Τρομερή πίτα με κιμά και φρέσκα μανιτάρια

Bαθμολογία: 4.8
       
 
5 ψήφοι
FEDRA, 26.09.09

Περιγραφή

Ονειρεμένη και λαχταριστή πίτα που αξίζει τον χρόνο που θα αφιερώσετε! Πραγματικά υπέροχη γέμιση!
Τρομερή πίτα με κιμά και φρέσκα μανιτάρια
photo: flora

Συνταγή από:

FEDRA

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. κιμά
  • 1-2 πράσα
  • 2 κρεμμυδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές φλωρίνης (από βάζο) ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρασί
  • 1 φλιτζ. τσ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. τσ. γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • 1 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζ. τσ. γάλα εβαπορέ
  • 8-10 φύλλα χωριάτικα
  • βούτυρο λιωμένο για το άλλειμα των φύλλων
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα πράσα με τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνω τον κιμά και ανακατεύω, προσέχοντας να μην σβολιάσει.
  3. Προσθέτω και τα μανιτάρια με το καρότο.
  4. Σβήνω με το κρασί και περιμένω λίγο για να εξατμιστεί.
  5. Ρίχνω και τις πιπεριές φλωρίνης, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  6. Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω τα τυριά.
  7. Αφήνω πέντε λεπτά να κρυώσει λίγο και ρίχνω τα δύο αβγά ελαφρώς χτυπημένα με το γάλα.
  8. Βάζω τα μισά φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί (αλείφω ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο), ρίχνω την γέμιση και καλύπτω με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Κάνω τα φύλλα γύρω-γύρω κόθρο, βουτυρώνω καλά, χαράσσω σε κομμάτια, βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στους 180 για περίπου 1 ώρα (ίσως χρειαστεί να την σκεπάσετε για να μην "αρπάξει").

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η γέμιση σας βγεί με αρκετό υγρό, ρίξτε λίγη φρυγανιά.

Μην σας τρομάζουν τα πολλά υλικά, οργάνωση θέλει! Σκεφτείτε πόσο θρεπτική είναι για σας και την οικογένεια σας! Για τέλειο αποτελεσμα φτιάξτε το φύλλο μόνη σας!

Σχετικές συνταγές

Κρεμώδης κιμαδόπιτα Κρεμώδης κιμαδόπιτα
4.6
       
       
(5)
Πρασόπιτα με κιμά Πρασόπιτα με κιμά
5
       
       
(3)
Πρασόπιτα με χοιρινό Πρασόπιτα με χοιρινό
5
       
       
(1)
Κιμαδόπιτα Κιμαδόπιτα
4.9231
       
       
(13)
Κιμαδόπιτα της Μάρας Κιμαδόπιτα της Μάρας
4.9286
       
       
(28)
Λαχταριστή κιμαδόπιτα Λαχταριστή κιμαδόπιτα
4.5
       
       
(4)

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από flora, 1-10-09  
    Την έφτιαξα σήμερα με κάποιες μικρές αλλαγές. Έγινε πεντανόστιμη πάντως! Δεν έβαλα τις πιπεριές Φλωρίνης, έβαλα 1 αντί 2 αυγών με λίγο φρέσκο γάλα αντί 1/2 φλ. εβαπορέ. Στο άλειμμα επίσης χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και όχι βούτυρο. Ωραία και χορταστική! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 7-10-09  
    Σε ευχαριστωπολυ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-3-10  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ, λέμε.
    Ξετρελάθηκα. Την έκανα με φύλλο κρούστας όμως, γιατί δεν είχα χωριάτικο.
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 23-9-10  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑς ΑΡΕΣΕ!!!
    #
    Σχόλιο από kagome, 26-2-11  
    Απίστευτη πίττα!!
    Χρησιμοποίησα κι εγω λάδι αντί για βούτηρο κι έγινε υπέροχη!!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 27-2-11  
    Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε! Δοκιμάστε να φτιάξετε δικό σας φύλλο!! Θα είναι ακόμη πιο τελεια!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 28-2-11  
    εξαιρετική πίτα,την έφτιαξα σήμερα και έγινε καταπληκτική
    παρέλειψα το γάλα και αντικατέστησα το βούτυρο με λάδι
    ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από crisi, 3-1-12  
    το φυλλο το εκανα μονη μου. απλα τελεια
    #
    Σχόλιο από soula83, 8-2-12  
    ΤΙ ΤΑΨΑΚΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ?

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από flora, 1-10-09  
    Την έφτιαξα σήμερα με κάποιες μικρές αλλαγές. Έγινε πεντανόστιμη πάντως! Δεν έβαλα τις πιπεριές Φλωρίνης, έβαλα 1 αντί 2 αυγών με λίγο φρέσκο γάλα αντί 1/2 φλ. εβαπορέ. Στο άλειμμα επίσης χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και όχι βούτυρο. Ωραία και χορταστική! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 7-10-09  
    Σε ευχαριστωπολυ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-3-10  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ, λέμε.
    Ξετρελάθηκα. Την έκανα με φύλλο κρούστας όμως, γιατί δεν είχα χωριάτικο.
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 23-9-10  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑς ΑΡΕΣΕ!!!
    #
    Σχόλιο από kagome, 26-2-11  
    Απίστευτη πίττα!!
    Χρησιμοποίησα κι εγω λάδι αντί για βούτηρο κι έγινε υπέροχη!!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 27-2-11  
    Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε! Δοκιμάστε να φτιάξετε δικό σας φύλλο!! Θα είναι ακόμη πιο τελεια!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 28-2-11  
    εξαιρετική πίτα,την έφτιαξα σήμερα και έγινε καταπληκτική
    παρέλειψα το γάλα και αντικατέστησα το βούτυρο με λάδι
    ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από crisi, 3-1-12  
    το φυλλο το εκανα μονη μου. απλα τελεια
    #
    Σχόλιο από soula83, 8-2-12  
    ΤΙ ΤΑΨΑΚΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ?

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 192 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    δοκιμασμενες συνταγες
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια