Τρουφάκια εύκολα
Γινονται πολυ γρηγορα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδη το μιγμα κολλαει λιγο στα χερια λογω ζαχαρουχου, αν θελουμε στο πλασιμο βρεχουμε τα χερια μας με κονιακ ή λικερ.
Υλικά
-
1 γαλα ζαχαρουχο
-
125 μαργαρίνη (χαρτινο)
-
300 γρ. καρυδια
-
3 κουταλακια κακαο
-
1 πακετο πτι μπερ ψιλοτριμμενα
-
τρουφα, καρυδια ή ινδοκαρυδο για το τυλιγμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιωνουμε τη μαργαρίνη, οχι να καιει, και το ανακατευουμε με το ζαχαρουχο.
-
2
Ριχνουμε και τα υπολοιπα υλικα, εκτος απο αυτα για το τυλιγμα και ανακατευουμε, σχεδον ζυμωνουμε.
-
3
Αφηνουμε στο ψυγειο καμια ωρα να σφιξει.
-
4
Οταν δουμε οτι πλαθεται, κανουμε μπαλακια σε οτι μεγεθος θελουμε και τα κατρακυλαμε στην τρουφα ή στα καρυδια ή στο ινδοκαρυδο.
-
5
Βαζουμε σε τρουφοχαρτα και διατηρουμε στο ψυγειο για αρκετες μερες, αν μεινουν, σε ταπερ που κλεινει για να διατηρηθουν.
Σχόλια (43)