Τρομερή πίτα με κιμά και φρέσκα μανιτάρια

Bαθμολογία: 4.8
       
 
5 ψήφοι
FEDRA, 26.09.09

Περιγραφή

Ονειρεμένη και λαχταριστή πίτα που αξίζει τον χρόνο που θα αφιερώσετε! Πραγματικά υπέροχη γέμιση!
Τρομερή πίτα με κιμά και φρέσκα μανιτάρια
photo: flora

Συνταγή από:

FEDRA

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. κιμά
  • 1-2 πράσα
  • 2 κρεμμυδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές φλωρίνης (από βάζο) ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρασί
  • 1 φλιτζ. τσ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. τσ. γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • 1 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζ. τσ. γάλα εβαπορέ
  • 8-10 φύλλα χωριάτικα
  • βούτυρο λιωμένο για το άλλειμα των φύλλων
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με κρεατικά
Μέθοδος: Φούρνου
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα πράσα με τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνω τον κιμά και ανακατεύω, προσέχοντας να μην σβολιάσει.
  3. Προσθέτω και τα μανιτάρια με το καρότο.
  4. Σβήνω με το κρασί και περιμένω λίγο για να εξατμιστεί.
  5. Ρίχνω και τις πιπεριές φλωρίνης, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  6. Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω τα τυριά.
  7. Αφήνω πέντε λεπτά να κρυώσει λίγο και ρίχνω τα δύο αβγά ελαφρώς χτυπημένα με το γάλα.
  8. Βάζω τα μισά φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί (αλείφω ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο), ρίχνω την γέμιση και καλύπτω με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Κάνω τα φύλλα γύρω-γύρω κόθρο, βουτυρώνω καλά, χαράσσω σε κομμάτια, βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στους 180 για περίπου 1 ώρα (ίσως χρειαστεί να την σκεπάσετε για να μην "αρπάξει").

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η γέμιση σας βγεί με αρκετό υγρό, ρίξτε λίγη φρυγανιά.

Μην σας τρομάζουν τα πολλά υλικά, οργάνωση θέλει! Σκεφτείτε πόσο θρεπτική είναι για σας και την οικογένεια σας! Για τέλειο αποτελεσμα φτιάξτε το φύλλο μόνη σας!

Σχετικές συνταγές

Κρεμώδης κιμαδόπιτα Κρεμώδης κιμαδόπιτα
4.6
       
       
(5)
Κιμαδόπιτα της Μάρας Κιμαδόπιτα της Μάρας
4.9286
       
       
(28)
Πρασόπιτα με χοιρινό Πρασόπιτα με χοιρινό
5
       
       
(1)
Πρασόπιτα με κιμά Πρασόπιτα με κιμά
5
       
       
(3)
Λαχταριστή κιμαδόπιτα Λαχταριστή κιμαδόπιτα
4.5
       
       
(4)
Κιμαδόπιτα Κιμαδόπιτα
4.9231
       
       
(13)

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από flora, 1-10-09  
    Την έφτιαξα σήμερα με κάποιες μικρές αλλαγές. Έγινε πεντανόστιμη πάντως! Δεν έβαλα τις πιπεριές Φλωρίνης, έβαλα 1 αντί 2 αυγών με λίγο φρέσκο γάλα αντί 1/2 φλ. εβαπορέ. Στο άλειμμα επίσης χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και όχι βούτυρο. Ωραία και χορταστική! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 7-10-09  
    Σε ευχαριστωπολυ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-3-10  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ, λέμε.
    Ξετρελάθηκα. Την έκανα με φύλλο κρούστας όμως, γιατί δεν είχα χωριάτικο.
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 23-9-10  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑς ΑΡΕΣΕ!!!
    #
    Σχόλιο από kagome, 26-2-11  
    Απίστευτη πίττα!!
    Χρησιμοποίησα κι εγω λάδι αντί για βούτηρο κι έγινε υπέροχη!!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 27-2-11  
    Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε! Δοκιμάστε να φτιάξετε δικό σας φύλλο!! Θα είναι ακόμη πιο τελεια!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 28-2-11  
    εξαιρετική πίτα,την έφτιαξα σήμερα και έγινε καταπληκτική
    παρέλειψα το γάλα και αντικατέστησα το βούτυρο με λάδι
    ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από crisi, 3-1-12  
    το φυλλο το εκανα μονη μου. απλα τελεια
    #
    Σχόλιο από soula83, 8-2-12  
    ΤΙ ΤΑΨΑΚΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ?

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από flora, 1-10-09  
    Την έφτιαξα σήμερα με κάποιες μικρές αλλαγές. Έγινε πεντανόστιμη πάντως! Δεν έβαλα τις πιπεριές Φλωρίνης, έβαλα 1 αντί 2 αυγών με λίγο φρέσκο γάλα αντί 1/2 φλ. εβαπορέ. Στο άλειμμα επίσης χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και όχι βούτυρο. Ωραία και χορταστική! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 7-10-09  
    Σε ευχαριστωπολυ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-3-10  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ, λέμε.
    Ξετρελάθηκα. Την έκανα με φύλλο κρούστας όμως, γιατί δεν είχα χωριάτικο.
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 23-9-10  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑς ΑΡΕΣΕ!!!
    #
    Σχόλιο από kagome, 26-2-11  
    Απίστευτη πίττα!!
    Χρησιμοποίησα κι εγω λάδι αντί για βούτηρο κι έγινε υπέροχη!!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 27-2-11  
    Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε! Δοκιμάστε να φτιάξετε δικό σας φύλλο!! Θα είναι ακόμη πιο τελεια!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 28-2-11  
    εξαιρετική πίτα,την έφτιαξα σήμερα και έγινε καταπληκτική
    παρέλειψα το γάλα και αντικατέστησα το βούτυρο με λάδι
    ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από crisi, 3-1-12  
    το φυλλο το εκανα μονη μου. απλα τελεια
    #
    Σχόλιο από soula83, 8-2-12  
    ΤΙ ΤΑΨΑΚΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ?

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Το tip της ημέρας

    Βάψτε οικολογικά κόκκινα αυγά, βράζοντάς τα σε νερό ίσα ίσα να καλύπτονται, μαζί με 4 τουλάχιστον ψιλοκομμένα παντζάρια και ένα φλιτζάνι του καφέ ξίδι.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 184 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της christinastalitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    πίτες
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της murto