Τρίχρωμο κέικ με ζαχαρούχο
Απλό, γευστικό κέικ, το ζαχαρούχο κάνει μια πολύ γευστική καραμελωμένη κρούστα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η αρχική συνταγή, όπως θα δείτε είναι με έτοιμα μείγματα για κέικ, εμένα δεν μου αρέσουν γι αυτό έβαλα κακάο για να έχω το σοκολατένιο μείγμα και πολτοποίησα φράουλες για το μείγμα φράουλας. Το μείγμα φράουλας μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κεράσια ή βύσσινα με το χυμό τους.Μια δική μου πρόταση είναι να κάνουμε τρυπούλες με ένα ξυλάκι-καλαμάκι ώστε το ζαχαρούχο να περάσει σε όλο το κέικ. Θα ρίξω ολόκληρο το κουτί σε αυτή την περίπτωση,θα το δοκιμάσω και έτσι,νομίζω πως θα δώσει πολύ ωραία γεύση!Η συνταγή από εδώ.
Υλικά
-
650 γρ. φαριν-απ
-
350 γρ. μαργαρίνη
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
3 αυγά
-
2 βανίλιες
-
2 κ.σ. κακάο ή λιωμένη σοκολάτα υγείας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ καλά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, ρίχνουμε τις βανίλιες, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φτιάχνοντας πηχτό μείγμα που ΔΕΝ θα είναι σαν του κέικ!
-
2
Σε 2 μπολ βάζουμε το κακάο και τον πολτό φράουλας.Μοιράζουμε σε τρία ίσα μέρη τη ζύμη μας.
-
3
Το ένα μέρος το αφήνουμε όπως είναι.Στο δεύτερο ρίχνουμε το κακάο ή την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί.Στο τρίτο ρίχνουμε τις φράουλες και το χρώμα,ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
4
Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ, στρώνουμε πρώτα το μείγμα κακάο.
-
5
Απάνω στρώνουμε το λευκό μείγμα κέικ,
-
6
Και τελειώνουμε με το μείγμα φράουλας.Πατάμε τα μείγματα με το χέρι μας ή με ένα κουτάλι να ενωθούν μεταξύ τους.
-
7
Απάνω ρίχνουμε τα 3/4 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα να πάει παντού.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40-45 λεπτά περίπου.Οπως φαίνεται και στη φωτό το κέικ απάνω έχει καραμελώσει!Μην το ψήσετε περισσότερο θα στεγνώσει.
-
9
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Σχόλια