Τρουφάκια σπιτικά

Bαθμολογία: 4.8085
       
 
47 ψήφοι
Athanasia, 28.05.07

Περιγραφή

Δική μου συνταγή για ελαφρύ μικροσκοπικό γλυκάκι που κάνει για όλους και διατηρείται καιρό στο ψυγείο!
Τρουφάκια σπιτικά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 3/4 φλιτζ. καρύδια ή μάντολες (καραμελωμένα αμύγδαλα)
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για άρωμα
  • 1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά)
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ*
  • 1/2 φλιτζ. τσάι earl grey
  • 2-3 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ)
  • τρούφα μαύρη-λευκή ή και ινδοκάρυδο για το τύλιγμα
Στα γρήγορα
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Φτιάχνει: ~35 τρουφάκια
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 43' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 64' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, το λικέρ και το ξύσμα (ή βανίλια).
  2. Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια ή μύγδαλα και τα ρίχνουμε στη λεκανίτσα. Μουλιάζουμε με το τσάι και ανακατεύουμε.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μαζί με το εβαπορέ, και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάει παντού!
  4. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα.
  5. Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε σε τρόύφα ή ινδοκάρυδο, τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

*Μπορεί να μπει κονιάκ, ουίσκι ή ρούμι ή κάποιο λικέρ (π.χ Grand Marnier, Qointreau, Bailey's, Tia Maria...)
**Η συνταγή ενδείκνυται για άτομα που προσέχουν και δεν έχει έξτρα ζάχαρη, αν τα θέλετε πιο γλυκά προσθέστε 1/2φλιτζ. άχνη ζάχαρη στο μείγμα.
***Αν θέλουμε να είναι νηστίσιμα αντικαθιστούμε το βούτυρο με βιτάμ, παραλείπουμε το γάλα και βάζουμε νηστίσιμα μπισκότα (ή τρίμμα φρυγανιάς, τρίμμα δικού μας νηστίσμου κέικ κ.λ.π.)

Σχετικές συνταγές

Τρουφάκια εύκολα Τρουφάκια εύκολα
4.6364
       
       
(22)
Τρουφάκια 4 Τρουφάκια 4
4
       
       
(5)

