Τρίγωνα Πανοράματος

Bαθμολογία: 5
       
 
38 ψήφοι
MAGEIRISSA, 27.01.08
Τρίγωνα Πανοράματος
photo: Mastoras

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • βούτυρο για άλειμμα


σιρόπι

  • 1 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κ.σ. γλυκόζη
  • 1 κ.σ. λεμόνι

Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Φτιάχνει: 17-20 κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Φέρνω όλα τα υλικά που χρειάζομαι στον πάγκο εργασίας
Βήμα 2
2) και το βούτυρο.
Βήμα 3
3) Ανοίγω το φύλλο κρούστας με την κοντή πλευρά προς τα μένα .
Βήμα 4
4) Κόβω το κάθε φύλλο κάθετα στη μέση κι αλείφω το ½ του κάθε φύλλου με βούτυρο.
Βήμα 5
5) Διπλώνω το άλλο μισό φύλλο από πάνω ακριβώς,
Βήμα 6
6) έτσι έχω μια μακριά λωρίδα.
Βήμα 7
7) Βουτυρώνω όλη την επιφάνεια πολύ καλά.
Βήμα 8
8) Αρχίζω να διπλώνω σε τρίγωνο όπως στη φωτο
Βήμα 9
9) Συνεχίζω διπλώνοντας τις άκρες, απαλά, χωρίς να «πατάω» το φύλλο,
Βήμα 10
10) ώστε να δημιουργείται τρίγωνο
Βήμα 11
11) Φροντίζω ώστε οι άκρες να πέφτουν ακριβώς στο κάτω κομμάτι
Βήμα 12
12) διορθώνω λίγο, αν κάπου έχει ξεφύγει
Βήμα 13
13) συνεχίζω διπλώνοντας μέχρι το τέλος.
Βήμα 14
14) Αν περισσεύει λίγο στην άκρη, νοτίζω (υγραίνω) τις άκρες με ελάχιστο νεράκι και διπλώνω απαλά ότι περισσεύει, φτιάχνοντας το τριγωνάκι.
Βήμα 15
15) Συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα, κατά τον ίδιο τρόπο και στρώνω σε ταψί, αφού τα βουτυρώσω καλά απ’ όλες τις πλευρές.
Βήμα 16
16) Ψήνω στο φούρνο, στους 220 β. στην αρχή μέχρι να φουσκώσουν, και μετά χαμηλώνω το φούρνο στους 200 β. μέχρι να πάρουν βαθύ ρόδινο χρώμα (προσοχή αρπάζουν γρήγορα).
Βήμα 17
17) Αφού κρυώσουν, παίρνω το τριγωνάκι και στη μια του άκρη, κάνω ένα βαθύ άνοιγμα
Βήμα 18
18) προσεχτικά μη χαλάσει το σχήμα του, κάνω το ίδιο σε όλα τα τριγωνάκια.
Βήμα 19
19) Εν τω μεταξύ έχω βάλει τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά.
Βήμα 20
20) Σβήνω το μάτι της κουζίνας και βουτάω τα τρίγωνα στο καυτό σιρόπι, γυρνώντας προσεχτικά απ’ όλες τις πλευρές, ν' απορροφήσουν.
Βήμα 21
21) Τα βάζω στο ταψί πάλι κι όσο σιρόπι μείνει, το ρίχνω από πάνω και τ'αφήνω μια νύχτα να τραβήξουν.
Βήμα 22
22) Την επόμενη μέρα, βάζω σε κορνέ κρέμα ζαχαροπλαστικής, και γεμίζω προσεχτικά μη σπάσουν τα τριγωνάκια. Τα στοιβάζω προσεχτικά μη λερώσουν μεταξύ τους, σε πιατέλα ή ταψί κλπ.
Βήμα 23
23) Αν θέλω διακοσμώ με σαντιγύ το άνοιγμα από πάνω, πασπαλίζω με φυστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο, ή ότι τραβάει η όρεξή σας.
Βήμα 24
24) Έτοιμα να τα απολαύσουμε! Καλή επιτυχία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή το γλυκό είναι πολύ παχυντικό με τόσο βούτυρο! Αλλά αρκετά νόστιμο.

