Τρομερή πίτα με κιμά και φρέσκα μανιτάρια

Bαθμολογία: 4.8571
       
 
7 ψήφοι
FEDRA, 26.09.09

Περιγραφή

Ονειρεμένη και λαχταριστή πίτα που αξίζει τον χρόνο που θα αφιερώσετε! Πραγματικά υπέροχη γέμιση!

Τρομερή πίτα με κιμά και φρέσκα μανιτάρια
photo: flora

Συνταγή από:

FEDRA

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. κιμά
  • 1-2 πράσα
  • 2 κρεμμυδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές φλωρίνης (από βάζο) ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρασί
  • 1 φλιτζ. τσ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. τσ. γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • 1 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζ. τσ. γάλα εβαπορέ
  • 8-10 φύλλα χωριάτικα
  • βούτυρο λιωμένο για το άλλειμα των φύλλων
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 73' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα πράσα με τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν.
Βήμα 2
2) Ρίχνω τον κιμά και ανακατεύω, προσέχοντας να μην σβολιάσει.
Βήμα 3
3) Προσθέτω και τα μανιτάρια με το καρότο.
Βήμα 4
4) Σβήνω με το κρασί και περιμένω λίγο για να εξατμιστεί.
Βήμα 5
5) Ρίχνω και τις πιπεριές φλωρίνης, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Βήμα 6
6) Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω τα τυριά.
Βήμα 7
7) Αφήνω πέντε λεπτά να κρυώσει λίγο και ρίχνω τα δύο αβγά ελαφρώς χτυπημένα με το γάλα.
Βήμα 8
8) Βάζω τα μισά φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί (αλείφω ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο),
Βήμα 9
9) ρίχνω την γέμιση
Βήμα 10
10) και καλύπτω με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Κάνω τα φύλλα γύρω-γύρω κόθρο, βουτυρώνω καλά,
Βήμα 11
11) χαράσσω σε κομμάτια, βρέχω με λίγο νερό
Βήμα 12
12) και ψήνω στους 180 για περίπου 1 ώρα (ίσως χρειαστεί να την σκεπάσετε για να μην "αρπάξει").

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η γέμιση σας βγεί με αρκετό υγρό, ρίξτε λίγη φρυγανιά.

Μην σας τρομάζουν τα πολλά υλικά, οργάνωση θέλει! Σκεφτείτε πόσο θρεπτική είναι για σας και την οικογένεια σας! Για τέλειο αποτελεσμα φτιάξτε το φύλλο μόνη σας!

 

Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Λαχταριστή κιμαδόπιτα Λαχταριστή κιμαδόπιτα
4.5
       
       
(4)
Πρασόπιτα με χοιρινό Πρασόπιτα με χοιρινό
5
       
       
(1)
Κρεμώδης κιμαδόπιτα Κρεμώδης κιμαδόπιτα
4.6
       
       
(5)
Κιμαδόπιτα Κιμαδόπιτα
4.9231
       
       
(13)
Πρασόπιτα με κιμά Πρασόπιτα με κιμά
5
       
       
(3)

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από flora, 1-10-09  
    Την έφτιαξα σήμερα με κάποιες μικρές αλλαγές. Έγινε πεντανόστιμη πάντως! Δεν έβαλα τις πιπεριές Φλωρίνης, έβαλα 1 αντί 2 αυγών με λίγο φρέσκο γάλα αντί 1/2 φλ. εβαπορέ. Στο άλειμμα επίσης χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και όχι βούτυρο. Ωραία και χορταστική! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 7-10-09  
    Σε ευχαριστωπολυ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-3-10  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ, λέμε.
    Ξετρελάθηκα. Την έκανα με φύλλο κρούστας όμως, γιατί δεν είχα χωριάτικο.
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 23-9-10  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑς ΑΡΕΣΕ!!!
    #
    Σχόλιο από kagome, 26-2-11  
    Απίστευτη πίττα!!
    Χρησιμοποίησα κι εγω λάδι αντί για βούτηρο κι έγινε υπέροχη!!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 27-2-11  
    Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε! Δοκιμάστε να φτιάξετε δικό σας φύλλο!! Θα είναι ακόμη πιο τελεια!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 28-2-11  
    εξαιρετική πίτα,την έφτιαξα σήμερα και έγινε καταπληκτική
    παρέλειψα το γάλα και αντικατέστησα το βούτυρο με λάδι
    ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από crisi, 3-1-12  
    το φυλλο το εκανα μονη μου. απλα τελεια
    #
    Σχόλιο από soula83, 8-2-12  
    ΤΙ ΤΑΨΑΚΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ?
    #
    Σχόλιο από kate17, 20-11-14  
    Με διαφορά η καλύτερη πίτα που δοκίμασα ποτέ!!! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από amande, 3-12-14  
    πραγματικά υπέροχη!!

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από flora, 1-10-09  
    Την έφτιαξα σήμερα με κάποιες μικρές αλλαγές. Έγινε πεντανόστιμη πάντως! Δεν έβαλα τις πιπεριές Φλωρίνης, έβαλα 1 αντί 2 αυγών με λίγο φρέσκο γάλα αντί 1/2 φλ. εβαπορέ. Στο άλειμμα επίσης χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και όχι βούτυρο. Ωραία και χορταστική! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 7-10-09  
    Σε ευχαριστωπολυ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-3-10  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ, λέμε.
    Ξετρελάθηκα. Την έκανα με φύλλο κρούστας όμως, γιατί δεν είχα χωριάτικο.
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 23-9-10  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑς ΑΡΕΣΕ!!!
    #
    Σχόλιο από kagome, 26-2-11  
    Απίστευτη πίττα!!
    Χρησιμοποίησα κι εγω λάδι αντί για βούτηρο κι έγινε υπέροχη!!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 27-2-11  
    Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε! Δοκιμάστε να φτιάξετε δικό σας φύλλο!! Θα είναι ακόμη πιο τελεια!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 28-2-11  
    εξαιρετική πίτα,την έφτιαξα σήμερα και έγινε καταπληκτική
    παρέλειψα το γάλα και αντικατέστησα το βούτυρο με λάδι
    ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από crisi, 3-1-12  
    το φυλλο το εκανα μονη μου. απλα τελεια
    #
    Σχόλιο από soula83, 8-2-12  
    ΤΙ ΤΑΨΑΚΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ?
    #
    Σχόλιο από kate17, 20-11-14  
    Με διαφορά η καλύτερη πίτα που δοκίμασα ποτέ!!! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από amande, 3-12-14  
    πραγματικά υπέροχη!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    πίτες
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της christinastalitsa
    θα ηθελα να φτιαξω
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της stellouka
    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 202 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt