Τρουφάκια σπιτικά
Δική μου συνταγή για ελαφρύ μικροσκοπικό γλυκάκι που κάνει για όλους και διατηρείται καιρό στο ψυγείο!
Λίγα μυστικά ακόμα
*Μπορεί να μπει κονιάκ, ουίσκι ή ρούμι ή κάποιο λικέρ (π.χ Grand Marnier, Qointreau, Bailey's, Tia Maria...) **Η συνταγή ενδείκνυται για άτομα που προσέχουν και δεν έχει έξτρα ζάχαρη, αν τα θέλετε πιο γλυκά προσθέστε 1/2φλιτζ. άχνη ζάχαρη στο μείγμα. ***Αν θέλουμε να είναι νηστίσιμα αντικαθιστούμε το βούτυρο με βιτάμ, παραλείπουμε το γάλα και βάζουμε νηστίσιμα μπισκότα (ή τρίμμα φρυγανιάς, τρίμμα δικού μας νηστίσμου κέικ κ.λ.π.)
Υλικά
-
1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ
-
3/4 φλιτζ. καρύδια ή μάντολες (καραμελωμένα αμύγδαλα)
-
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για άρωμα
-
1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά)
-
1 κουτ. σούπας κακάο
-
2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ*
-
1/2 φλιτζ. τσάι earl grey
-
2-3 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
-
1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ)
-
τρούφα μαύρη-λευκή ή και ινδοκάρυδο για το τύλιγμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, το λικέρ και το ξύσμα (ή βανίλια).
-
2
Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια ή μύγδαλα και τα ρίχνουμε στη λεκανίτσα. Μουλιάζουμε με το τσάι και ανακατεύουμε.
-
3
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μαζί με το εβαπορέ, και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάει παντού!
-
4
Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα.
-
5
Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε σε τρόύφα ή ινδοκάρυδο, τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Σχόλια (62)
Έφτιαξα περίπου 1 1/2 δόση. Έβαλα πρώτα όλα τα υλικά εκτός από το τσάι, το λικέρ και το ξύσμα (αυτά που δίνουν άρωμα δηλαδή). Χώρισα τη ζύμη μου σε 3 μέρη και έβαλα στο ένα κονιάκ, στο άλλο τσάι και ξύσμα και στο τρίτο λικέρ βερίκοκο. Έγιναν θαυμάσια με καλύτερα αυτά με το τσάι!
(Αθανασία, ελπίζω να σου αρέσει η φωτογραφία)