    68 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-11-07  
    Τα έφτιαξα εχθές και έκανα τα εξής:
    Έφτιαξα περίπου 1 1/2 δόση. Έβαλα πρώτα όλα τα υλικά εκτός από το τσάι, το λικέρ και το ξύσμα (αυτά που δίνουν άρωμα δηλαδή). Χώρισα τη ζύμη μου σε 3 μέρη και έβαλα στο ένα κονιάκ, στο άλλο τσάι και ξύσμα και στο τρίτο λικέρ βερίκοκο. Έγιναν θαυμάσια με καλύτερα αυτά με το τσάι!
    (Αθανασία, ελπίζω να σου αρέσει η φωτογραφία)
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 26-11-07  
    Αααα, ευχαριστώ πολύ για το κέρασμα!
    Χρόνια πολλά!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-11-08  
    Αν τα φτιαξω και τα βαλω σε ταπερ στο ψυγειο και τα κερασω 2 μερες μετα την παρασκευη τοτς λετε να μπαγιατεψουν; Να χασουν την γευση τους;
    #
    Σχόλιο από virginia, 19-11-08  
    Όχι, δεν παθαίνουν τίποτα. Κι εγώ όταν τα είχα φτιάξει τα φύλαγα σε τάπερ στο φυγείο για μέρες.
    Δοκίμασέ τα με bailys και πέρασέ τα από ινδοκάρυδο, γίνονται φοβερά!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-11-08  
    Ετσι λεω να τα φτιαξω Βιργινια με μπειλις και ινδοκαρυδο τα μισα!!Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 20-11-08  
    Ενα εχω να πω δεν εχω ξαναφαει καλυτερα τρουφακια!!!!!!!Εβαλα ξυσμα μανταρινι πορτοκαλι και λιγο λεμονι απο τα περιβολακια της γιαγιας εβαλα και ποτο μπειλις εβαλα και 1 κουβερτουρα και μια γαλακτος πλακετα (εκανα διπλη δοση) και θα τα κερασω για την γιορτη μου αν προλαβουν να σωθουν δηλαδη απο τους δικους μου!!!Καταπληκτικα τα επικαλυψα με καρυδα τρουφα και λευκη σοκολατα!!!!Συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από kalimera, 20-11-08  
    αγαπητή Αθανασία μολις έφτιαξα τα τρουφάκια και έγιναν πραγματικά υπέροχα με τη μόνη διαφορά οτι αντικατέστησα τα πτι μπερ με κεικ που είχα φτιαξει 3 μέρες νωρίτερα κ έγιναν εξίσου υπέροχα σ ευχαριστώ για την ωραία συνταγή απο kalimera
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 23-11-08  
    δεν μπορώ να βαθμολογίσω γιατί δεν τα έφτιαξα αλλά σχολιάζω γιατί εχθές κέρασε η Λίζα και ήταν όνειρο.πραγματικά υπέροχα για 5 αστέρια και καλό κονιάκ
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 24-11-08  
    Σε ευχαριστω πολυ πολυ καλη μου πιπη!!!Χαιρομαι που σας αρεσαν!!!Περιμενω παραγγελιες για την επομενη φορα!!!!Να προσθεσω οτι εγω δεν κακαο αλλα σοκολατα ροφημα για να τακνω πιο γλυκα και να αποφυγω να βαλω αχνη!!!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 30-11-08  
    Τέλεια!!!!!!! ΄Εβαλα μεσα Bailey's, τρίμα φουντουκιού, ξύσμα μανταρίνι,πορτοκάλι,λεμόνι,και αντί κακάο, σοκολάτα ρόφημα, συν τα υπόλοιπα υλικά. ΄Εκανα και ορισμένα με άρωμα περγαμόντο. Τα επικάλυψα, άλλα με φουντούκια τριμμένα, άλλα τρούφα λευκή, χρωματιστή,μαύρη και άλλα με ινδοκάρυδο. ΄Ολα υπέροχα. Μπράβο και στην ιδέα της Λίζας, για τα αρωματικά.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 5-12-08  
    Ξέρει κανείς να μου πει με τι μπορώ να αντικαταστήσω το τσάι "earl grey" στη συνταγή?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:-)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-12-08  
    elenikolas, το earl grey είναι τσάι με γεύση περγαμόντο. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με ό,τι θες εσύ, από χυμό μέχρι λικέρ, μέχρι γάλα, ποτό κλπ. Μπορείς επίσης να βάλεις κάποιο άλλο τσάι. Ανάλογα τι γεύση θέλεις να πάρουν.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 5-12-08  
    Ευχαριστώ πολύ Sitronella μου με κάλυψες :-)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 5-12-08  
    Τα έφτιαξα και έγιναν θεϊκά!!!!! Ξετρελάθηκα, αντικατέστησα το τσάι με χυμό πορτοκάλι που διέλυσα μέσα σιρόπι από γλυκό κουταλιού περγαμόντο και πρόσθεσα και ψιλοκομμένο γλυκό περγαμόντο. Επίσης αντί βανίλιας έβαλα εσάνς πικραμύγδαλο. Τα μισά τα τύλιξα με καρύδα και τα μισά με σοκολατένια τρούφα. Τέλεια για κέρασμα. Μας βγάζει ασπροπρόσωπες. Ευχαριστούμε για τη συνταγούλα. Και φυσικά όλα τα πιρουνάκια!!!!!
    #
    Σχόλιο από ace, 5-12-08  
    παντα τα φτιαχνω σε γιορτες,και ποτε δε μενει ουτε για δειγμα.την κυριακη θα τα φτιαξω και για τα γενεθλια της κορης μου...
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 6-12-08  
    Υπέροχα. Αντί για τσάι έβαλα χυμό πορτοκάλι. Καταπληκτική συνταγή.
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 17-3-09  
    διατηρούνται εκτος ψυγείου?
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 20-3-09  
    Τα εφτιαξα χτες.Παρα πολυ ωραια!Αντικατεστησα κι εγω το τσαι με μιση κουπα πορτοκαλι.τα μισα τα βουτυξα σε τρουφα σοκολατας και τα αλλα μισα σε καρυδα ινδιων.Φοβερα! Επιχειρισα και λιγα να τα βουτυξω σε γλασσο λευκης σοκολατας αλλα απετυχα!!! ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ???
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 9-5-09  
    Stroumfita egw ta kanw me epikalipsh leukhs sokolatas alla thn agorazw se troufa.
    #
    Σχόλιο από mafalda78, 26-8-09  
    Τα εφτιαξα χθες για τα γενεθλια των ανιψιων μου και εγιναν τελεια, αν και ηταν η πρωτη φορα που δοκιμασα να κανω γλυκο. Εβαλα και λιγη αχνη ζαχαρη.Θελω ομως να ρωτησω κατι, γιατι η τρουφα δεν κολλούσε εύκολα; Μηπως επρεπε να κανω κατι που δεν ξερω;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    48 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-11-07  
    Τα έφτιαξα εχθές και έκανα τα εξής:
    Έφτιαξα περίπου 1 1/2 δόση. Έβαλα πρώτα όλα τα υλικά εκτός από το τσάι, το λικέρ και το ξύσμα (αυτά που δίνουν άρωμα δηλαδή). Χώρισα τη ζύμη μου σε 3 μέρη και έβαλα στο ένα κονιάκ, στο άλλο τσάι και ξύσμα και στο τρίτο λικέρ βερίκοκο. Έγιναν θαυμάσια με καλύτερα αυτά με το τσάι!
    (Αθανασία, ελπίζω να σου αρέσει η φωτογραφία)
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 26-11-07  
    Αααα, ευχαριστώ πολύ για το κέρασμα!
    Χρόνια πολλά!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 20-11-08  
    Ενα εχω να πω δεν εχω ξαναφαει καλυτερα τρουφακια!!!!!!!Εβαλα ξυσμα μανταρινι πορτοκαλι και λιγο λεμονι απο τα περιβολακια της γιαγιας εβαλα και ποτο μπειλις εβαλα και 1 κουβερτουρα και μια γαλακτος πλακετα (εκανα διπλη δοση) και θα τα κερασω για την γιορτη μου αν προλαβουν να σωθουν δηλαδη απο τους δικους μου!!!Καταπληκτικα τα επικαλυψα με καρυδα τρουφα και λευκη σοκολατα!!!!Συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 23-11-08  
    δεν μπορώ να βαθμολογίσω γιατί δεν τα έφτιαξα αλλά σχολιάζω γιατί εχθές κέρασε η Λίζα και ήταν όνειρο.πραγματικά υπέροχα για 5 αστέρια και καλό κονιάκ
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 24-11-08  
    Σε ευχαριστω πολυ πολυ καλη μου πιπη!!!Χαιρομαι που σας αρεσαν!!!Περιμενω παραγγελιες για την επομενη φορα!!!!Να προσθεσω οτι εγω δεν κακαο αλλα σοκολατα ροφημα για να τακνω πιο γλυκα και να αποφυγω να βαλω αχνη!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 5-12-08  
    Τα έφτιαξα και έγιναν θεϊκά!!!!! Ξετρελάθηκα, αντικατέστησα το τσάι με χυμό πορτοκάλι που διέλυσα μέσα σιρόπι από γλυκό κουταλιού περγαμόντο και πρόσθεσα και ψιλοκομμένο γλυκό περγαμόντο. Επίσης αντί βανίλιας έβαλα εσάνς πικραμύγδαλο. Τα μισά τα τύλιξα με καρύδα και τα μισά με σοκολατένια τρούφα. Τέλεια για κέρασμα. Μας βγάζει ασπροπρόσωπες. Ευχαριστούμε για τη συνταγούλα. Και φυσικά όλα τα πιρουνάκια!!!!!
    #
    Σχόλιο από ace, 5-12-08  
    παντα τα φτιαχνω σε γιορτες,και ποτε δε μενει ουτε για δειγμα.την κυριακη θα τα φτιαξω και για τα γενεθλια της κορης μου...
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 20-3-09  
    Τα εφτιαξα χτες.Παρα πολυ ωραια!Αντικατεστησα κι εγω το τσαι με μιση κουπα πορτοκαλι.τα μισα τα βουτυξα σε τρουφα σοκολατας και τα αλλα μισα σε καρυδα ινδιων.Φοβερα! Επιχειρισα και λιγα να τα βουτυξω σε γλασσο λευκης σοκολατας αλλα απετυχα!!! ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ???
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 9-5-09  
    Stroumfita egw ta kanw me epikalipsh leukhs sokolatas alla thn agorazw se troufa.
    #
    Σχόλιο από zouzounes, 17-12-09  
    Αν και έκανα τη νηστίσιμη εκδοχή με άγευστη φρυγανιά έγιναν καταπληκτικά. Φαντάζομαι με πτι μπερ θα είναι θεικά
    #
    Σχόλιο από artemoula, 31-12-09  
    Καταπληκτικά τα τρουφάκια σου!
    #
    Σχόλιο από Μπανανόφλουδα, 14-2-10  
    Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή! Έκανα την παραλλαγή με το πορτοκάλι γιατί φοβήθηκα ότι με το τσάι θα πικρίσουν, αν και το συγκεκριμένο τσάι μου αρέσει πολύ σαν ρόφημα. Θα προτιμούσα μόνο να καταλάβαινα λίγο περισσότερο το μπισκότο και το καρύδι, αλλά αυτό είναι στο χέρι μου, οπότε 5 πηρουνάκια από μένα και όσους δοκίμασαν!
    #
    Σχόλιο από babystar, 3-5-10  
    Πολύ ωραία συνταγή!!
    Έψαχνα τι να κάνω για να κεράσει ο σύζυγος στη δουλειά και τα τρουφάκια με έσωσαν...

