Τριγιέ, το παγωτό λεμόνι
Γλυκισμα παγωτού λεμόνι με ζελέ λεμόνι, δροσερό, ελαφρυ και οικονομικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκάκι αυτό είναι οτι πρέπει για το καλοκαιρι. Δοκιμάστε το!Επισης, δεν μυρίζει ΚΑΘΟΛΟΥ η γαλατίλα!
Υλικά
-
1 μονό κουτί ζελέ λεμόνι
-
1 κουτι γάλα εβαπορέ (το βάζουμε απο πριν στην κατάψυξη για να μας παγώσει, οχι να γίνει πέτρα)
-
1 φλυτζανι τσαγ ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι τσαγιου ζεστό νερό
-
1 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
-
1 πακέτο πτι μπερ
-
λιγο καβουρδισμένο αμύγδαλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλυουμε το ζελε και την ζάχαρη στο ζεστό νερό.
-
2
Χτυπάμε πολύ καλα το γάλα να αφρατεψει πολυ και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα μεσα στο γάλα.
-
3
Υστερα ριχνουμε το ζελε που τον έχουμε διαλύσει με το ζεστό νερό και την ζάχαρη μεσα στο γάλα και χτυπαμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-
4
Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε σε λίγο γαλατακι και τα στρώνουμε σ' ενα ταψάκι, χρειάζεται σχεδον ολο το πακέτο των πτι μπερ.
-
5
Ριχνουμε το μειγμα μας πανω στα μπισκότα και το βάζουμε καταψυξη.
-
6
Σερβίρουμε με αμυγδαλακι ή ακομα με γλυκό του κουταλιού βυσσινο. Καλη επιτυχία!
Σχόλια