Τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα
Υλικά
-
110 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο ή δαμάσκηνο
-
250 καρύδια χοντροκομμένα
-
φλούδα λεμονιού
-
350 γρ. κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα, προσθέτουμε την μαρμελάδα, καρύδια και τη φλούδα λεμονιού καλά πλυμένη.
-
2
Αν το μείγμα μας είναι αραιό προσθέστε λίγα καρύδια ακόμη ενώ αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε μαρμελάδα.
-
3
Παίρνουμε μείγμα και πλάθουμε σε τρουφάκια, βάζουμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.
-
4
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε κάθε τρουφάκι να καλυφθεί καλά.
-
5
Τα αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και βάζουμε σε χαρτάκια για τρουφάκια.
Σχόλια (6)