε το κέικ και το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκατοστών(θα χρειαστούμε περίπου 10 φέτες κέικ, ανάλογα το μέγεθος του μπόλ).
-
2
Αλείφουμε τις φέτες με την μαρμελάδα και ενώνουμε 2 μεταξύ τους δημιουργώντας σάντουιτς μαρμελάδας.
-
3
Τις τοποθετούμε στον πάτο του μπολ.
-
4
Ανοίγουμε την κομπόστα και κόβουμε μεγάλα κομμάτια τα ροδάκινα, περιχύνουμε με λίγο από το ζουμί της στο στρωμένο κέικ και προσθέτουμε τα μισά φρούτα.
-
5
Ωστόσο στο μίξερ χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη να γίνει σαν παχύρευστη σαντιγί.
-
6
Στρώνουμε πάνω από το κέικ και τα φρούτα το 1/2 της κρέμας.
-
7
Τρίβουμε σε μεγάλα κομμάτια το υπόλοιπο κέικ πάνω από την κρέμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα φρούτα και απλώνουμε ξανά με το υπόλοιπο 1/2 της κρέμας.
-
8
Διακοσμούμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή τρούφα ή κομματάκια από φρούτα που φυλάξαμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια