Τρίχρωμο εορταστικό ζελέ
Ενα δροσιστικό επιδόρπιο,ό,τι πρέπει μετά από ένα χορταστικό γεύμα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να φτιάξουμε εναλλακτικά πράσινο ζελέ με τσάι αντί για ζελέ πορτοκάλι. Μουσκεύουμε 3 φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με λίγο κρύο νερό. Βράζουμε 500 ml νερό με 1 κ.σ τσάι με γεύση λεμόνι και 80 γρ. ζάχαρη. Σουρώνουμε το νερό, στραγγίζουμε τη ζελατίνη με τα χέρια και τη ρίχνουμε στο τσάι. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και το ρίχνομε πάνω στα κυβάκια ζελέ στη φόρμα μας!!Όπως κι αν το φτιάξετε το αποτέλεσμα είναι πολύ-πολύ καλό!!!
Υλικά
-
2 φακελάκια ζελέ λεμόνι, ανανά ή μπανάνα
-
2 φακελάκια ζελέ κεράσι ή φράουλα
-
2 φακελάκια ζελέ πορτοκάλι και 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής μπλε για να φτιάξουμε τον πράσινο ζελέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τα δυο ζελέ, λεμόνι και κεράσι, χωριστά το καθένα όπως γράφει το κουτί, δλδ καυτό και παγωμένο νερό. Τα ρίχνουμε χωριστά σε δύο μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
-
2
Αφού παγώσουν καλά βγάζουμε και κόβουμε τα ζελέ μας σε κυβάκια, τα βάζουμε ανακατεμένα σε φόρμα!
-
3
Ετοιμάζουμε τώρα τον τρίτο ζελέ με 2 ποτήρια καυτό νερό και 2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δώσει το πράσινο χρώμα. Ρίχνομε πάνω στα κυβάκια ζελέ και πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
-
4
Όταν παγώσει, αναποδογυρίζουμε, ξεφορμάρουμε και είναι έτοιμο! Σερβίρουμε αν θέλουμε με ροζέτες σαντιγί!
Σχόλια (10)