Τρομερή πίτα με κιμά και φρέσκα μανιτάρια

Bαθμολογία: 4.8
       
 
5 ψήφοι
FEDRA, 26.09.09

Περιγραφή

Ονειρεμένη και λαχταριστή πίτα που αξίζει τον χρόνο που θα αφιερώσετε! Πραγματικά υπέροχη γέμιση!
Τρομερή πίτα με κιμά και φρέσκα μανιτάρια
photo: flora

Συνταγή από:

FEDRA

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. κιμά
  • 1-2 πράσα
  • 2 κρεμμυδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές φλωρίνης (από βάζο) ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρασί
  • 1 φλιτζ. τσ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. τσ. γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • 1 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζ. τσ. γάλα εβαπορέ
  • 8-10 φύλλα χωριάτικα
  • βούτυρο λιωμένο για το άλλειμα των φύλλων
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα πράσα με τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνω τον κιμά και ανακατεύω, προσέχοντας να μην σβολιάσει.
  3. Προσθέτω και τα μανιτάρια με το καρότο.
  4. Σβήνω με το κρασί και περιμένω λίγο για να εξατμιστεί.
  5. Ρίχνω και τις πιπεριές φλωρίνης, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  6. Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω τα τυριά.
  7. Αφήνω πέντε λεπτά να κρυώσει λίγο και ρίχνω τα δύο αβγά ελαφρώς χτυπημένα με το γάλα.
  8. Βάζω τα μισά φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί (αλείφω ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο), ρίχνω την γέμιση και καλύπτω με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Κάνω τα φύλλα γύρω-γύρω κόθρο, βουτυρώνω καλά, χαράσσω σε κομμάτια, βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στους 180 για περίπου 1 ώρα (ίσως χρειαστεί να την σκεπάσετε για να μην "αρπάξει").

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η γέμιση σας βγεί με αρκετό υγρό, ρίξτε λίγη φρυγανιά.

Μην σας τρομάζουν τα πολλά υλικά, οργάνωση θέλει! Σκεφτείτε πόσο θρεπτική είναι για σας και την οικογένεια σας! Για τέλειο αποτελεσμα φτιάξτε το φύλλο μόνη σας!

Σχετικές συνταγές

Πρασόπιτα με κιμά Πρασόπιτα με κιμά
5
       
       
(3)
Κιμαδόπιτα της Μάρας Κιμαδόπιτα της Μάρας
4.9286
       
       
(28)
Πρασόπιτα με χοιρινό Πρασόπιτα με χοιρινό
5
       
       
(1)
Κιμαδόπιτα Κιμαδόπιτα
4.9231
       
       
(13)
Λαχταριστή κιμαδόπιτα Λαχταριστή κιμαδόπιτα
4.5
       
       
(4)
Κρεμώδης κιμαδόπιτα Κρεμώδης κιμαδόπιτα
4.6
       
       
(5)

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από flora, 1-10-09  
    Την έφτιαξα σήμερα με κάποιες μικρές αλλαγές. Έγινε πεντανόστιμη πάντως! Δεν έβαλα τις πιπεριές Φλωρίνης, έβαλα 1 αντί 2 αυγών με λίγο φρέσκο γάλα αντί 1/2 φλ. εβαπορέ. Στο άλειμμα επίσης χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και όχι βούτυρο. Ωραία και χορταστική! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 7-10-09  
    Σε ευχαριστωπολυ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-3-10  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ, λέμε.
    Ξετρελάθηκα. Την έκανα με φύλλο κρούστας όμως, γιατί δεν είχα χωριάτικο.
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 23-9-10  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑς ΑΡΕΣΕ!!!
    #
    Σχόλιο από kagome, 26-2-11  
    Απίστευτη πίττα!!
    Χρησιμοποίησα κι εγω λάδι αντί για βούτηρο κι έγινε υπέροχη!!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 27-2-11  
    Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε! Δοκιμάστε να φτιάξετε δικό σας φύλλο!! Θα είναι ακόμη πιο τελεια!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 28-2-11  
    εξαιρετική πίτα,την έφτιαξα σήμερα και έγινε καταπληκτική
    παρέλειψα το γάλα και αντικατέστησα το βούτυρο με λάδι
    ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από crisi, 3-1-12  
    το φυλλο το εκανα μονη μου. απλα τελεια
    #
    Σχόλιο από soula83, 8-2-12  
    ΤΙ ΤΑΨΑΚΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ?

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από flora, 1-10-09  
    Την έφτιαξα σήμερα με κάποιες μικρές αλλαγές. Έγινε πεντανόστιμη πάντως! Δεν έβαλα τις πιπεριές Φλωρίνης, έβαλα 1 αντί 2 αυγών με λίγο φρέσκο γάλα αντί 1/2 φλ. εβαπορέ. Στο άλειμμα επίσης χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και όχι βούτυρο. Ωραία και χορταστική! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 7-10-09  
    Σε ευχαριστωπολυ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-3-10  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ, λέμε.
    Ξετρελάθηκα. Την έκανα με φύλλο κρούστας όμως, γιατί δεν είχα χωριάτικο.
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 23-9-10  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑς ΑΡΕΣΕ!!!
    #
    Σχόλιο από kagome, 26-2-11  
    Απίστευτη πίττα!!
    Χρησιμοποίησα κι εγω λάδι αντί για βούτηρο κι έγινε υπέροχη!!
    #
    Σχόλιο από FEDRA, 27-2-11  
    Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε! Δοκιμάστε να φτιάξετε δικό σας φύλλο!! Θα είναι ακόμη πιο τελεια!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 28-2-11  
    εξαιρετική πίτα,την έφτιαξα σήμερα και έγινε καταπληκτική
    παρέλειψα το γάλα και αντικατέστησα το βούτυρο με λάδι
    ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από crisi, 3-1-12  
    το φυλλο το εκανα μονη μου. απλα τελεια
    #
    Σχόλιο από soula83, 8-2-12  
    ΤΙ ΤΑΨΑΚΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ?

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    Αγαπημένες πίτες-τάρτες
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της dcroula
    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 197 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt