κύρια φωτογραφία συνταγής Τρουφάκια με ζαχαρούχο και πτι-μπερ
Froutaki
Froutaki @cook_8480434

Εύκολη και γρήγορη συνταγή ,για όλες τις ηλικίες! Τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτυ, για τα χριστούγεννα ακόμα και για τα Σαββατοκύριακα με την παρέα σας!Χρόνος πρετοιμασίας15'-20'

Λίγα μυστικά ακόμα

Ένα μυστικό είναι να έχουμε μόνο ένα φουντούκι στο κέντρο σε κάθε τρουφάκιΜπορούμε για επιπλέον γεύση να βάλουμε λίγο καφέ στην μύτη του κουταλιού.Μπορείτε να ρολάρετε τα τρουφάκια σε νιφάδες κουβερτούραςΔοκιμάστε να το σερβίρετε με παγωτό! Είναι τέλειος συνδιασμός

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

37 Minutes
20 μεσαία τρουφάκια περίπου
  1. 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  2. λίγα φουντούκια (μία χούφτα) ή αμύγδαλα
  3. 1 κουτάκι ζαχαρούχο (τετρακόσια γραμμάρια,το κανονικό μέγεθος)
  4. 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  5. 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
  6. 1 κουταλιά της σούπας Λικέρ γκράντ μαρνιέ (ή όποιο άλλο προτιμάτε)
  7. Τρούφα για την επικάλυψη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα

  2. 2

    Βάζουμε στην φωτιά ένα κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο και το βούτυπο

  3. 3

    Προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο και το λικέρ και παράλληλα ανακατεύουμε συνεχόμενα για δέκα λεπτά μέχρι να πείξει το μείγμα

  4. 4

    Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για ένα πεντάλεπτο ή περισσότερο,αν χρειαστεί

  5. 5

    Όταν σταθεροποιηθεί, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα

  6. 6

    Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα.

  7. 7

    Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε

Αντιδράσεις

Σχόλια (78)

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ @cook_27145390
Δυστυχώς έκανα το λάθος κ δεν άφησα το ζεστό μετά από τη φωτιά να κρυώσει και το έβαλα κατευθείαν με αποτέλεσμα να μην πλάθεται...Αν το βάλω στο ψυγείο θα σωθεί;Η να βάλω κ αλλά μπισκότα;

Από

Froutaki
Froutaki @cook_8480434
στις