Τρουφάκια με καρύδι και πτι-μπερ
Μιά πολύ γλυκιά και μεθυστική συνταγή. Το καλοκαίρι διατηρείται και στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην το παρακάνουμε με το κονιάκ. Θέλουμε απλα να δώσει ελάχιστη αίσθηση και άρωμα.Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα δεν είναι απαραίτητο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και τη μαργαρίνη.
-
2
Όταν δέσει ελαφρώς το μείγμα το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Προσθέτουμε τα καρύδια (κοπανισμένα) και το πτι-μπερ (κοπανιστό) και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια βουτώντας τα χέρια μας στο κονιάκ (για να μην μας κολλάει το μείγμα αλλά και για τη γεύση)
-
5
Σένα βαθύ μπολ βάζουμε την τρούφα και βουτάμε μέσα ένα ένα τα σοκολατάκια.
Σχόλια (5)