    Έκανα....5 δόσεις, πανω από 120 τρουφάκια!Κέρασε όλο το εργοστάσιο και δν έμεινε ούτε...τρούφα για δείγμα!
    #
    Σχόλιο από balu, 30-9-10  
    Υπέροχα και πανεύκολα...Αντί για τσάι έβαλα χυμό πορτοκάλι και τα τσακίσαμε..Καλύτερα από του ζαχαροπλαστείου. Ευχαριστούμε πολύ..
    #
    Σχόλιο από golfo, 26-12-10  
    ωραιοτατα οτι πρεπει για την υπογλυκαιμια,ευκολη λυση.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από nandyyyy, 22-2-11  
    Μπράβο, τέλεια συνταγή! Την έφτιαξα χτες για τα γενέθλια του μπαμπά μου και άρεσε σε όλους!!! Ο συνδυασμός πορτοκάλι - σοκολάτα είναι θεϊκός!!! Έβαλα ξύσμα πορτοκαλιού αντί για βανίλια και χυμό από πορτοκάλι αντί για τσάι, στην ίδια ποσότητα. Από ποτό έβαλα κονιάκ. Ήταν φοβερά! Την επόμενη φορά θέλω να δοκιμάσω αντί για κονιάκ, κουαντρό. Πιστεύω θα ταιριάζει πολύ και με το πορτοκάλι! 5 πιρουνάκια εννοείται!!! :)
    #
    Σχόλιο από Froutaki, 8-3-11  
    πολύ ωραία συνταγή!Βεβαια εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός. Εγω τα προτιμώ χωρις τσάι. Δοκιμαστε φουντουκι στο κεντρο! Τελειο!
    #
    Σχόλιο από Billie, 8-3-11  
    Δεν μπόρεσα να βρω το συγκεκριμένο τσάι και έτσι χρησιμοποίησα χυμό πορτοκαλιού.Την επόμενη φορά θα βάλω κονιάκ αντί για bailey's.Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 10-3-11  
    Το τριμμενο μπισκότο σφίγγει το μείγμα. Αν σου βγαίνει πολύ ρευστό, τότε ή δε βάζεις αρκετό μπισκότο ή το μουλιάζεις πολύ. Βάλε π.χ. λιγότερο τσάι (λιγότερο υγρό γενικώς) για να σφίξει το μείγμα σου όσο χρειάζεσαι για να το πλάσεις.