Σχετικές συνταγές

    85 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 4-2-08  
    Ετσι ακριβώς την κάνω και εγώ χωρίς να προσθέσω γλυκόζη,είναι πεντανόστιμη αυτή η συνταγή!Μπράβο που την ανέβασες
    #
    Σχόλιο από pansot, 19-7-08  
    Εφτιαξα τα τρίγωνα και εγιναν τέλεια καλύτερα και από κάποια επώνυμου ζαχαροπλαστείου. Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συναγή, οικογένεια και φίλοι τα τίμησαν δεόντως!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 10-11-08  
    να'σαι καλά mageirissa!!!! τέλεια τα τρίγωνα,μας άρεσαν πολύ,τώρα δ χρειάζεται κάθε που ανεβαίνω Θεσσαλονίκη να γεμίζω κούτες....θα τα φτιάχνω όποτε θέέέέλωωω...
    #
    Σχόλιο από lila paouze, 28-3-09  
    Εγω τα έφτιαξα με έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικης και έγιναν τέλεια εξαφανίστηκαν σε χρόνο μηδέν.Μπράβο κοπελιά.
    #
    Σχόλιο από krokodeilitsa, 12-10-09  
    Παρα πολυ ωραια ! Πραγματικα τα τιμησαμε δεοντως και συντομα θα τα ξανακανω ! Ευχαριστω πολυ για την συνταγη !
    #
    Σχόλιο από lenale, 6-12-09  
    Τέλεια!Τέλεια!Τέλεια!
    Είναι καλύτερα και από τα έτοιμα!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-12-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από banaki, 27-12-09  
    Εγω παρολο που δεν το εφτιαξα αλλα το ειχε φτιαξει μια φιλη μου με τον ιδιο τροπο ηταν παραδεισος
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 27-12-09  
    Ευχαριστώ πολύ banaki, για το σχόλιό σου! Αλλά και για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Vai, 7-2-10  
    Τα εφτιαξα!!!Τυλιγμα φυλλου και σιροπακι εκπληκτικα!!Εισαι σαφεστατη στις οδηγιες και η ποσοτητα του σιροπιου ειναι τελεια!!Ελα σου ομως που δεν εκανα αυτη την κρεμα που προτεινεις και η αλλη που εκανα μου βγηκε...καπως...Απο εσενα παντως υπερευχαριστημενη !!Ευχαριστω!Την επομενη εννοειται πως θα σε εμπιστευθω απο την αρχη ως το τελος.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 7-2-10  
    MAGEIRISSA, τέλεια τα τρίγωνα, τύφλα να χουν τα αγοραστά!!! Ευχαριστούμε οικογενειακώς!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 8-2-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, χαίρομαι που σας άρεσαν!
    Να είσαι σίγουρη ότι θα τα ευχαριστηθείτε ακόμα καλύτερα, την επόμενη φορά Vai!
    #
    Σχόλιο από fly, 27-5-10  
    Φοβερά έγιναν τα έχω υιοθετήσει!ΜΠΡΆΒΟ!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 27-5-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ fly, χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από nonika, 4-6-10  
    Γειά χαρά, δοκίμασα για πρώτη φορά να φτιάξω τρίγωνα γιατί το θεωρούσα δύσκολο. Τελικά βγήκαν υπέροχα και δεν με κούρασαν καθόλου. Απλά δεν έβαλα γλυκόζη γιατί δεν είχα και μάλλον γι'αυτό μου βγήκαν λίγο μαλακά.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 4-6-10  
    Να 'σαι καλά nonika, χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή!
    Πάντως το ότι σου γίνανε μαλακά, ίσως να φταίει και το ψήσιμο, πήραν αρκετό χρώμα στο φούρνο όσο τα έψηνες? Μπορεί να έφταιγε και το σιρόπι τους, να ήταν πιο "νερουλό", χωρίς τη γλυκόζη. Εύχομαι την επόμενη φορά να τα πετύχεις ακόμη καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από nonika, 5-6-10  
    Όχι δεν πήραν πολύ χρώμα, βιάστηκα να τα βγάλω λίγο, ίσως να έφταιγε και αυτό, την άλλη φορά θα τα αφήσω περισσότερο. Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από Vai, 20-8-10  
    Τα πιρουνακια αυτη τη φορα απο την αγαπημενη μου θεια που τα λατρεψε!!!Εχει τραπεζι αποψε και μου ζητησε να της τα φτιαξω!!!Συγκλονιστικα!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-9-10  
    Vai, σ'ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από melissoulazzz, 22-1-11  
    Φαντάζομαι ότι αφαιρείς από μέσα φύλλο για να ανοίξεις χώρο για την κρέμα.
    Έχει δοκιμάσει κανείς να φτιάξει εξαρχής χωνάκια? Λέτε να πετύχει?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    71 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από pansot, 19-7-08  
    Εφτιαξα τα τρίγωνα και εγιναν τέλεια καλύτερα και από κάποια επώνυμου ζαχαροπλαστείου. Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συναγή, οικογένεια και φίλοι τα τίμησαν δεόντως!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 10-11-08  
    να'σαι καλά mageirissa!!!! τέλεια τα τρίγωνα,μας άρεσαν πολύ,τώρα δ χρειάζεται κάθε που ανεβαίνω Θεσσαλονίκη να γεμίζω κούτες....θα τα φτιάχνω όποτε θέέέέλωωω...
    #
    Σχόλιο από lila paouze, 28-3-09  
    Εγω τα έφτιαξα με έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικης και έγιναν τέλεια εξαφανίστηκαν σε χρόνο μηδέν.Μπράβο κοπελιά.
    #
    Σχόλιο από krokodeilitsa, 12-10-09  
    Παρα πολυ ωραια ! Πραγματικα τα τιμησαμε δεοντως και συντομα θα τα ξανακανω ! Ευχαριστω πολυ για την συνταγη !
    #
    Σχόλιο από lenale, 6-12-09  
    Τέλεια!Τέλεια!Τέλεια!
    Είναι καλύτερα και από τα έτοιμα!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-12-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από banaki, 27-12-09  
    Εγω παρολο που δεν το εφτιαξα αλλα το ειχε φτιαξει μια φιλη μου με τον ιδιο τροπο ηταν παραδεισος
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 27-12-09  
    Ευχαριστώ πολύ banaki, για το σχόλιό σου! Αλλά και για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Vai, 7-2-10  
    Τα εφτιαξα!!!Τυλιγμα φυλλου και σιροπακι εκπληκτικα!!Εισαι σαφεστατη στις οδηγιες και η ποσοτητα του σιροπιου ειναι τελεια!!Ελα σου ομως που δεν εκανα αυτη την κρεμα που προτεινεις και η αλλη που εκανα μου βγηκε...καπως...Απο εσενα παντως υπερευχαριστημενη !!Ευχαριστω!Την επομενη εννοειται πως θα σε εμπιστευθω απο την αρχη ως το τελος.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 7-2-10  
    MAGEIRISSA, τέλεια τα τρίγωνα, τύφλα να χουν τα αγοραστά!!! Ευχαριστούμε οικογενειακώς!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 8-2-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, χαίρομαι που σας άρεσαν!
    Να είσαι σίγουρη ότι θα τα ευχαριστηθείτε ακόμα καλύτερα, την επόμενη φορά Vai!
    #
    Σχόλιο από fly, 27-5-10  
    Φοβερά έγιναν τα έχω υιοθετήσει!ΜΠΡΆΒΟ!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 27-5-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ fly, χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από nonika, 4-6-10  
    Γειά χαρά, δοκίμασα για πρώτη φορά να φτιάξω τρίγωνα γιατί το θεωρούσα δύσκολο. Τελικά βγήκαν υπέροχα και δεν με κούρασαν καθόλου. Απλά δεν έβαλα γλυκόζη γιατί δεν είχα και μάλλον γι'αυτό μου βγήκαν λίγο μαλακά.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 4-6-10  
    Να 'σαι καλά nonika, χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή!
    Πάντως το ότι σου γίνανε μαλακά, ίσως να φταίει και το ψήσιμο, πήραν αρκετό χρώμα στο φούρνο όσο τα έψηνες? Μπορεί να έφταιγε και το σιρόπι τους, να ήταν πιο "νερουλό", χωρίς τη γλυκόζη. Εύχομαι την επόμενη φορά να τα πετύχεις ακόμη καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από nonika, 5-6-10  
    Όχι δεν πήραν πολύ χρώμα, βιάστηκα να τα βγάλω λίγο, ίσως να έφταιγε και αυτό, την άλλη φορά θα τα αφήσω περισσότερο. Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από Vai, 20-8-10  
    Τα πιρουνακια αυτη τη φορα απο την αγαπημενη μου θεια που τα λατρεψε!!!Εχει τραπεζι αποψε και μου ζητησε να της τα φτιαξω!!!Συγκλονιστικα!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-9-10  
    Vai, σ'ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 23-1-11  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 23-1-11  
    Αν θέλεις melissoulazzz, μπορείς να το "σκάψεις" ελάχιστα το τριγωνάκι, να χωρέσει μέσα την κρέμα.

    Πάντως κι εγώ όπως το λέει η Vai, δεν τ'αδειάζω καθόλου. Μια χαρά χωράει κι έτσι η κρεμούλα.

    Χωνάκια δεν τα 'χω φτιάξει ποτέ, αν το επιχειρήσεις, θα 'θελα να μας πεις για το αποτέλεσμα.

    Καλή επιτυχία εύχομαι.



    Αντιγόνη μου ευχαριστώ πολύ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από melissoulazzz, 22-1-11  
    Φαντάζομαι ότι αφαιρείς από μέσα φύλλο για να ανοίξεις χώρο για την κρέμα.
    Έχει δοκιμάσει κανείς να φτιάξει εξαρχής χωνάκια? Λέτε να πετύχει?
    #
    Σχόλιο από melissoulazzz, 9-2-11  
    Να συμπληρώσω ότι η μια δόση κρέμας ζαχαροπλαστικής έφτασε για τα μισα περίπου... 'Εκανα εγώ κάτι λάθος, μήπως μέτρησα με μικρή κούπα ή βγήκε λίγη και σε άλλους??
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 14-2-11  
    Πολύ χαίρομαι που σας αρέσαν melissoulazzz, σ'ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια!
    Όσο για την κρέμα ζαχαροπλαστικής όταν τη φτιάχνω για τα τριγωνάκια, κάνω πάντα μια δόση, φτάνει. Για την ποσότητα κούπας (μικρή ή μεγάλη), δες στις μετατροπές στην αντιστοιχία κούπας - γραμμαρίων.
    #
    Σχόλιο από maraki arkasa, 16-4-11  
    γεια σας και απο μενα εγω θα ηθελα να ρωτισω τη βουτηρο να βαλουμε γαλακτος στο βαζακι η τον κανονικο γαλακτος στο χαρτινο ?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 17-4-11  
    Γεια σου κι εσένα maraki!
    Στη συνταγή αυτή, εγώ δε χρησιμοποιώ φρέσκο βούτυρο, αν θέλεις παρόλα αυτά να βάλεις φρέσκο, καλύτερα να το βάλεις μισό μισο, γάλακτος στο βαζάκι, με φυτίνη.

    Καλή επιτυχία εύχομαι, θα περιμένω να με κεράσεις.
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 26-7-11  
    τα έκανα σήμερα και έγιναν τέλεια!!!θα ήθελα όμως να ρωτήσω τι βούτυρο βάζεις γιατί εγώ έβαλα βιταμ σκέτο μήπως δεν έκανα κάτι σωστά?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 23-8-11  
    Βούτυρο χρησιμοποιώ τη Φυτίνη, kikibebe.
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια, χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από shasha2011, 8-2-12  
    Μόλις έκανα τα τρίγωνα και δε φούσκωσαν. Απλά ρόδισαν και τίποτα άλλο. Τι κάνω τώρα?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-2-12  
    shasha2011 δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε και δε σου φούσκωσαν. Τα έφτιαξες όπως το λέει η συνταγή, τα άλειψες δλδ καλά με βούτυρο?
    tzorbi, σ'ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια, χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή μου!
    #
    Σχόλιο από kominoukat, 15-10-12  
    καλησπερα. φαινονται τελεια και σκεφτομαι να τα κανω αυριο. μια ερωτηση ισως λιγο χαζη γιατι μπερδευτικα με τη φωτο 7. οταν κοβεις το 1 φυλλο σε 2 μισα με το καθε μισο φτιαχνεις ενα τριγωνο ή πρεπει τα 2 μισα να τα βαλεις το ενα πανω στο αλλο επομενως με 1 φυλλο 1 τριγωνο? επισης τα εχεις γεμισει ποτε με γκανας? αν ναι με τι δοση? θελω να κανω τα μισα με κρεμα και τα υπολοιπα με σοκολατα. μπορω να βαλω κουβερτουρα στη κρεμα ζαχαροπλαστικης?ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από marie2, 24-10-13  
    εχω μια απορια η ετοιμη κρεμα ζαχαροπλαστικης γινεται με κρυο γαλα δεν πρεπει καπως να τη ζεστανουμε μετα?η τρωγεται κρυα μεσα στα τριγωνα?
    #
    Σχόλιο από maria1405, 12-4-14  
    Αν δεν βαλω γλυκοζη πως θα μου βγουν?? Θελω να τα φτιαξω οπωσδηποτε!!!! Δεν εχω γλυκοζη...

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 4-2-08  
    Ετσι ακριβώς την κάνω και εγώ χωρίς να προσθέσω γλυκόζη,είναι πεντανόστιμη αυτή η συνταγή!Μπράβο που την ανέβασες
    #
    Σχόλιο από Vai, 22-1-11  
    Εγω melissoulazzz αφου τα ψησω τα κοβω απο τη γωνια που ειναι οι κοντες πλευρες του τριγωνου και βαζω την κρεμα!Δεν αφαιρω καθολου φυλλο!Δοκιμασε το αν θελεις!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    glika tapsiou
    Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της ATHINA.F
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της ΦΩΦΩ79
    Dikaia
    Ένα βιβλίο 161 αγαπημένων συνταγών, του/της Diane72
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ
    Ένα βιβλίο 163 αγαπημένων συνταγών, του/της staxtobouta