Τρουφάκια με μερέντα

Bαθμολογία: 4.6923
       
 
13 ψήφοι
marinkle, 10.04.09

Περιγραφή

Εύκολα τρουφάκια με τρία μόνο υλικά.

Τρουφάκια με μερέντα
photo: dallia

Συνταγή από:

marinkle

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 πακέτα μπισκότα για τρούφες
  • μερέντα όση πάρει
  • 1 κουταλιά κακάο ή σκόνη σοκολάτας
  • τρούφα για γαρνίρισμα
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Σοκολάτα
Φτιάχνει: 30 τρουφάκια
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 120' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σχεδόν σαν σκόνη.
  2. Προσθέτουμε τη μερέντα και το κακάο ή τη σοκολάτα.
  3. Πλάθουμε τα τρουφάκια.
  4. Τα τυλιγουμε στη τρούφα και είναι έτοιμα για φάγωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τη μερέντα με τις καταπληκτικές συνταγές που υπάρχουν ήδη στο site.

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από woman2, 14-4-09  
    Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω το εξής: που βρίσκουμε τα μπισκότα για τρούφες? Στα super markets? Ρωτάω γιατί δεν έχει τύχει ποτέ να δω τέτοια μπισκότα.
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από marinkle, 15-4-09  
    καλησπερα.
    Επειδη εγω ειμαι απο Κυπρο και χρησιμοποιω μια συγκεκριμένη μαρκα γι΄αυτο δεν εγραψα. ειναι τύπο πτι μπερ .
    #
    Σχόλιο από woman2, 15-4-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω! :)
    #
    Σχόλιο από anastasiat28, 9-5-09  
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη πανεύκολη και τέλεια συνταγή.τα έκανα χτες και σήμερα δεν υπάρχουν.τα τσακίσαμε!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από vpg, 17-8-09  
    Για δύο πακέτα πτι μπερ,έβαλα τουλάχιστον 600 γρ.μερέντα και η ζύμη ήταν ακόμα στεγνή με αποτέλεσμα να μην κολλάει η τρούφα με τίποτα.Τελικά πρόσθεσα γάλα,μαλάκωσε και λύθηκε το πρόβλημα.Η λύση του να βρέξω τα χέρια με κονιάκ ή άλλο λικέρ δεν ήταν επιθυμητή.Θα ήταν πιο εύκολο αν στις συνταγές δίναμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τα υλικά,[με γραμμάρια],γιατί οδηγίες του τύπου "3 πακέτα μπισκότα" και "μερέντα όση πάρει" δεν βοηθάνε και πολύ.Ευτυχώς που είχα και δεύτερο βάζο μερέντα.Βγήκαν περίπου πενήντα κομμάτια.Η γεύση άρεσε πολύ στα παιδιά.
    #
    Σχόλιο από ταξιαρχουλα, 1-9-09  
    ειναι καταπληκτηκη το αποτελεσμα πολυ καλο μπραβο!!!!!
    #
    Σχόλιο από mkeh78, 9-10-09  
    Γεια σας είμαι καινούρια στην παρέα .
    Είχα δει την συνταγή σου πριν 2 εβδομάδες
    που έψαχνα για κάτι άλλο. Πάντα ήθελα να κάνω τρουφάκια
    αλλά φοβόμουν το αποτέλεσμα, με την μερέντα σκέφτηκα ότι
    η επιτυχία θα ήταν σίγουρη. Και έτσι ήταν. Ήταν απλά τέλια….
    Χρησιμοποίησα πολύ μικρές ποσότητες. Το υλικό στο σύνολο του
    ήταν ~ 1 νεροπότηρο και έβγαλα 26 κομμάτια .
    #
    Σχόλιο από mkeh78, 9-10-09  
    Έβαλα 4 πιρουνάκια γιατί για την ποσότητα με βοήθησε πιο πολύ το
    μήνυμα της vpg.
    #
    Σχόλιο από dallia, 25-10-09  
    Το κονιάκ δίνει ιδιαίτερη γεύση στα τρουφάκια, εγώ προσωπικά βάζω και στο μίγμα την ώρα που τα πλάθω και τα βουτάω πριν τα περάσω από την τρούφα! Επίσης βάζω και καρυδόψυχα την οποία την αλέθω στο μπλέντερ και ή την κάνω σκόνη όπως τα μπισκότα ή την τριματίζω σε μεγαλύτερα κομματάκια να ξεχωρίζει ελάχιστα! Φοβερή συνταγή και πολύ νόστιμα τα τρουφάκια! Είχα φτιάξει πολλά και μοίραζα! Όσοι έφαγαν τους άρεσαν! Μου ζητούσαν την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από NecroCannibal, 20-4-10  