    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Froutaki, 12-3-11  
    Ευχαριστώ πολύ Αθανασία,γιατί αν και τα κάνω συχνά κάποιες φορές δεν μου σφίγγουν!
    Δοκιμάστε τα με λίγο NEScafe και KAHLUA (δλδ λικέρ του καφέ) και θα γίνουν ονειρεμένα τρουφάκια με γεύση καφέ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-11-08  
    Αν τα φτιαξω και τα βαλω σε ταπερ στο ψυγειο και τα κερασω 2 μερες μετα την παρασκευη τοτς λετε να μπαγιατεψουν; Να χασουν την γευση τους;
    #
    Σχόλιο από virginia, 19-11-08  
    Όχι, δεν παθαίνουν τίποτα. Κι εγώ όταν τα είχα φτιάξει τα φύλαγα σε τάπερ στο φυγείο για μέρες.
    Δοκίμασέ τα με bailys και πέρασέ τα από ινδοκάρυδο, γίνονται φοβερά!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 19-11-08  
    Ετσι λεω να τα φτιαξω Βιργινια με μπειλις και ινδοκαρυδο τα μισα!!Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 5-12-08  
    Ξέρει κανείς να μου πει με τι μπορώ να αντικαταστήσω το τσάι "earl grey" στη συνταγή?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:-)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-12-08  
    elenikolas, το earl grey είναι τσάι με γεύση περγαμόντο. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με ό,τι θες εσύ, από χυμό μέχρι λικέρ, μέχρι γάλα, ποτό κλπ. Μπορείς επίσης να βάλεις κάποιο άλλο τσάι. Ανάλογα τι γεύση θέλεις να πάρουν.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 5-12-08  
    Ευχαριστώ πολύ Sitronella μου με κάλυψες :-)
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 17-3-09  
    διατηρούνται εκτος ψυγείου?
    #
    Σχόλιο από mafalda78, 26-8-09  
    Τα εφτιαξα χθες για τα γενεθλια των ανιψιων μου και εγιναν τελεια, αν και ηταν η πρωτη φορα που δοκιμασα να κανω γλυκο. Εβαλα και λιγη αχνη ζαχαρη.Θελω ομως να ρωτησω κατι, γιατι η τρουφα δεν κολλούσε εύκολα; Μηπως επρεπε να κανω κατι που δεν ξερω;
    #
    Σχόλιο από Μπανανόφλουδα, 20-1-10  
    Την βοήθειά σας παρακαλώ! Θέλω να τα φτιάξω αλλά έχω απορίες...
    1ον Τα μπισκότα και τα καρύδια τα κάνουμε σκόνη στο multi ή πιο χοντρά?
    2ον Όταν λέμε μουλιάζουμε στο τσάι, να μαλακώσουν εννοούμε? Απλά το ρίχνουμε από πάνω ή το αφήνουμε κάποια ώρα? Το τσάι ζεστό ή κρύο?
    Sorry για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά τώρα κάνω τα πρώτα μου βήματα σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Ευχαριστώ!

    #
    Σχόλιο από Λίζα, 20-1-10  
    Μπανανοφλουδα μου εγω επειδη τα φτιαχνω πολυ συχνα τα κανω ολα τριμματα στο μουλτι και τα μπισκοτα και τα καρυδια και προσθετω ενα ενα τα υλικα και το τσαι το βαζω χλιαρο απο πανω.Τα αφηνω λιγο στο ψυγειο να σφιξει η ζυμη τα πλαθω και γινονται καταπληκτικα. Καλη επιτυχια!!!
    #
    Σχόλιο από agaphbou, 21-2-11  
    χαιρετω απο Σπαρτη! λοιπον ειμαι 13 ετων και τα τρουφακια τα συγκεκριμενα θα ειναι η πρωτη συνταγη ζαχαροπλαστικης που θα επιχειρησω χωρις τη βοηθεια της μητερας μου! Προσωπικα πιστευω πως θα τα λατρεψω τα τρουφακια αλλα επειδη ειναι για το σχολειο (Τσικνοπεμπτη you know) εχω καποιες αμφιβολιες για το τσαι. Μηπως δινει καποια περιεργη γευση και δεν αρεσει στα αλλα παιδια? δλδ αυτο που θελω να μαθω ειναι, τι γευση δινει περιπου? τα κανει πιο πικρα? γλυκα? μοιαζει με κατι αλλο για να μπορω να συγκρινω? γτ η αληθεια ειναι πως δεν εχω δοκιμασει το τσαι και θελω η πρωτη μου συνταγη να βγει πετυχημενη!!! επισης σκεφτομαι να τα περασω απο γλασο λευκης σοκολατας στο τελος,μιας και αρεσει σε πολλα παιδια. ομως δεν ξερω...θα ειναι αρκετα σφιχτη ζυμη ετσι ωστε να σταθει απ εξω η σοκολατα ή θα γινει νιανια? :Ρ σορρυ αν σας ζαλισα αλλα θελω να μου βγουν τελεια!!! και να ξερετε οτι στηριχτηκα παρα πολυ στα καλα σχολια των αλλων για να παρω την αποφαση να φτιαξω αυτα τα συγκεκριμενα τρουφακια!!!

    Υ.Σ. θα βαθμολογησω αφου τα φτιαξω!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-2-11  
    Μη το φοβηθείς το τσάι θα έλεγα. Το τσάι αυτό έχει μια ελαφριά γεύση περγαμόντου (σαν πορτοκάλι περίπου για να καταλάβεις) και νομίζω πως τους πάει πάρα πολύ. Μπορείς φυσικά να το αντικαταστήσεις με χυμό πορτοκάλι...

    Αν αφήσεις τη ζύμη σου ή τα έτοιμα τρουφάκια στο ψυγείο, θα σφίξουν αρκετά και θα μπορείς να τα περάσεις από λιωμένη σοκολάτα μετά.
    Να δοκιμάσεις μόνο τη ζύμη σου πριν τα τυλίξεις, να σιγουρευτείς πως δε θα τα ήθελες λίγο πιο γλυκά. Σε αυτή την περίπτωση πρόσθεσε λίγη ζάχαρη άχνη.

    Καλή επιτυχία εύχομαι και... να βάλεις τα γυαλιά στη μαμά!
    #
    Σχόλιο από Froutaki, 9-3-11  
    Έχω μια απορία.Πώς μπορώ να κάνω το μείγμα πιο σταθερό;Πολύ συχνά μου συμβαίνει να είναι ρευστό και να μην παίρνει το σχήμα που θέλω...
    #
    Σχόλιο από agapi6, 20-12-11  
    Μια ερώτηση, πιο πακέτο πτι-μπερ; το μικρό ή το μεγάλο;
    #
    Σχόλιο από ignatiamais, 13-9-12  
    κοριτσια εχω μια απορια το τσαι early grey που θα το βρω?εχω σκοπο να τα κανω σημερα....ευχαριστω πολυ

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kalimera, 20-11-08  
    αγαπητή Αθανασία μολις έφτιαξα τα τρουφάκια και έγιναν πραγματικά υπέροχα με τη μόνη διαφορά οτι αντικατέστησα τα πτι μπερ με κεικ που είχα φτιαξει 3 μέρες νωρίτερα κ έγιναν εξίσου υπέροχα σ ευχαριστώ για την ωραία συνταγή απο kalimera
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 30-11-08  
    Τέλεια!!!!!!! ΄Εβαλα μεσα Bailey's, τρίμα φουντουκιού, ξύσμα μανταρίνι,πορτοκάλι,λεμόνι,και αντί κακάο, σοκολάτα ρόφημα, συν τα υπόλοιπα υλικά. ΄Εκανα και ορισμένα με άρωμα περγαμόντο. Τα επικάλυψα, άλλα με φουντούκια τριμμένα, άλλα τρούφα λευκή, χρωματιστή,μαύρη και άλλα με ινδοκάρυδο. ΄Ολα υπέροχα. Μπράβο και στην ιδέα της Λίζας, για τα αρωματικά.
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 6-12-08  
    Υπέροχα. Αντί για τσάι έβαλα χυμό πορτοκάλι. Καταπληκτική συνταγή.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 24-12-10  
    Η ζύμη πάγωσε ωραία. Δεν έβαλα τσάι όμως.
    Στο μείγμα πρόσθεσα,κανέλα σκόνη και πιπέρι μαύρο σκόνη.
    #
    Σχόλιο από anathema, 13-8-11  
    υπέροχα! :)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Για εκδηλώσεις
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
    ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της fairy369
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
     ΣΟΚΟΛΑΤΑ  -14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei