Τριγωνάκια πατάτας
Σαν πατατάκια! Εύκολα, νόστιμα και φουρνιστά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τα κάνετε λεπτά και τα ξεροψήσετε είναι σαν πατατάκια!! Αλλιώς είναι πιο αφράτα. Εγώ εβαλα και λίγο μοσχοκάρυδο. Σίγουρα την επόμενη φορά θα βάλω και άλλα μπαχαρικά. Αντί για τσένταρ μπορείτε να βάλετε γκούντα. Εγώ ενθουσιάστηκα, ελπίζω κι εσείς! Τη συνταγή τη βρήκα σε βιβλίο με τίτλο "Συνταγές υγειινής διατροφής'"!
Υλικά
-
4 βρασμένες πατάτες
-
4 κ.σ. βούτυρο
-
4 κ.σ. αλεύρι γοχ
-
1/2 φλ. τυρί τσένταρ
-
1/2 κ.γ. μουστάρδα
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
πιπέρι
-
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και τις ανακατύετε με τις 2 κουταλιές βούτυρο.
-
2
Προσθέτετε το αλεύρι, τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά (να μην κολλάει το μείγμα).
-
3
Ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1 εκ. και το κόβετε σε τρίγωνα.
-
4
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και αλείφετε τα τρίγωνα.
-
5
Τοποθετείτε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί ή λαδόκολλα και ψήνετε στους 190 μέχρι να ροδίσουν περίπου 30'!
Σχόλια