    πολυ καλα! τελεια θαλεγα και μαλιστα δεν τρωω και τρουφακια να φανταστεις!! Αλλα ο αντρας μου τα λατρεψε το ιδιο και οι γονεις του και αυτο ηταν το καλυτερο! :D Η αληθεια ειναι πως και εγω ταμπλεξα λιγο με τις δοσεις και κατεληξα να βαλω γαλα(που δεν τα χαλασε καθολου στην γευση πρεπει να ομολογησω), και μου περισσεψε και μπισκοτο τριμμενο γιατι ξεμεινα απο μερεντα!
    Αρα λογικα με ενα πακετο μπισκοτα, 400ml μερεντα και 1 σακουλακι τρουφα με κανα ποτηρι μισο γαλα μουρθε ακριβως!
    #
    Σχόλιο από marinkle, 12-5-10  
    χιλια συγγνωμη . οντος πρεπει να βαλετε και λιγο γαλα.
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 2-6-11  
    #
    Σχόλιο από dshmarina, 18-2-12  
    πολυ ευκολη συνταγη μπραβο!νομιζω οτι το 'οσο παρει μερεντα' σημαινει οτι βαζουμε τοση μερεντα οση χρειαζεται μεχρι η ζυμη να γινει ευπλαστη και ομογενης.Δε καταλαβα αν πρεπει να τα χτυπησουμε ολα στο μπλεντερ εγω παντως τ ανακατεψα ολα με το χερι,τα επλασα κ τα βουτηξα μεσα σε σκετο κακαο.
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝιντα, 19-12-12  
    πόσα περιπου βγαίνουν;;θελω να τα κανω για μια χριστουγεννιατικη γιορτη
    #
    Σχόλιο από basilikiba, 19-12-12  
    Σήμερα την έφτιαξα.. έβαλα πρώτα τη ζύμη στο ψυγείο για να σφύξει λίγο και μετά θα βάλω την τρούφα... Είμαι σε αγωνία για το αποτέλεσμαα!
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝιντα, 19-12-12  
    και γω σκεφτομουν να φτιαξω τη ζυμη σημερα, να τη βαλω ψυγειο και αυριο να τα πλασω με τους μαθητες μου. λες να σφιξει πολυ η ζυμη;;
    #
    Σχόλιο από basilikiba, 28-12-12  
    Εκπληχτική, την έφτιαξα και άρεσε σε όλουςςςςςς!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 8-1-13  
    τελεια τα τρουφακια εγιναν πεντανοστιμα μονο που με παιδεψε λιγο στο πλασιμο κολλουσαν πολυ στα χερια
    #
    Σχόλιο από Damaskini, 21-4-13  
    #
    Σχόλιο από theodkat, 16-12-13  
    τελειο !! το δοκιμασα !!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από anastasiat28, 9-5-09  
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη πανεύκολη και τέλεια συνταγή.τα έκανα χτες και σήμερα δεν υπάρχουν.τα τσακίσαμε!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από vpg, 17-8-09  
    Για δύο πακέτα πτι μπερ,έβαλα τουλάχιστον 600 γρ.μερέντα και η ζύμη ήταν ακόμα στεγνή με αποτέλεσμα να μην κολλάει η τρούφα με τίποτα.Τελικά πρόσθεσα γάλα,μαλάκωσε και λύθηκε το πρόβλημα.Η λύση του να βρέξω τα χέρια με κονιάκ ή άλλο λικέρ δεν ήταν επιθυμητή.Θα ήταν πιο εύκολο αν στις συνταγές δίναμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τα υλικά,[με γραμμάρια],γιατί οδηγίες του τύπου "3 πακέτα μπισκότα" και "μερέντα όση πάρει" δεν βοηθάνε και πολύ.Ευτυχώς που είχα και δεύτερο βάζο μερέντα.Βγήκαν περίπου πενήντα κομμάτια.Η γεύση άρεσε πολύ στα παιδιά.
    #
    Σχόλιο από ταξιαρχουλα, 1-9-09  
    ειναι καταπληκτηκη το αποτελεσμα πολυ καλο μπραβο!!!!!
    #
    Σχόλιο από mkeh78, 9-10-09  
    Γεια σας είμαι καινούρια στην παρέα .
    Είχα δει την συνταγή σου πριν 2 εβδομάδες
    που έψαχνα για κάτι άλλο. Πάντα ήθελα να κάνω τρουφάκια
    αλλά φοβόμουν το αποτέλεσμα, με την μερέντα σκέφτηκα ότι
    η επιτυχία θα ήταν σίγουρη. Και έτσι ήταν. Ήταν απλά τέλια….
    Χρησιμοποίησα πολύ μικρές ποσότητες. Το υλικό στο σύνολο του
    ήταν ~ 1 νεροπότηρο και έβγαλα 26 κομμάτια .
    #
    Σχόλιο από mkeh78, 9-10-09  
    Έβαλα 4 πιρουνάκια γιατί για την ποσότητα με βοήθησε πιο πολύ το
    μήνυμα της vpg.
    #
    Σχόλιο από dallia, 25-10-09  
    Το κονιάκ δίνει ιδιαίτερη γεύση στα τρουφάκια, εγώ προσωπικά βάζω και στο μίγμα την ώρα που τα πλάθω και τα βουτάω πριν τα περάσω από την τρούφα! Επίσης βάζω και καρυδόψυχα την οποία την αλέθω στο μπλέντερ και ή την κάνω σκόνη όπως τα μπισκότα ή την τριματίζω σε μεγαλύτερα κομματάκια να ξεχωρίζει ελάχιστα! Φοβερή συνταγή και πολύ νόστιμα τα τρουφάκια! Είχα φτιάξει πολλά και μοίραζα! Όσοι έφαγαν τους άρεσαν! Μου ζητούσαν την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από NecroCannibal, 20-4-10  
    πολυ καλα! τελεια θαλεγα και μαλιστα δεν τρωω και τρουφακια να φανταστεις!! Αλλα ο αντρας μου τα λατρεψε το ιδιο και οι γονεις του και αυτο ηταν το καλυτερο! :D Η αληθεια ειναι πως και εγω ταμπλεξα λιγο με τις δοσεις και κατεληξα να βαλω γαλα(που δεν τα χαλασε καθολου στην γευση πρεπει να ομολογησω), και μου περισσεψε και μπισκοτο τριμμενο γιατι ξεμεινα απο μερεντα!
    Αρα λογικα με ενα πακετο μπισκοτα, 400ml μερεντα και 1 σακουλακι τρουφα με κανα ποτηρι μισο γαλα μουρθε ακριβως!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 2-6-11  
    #
    Σχόλιο από dshmarina, 18-2-12  
    πολυ ευκολη συνταγη μπραβο!νομιζω οτι το 'οσο παρει μερεντα' σημαινει οτι βαζουμε τοση μερεντα οση χρειαζεται μεχρι η ζυμη να γινει ευπλαστη και ομογενης.Δε καταλαβα αν πρεπει να τα χτυπησουμε ολα στο μπλεντερ εγω παντως τ ανακατεψα ολα με το χερι,τα επλασα κ τα βουτηξα μεσα σε σκετο κακαο.
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝιντα, 19-12-12  
    πόσα περιπου βγαίνουν;;θελω να τα κανω για μια χριστουγεννιατικη γιορτη
    #
    Σχόλιο από basilikiba, 19-12-12  
    Σήμερα την έφτιαξα.. έβαλα πρώτα τη ζύμη στο ψυγείο για να σφύξει λίγο και μετά θα βάλω την τρούφα... Είμαι σε αγωνία για το αποτέλεσμαα!
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝιντα, 19-12-12  
    και γω σκεφτομουν να φτιαξω τη ζυμη σημερα, να τη βαλω ψυγειο και αυριο να τα πλασω με τους μαθητες μου. λες να σφιξει πολυ η ζυμη;;
    #
    Σχόλιο από basilikiba, 28-12-12  
    Εκπληχτική, την έφτιαξα και άρεσε σε όλουςςςςςς!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 8-1-13  
    τελεια τα τρουφακια εγιναν πεντανοστιμα μονο που με παιδεψε λιγο στο πλασιμο κολλουσαν πολυ στα χερια
    #
    Σχόλιο από Damaskini, 21-4-13  
    #
    Σχόλιο από theodkat, 16-12-13  
    τελειο !! το δοκιμασα !!!
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 31-10-14  
    Έβαλα νουτέλα. Ήταν πεντανόστιμα! Νομίζω ότι καλύτερα να φαγωθούν μετά από 2-3 ώρες στο ψυγείο που έχει σφίξει η μερέντα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από woman2, 14-4-09  
    Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω το εξής: που βρίσκουμε τα μπισκότα για τρούφες? Στα super markets? Ρωτάω γιατί δεν έχει τύχει ποτέ να δω τέτοια μπισκότα.
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από marinkle, 15-4-09  
    καλησπερα.
    Επειδη εγω ειμαι απο Κυπρο και χρησιμοποιω μια συγκεκριμένη μαρκα γι΄αυτο δεν εγραψα. ειναι τύπο πτι μπερ .
    #
    Σχόλιο από woman2, 15-4-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω! :)
    #
    Σχόλιο από marinkle, 12-5-10  
    χιλια συγγνωμη . οντος πρεπει να βαλετε και λιγο γαλα.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    σοκολατάκια
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της labrini58
    ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ!!!!
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της theodkat
    Glyka
    Ένα βιβλίο 455 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της kamelia8
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της kamelia8