Τρουφάκια με καρύδι και πτι-μπερ

vika08gr
vika08gr @cook_8472107

Μιά πολύ γλυκιά και μεθυστική συνταγή. Το καλοκαίρι διατηρείται και στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην το παρακάνουμε με το κονιάκ. Θέλουμε απλα να δώσει ελάχιστη αίσθηση και άρωμα.Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα δεν είναι απαραίτητο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 ποτήρια καρύδια κοπανισμένα
  2. 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (κοπανισμένα)
  3. 1/2 ποτήρι γάλα
  4. 1 ποτήρι ζάχαρη
  5. 3 κ.σ. κακάο
  6. 700 γρ. τρούφα σοκολάτας
  7. 2 κ.γ. μαργαρίνη
  8. λίγο κονιάκ (για να βρέχουμε τα χέρια μας στο πλάσιμο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και τη μαργαρίνη.

  2. 2

    Όταν δέσει ελαφρώς το μείγμα το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα καρύδια (κοπανισμένα) και το πτι-μπερ (κοπανιστό) και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια βουτώντας τα χέρια μας στο κονιάκ (για να μην μας κολλάει το μείγμα αλλά και για τη γεύση)

  5. 5

    Σένα βαθύ μπολ βάζουμε την τρούφα και βουτάμε μέσα ένα ένα τα σοκολατάκια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Wana Xitou
Wana Xitou @cook_16573966
Τα έφτιαξα χωρίς κονιάκ λόγο τνν πεδίον τρελάθηκαν τελια συνταγή

Από

vika08gr
vika08gr @cook_8472107
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε