Τρουφάκια με τσουρέκι

ΦωτεινήΣ18, 29.12.11

Περιγραφή

Πολύ έυκολο και οικονομικό!



Συνταγή από:

ΦωτεινήΣ18

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 250 γρ. τσουρέκι ( μαδημένο σε λεπτά κομμάτια)
  • 1/2 πακετάκι περίπου αμύγδαλο φυλλέ
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού ( ή και λιγότερο) κονιάκ
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ , Με περισσεύματα
Φτιάχνει: Περίπου 15 με 20 τρουφάκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το τσουρέκι σε ένα μπόλ και ρίχνουμε το κονιάκ.
  2. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πάει παντού το κονιάκ και να γίνει ένα με το τσουρέκι.
  3. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα είτε σε μπέν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων. (Αν το κάνουμε στο μικροκυμάτων θα βγάζουμε ανά 1 λεπτό τη σοκολάτα και θα την ανακατεύουμε)
  5. Ρίχνουμε στο μπόλ τής σοκολάτας το τσουρέκι και ανακατεύουμε έτσι να καταλήξει σαν μία ενιαία μάζα.
  6. Το αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας και βάζουμε μέσα το αμύγδαλο το οποίο έχουμε απλώσει σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 7-8 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
  8. Παίρνουμε το μείγμα με το τσουρέκι και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
  9. Βγάζουμε τη λαδόκολλα από το ταψί και την τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας.
  10. Απλώνουμε το αμύγδαλο να πάει παντού και με βρεγμένα χέρια κάθε φορά βάζουμε ένα ένα μπαλάκι και το τυλίγουμε στο αμύγδαλο.
  11. Τέλος τα τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτά τα τρουφάκια μπορούν να γίνουν και με κλασική κουβερτούρα ή και γάλακτος και να αλλάξετε το κονιάκ με χυμό ή λικέρ ή ακόμα και τα αμύγδαλα με τρούφα. Ελπίζω να σας αρέσει.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΦωτεινήΣ18, 20-3-12  

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΦωτεινήΣ18, 20-3-12  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Έμεινε φαγητό!
    Τι κάνουμε αν μαγειρέψαμε ένα πεντανόστιμο φαγη...
    Φαγητά και κατάψυξη
    Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ανακύκλωση
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone