Τρουφάκια

Bαθμολογία: 4.4286
       
 
14 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Τα κλασικά τρουφάκια με μπισκότα και καρύδια.
Τρουφάκια
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 450 γρ. τρούφα
  • 50 γρ. κακάο
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 330 γρ. μπισκότα Μιράντα
  • 150 γρ. καρύδια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει έξω από το ψυγείο και προσθέτουμε τα αβγά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ, τα καρύδια (τριμμένα) και τα μπισκότα (επίσης τριμμένα).
  2. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα και κατόπιν τα πλάθουμε και τα κυλάμε στην τρούφα.
  3. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από achatzigianni, 24-10-06  
    #
    Σχόλιο από MARA!, 5-1-07  
    Τελεια !!την πρωτη φορα ομως που τα εκανα αντι για 1 φλυντζανακι λικερ εβαλα 1 φλυντζανα!Αστα μεθυσα!!!
    #
    Σχόλιο από Nouki, 8-2-08  
    Το φτιαχνω και γω συχνα αλλα χωρις αυγα και με παραλλαγες στη γεμιση, βαζω δηλ καρυδα ή αλλους ξηρους καρπους! Για μεγαλυτερη ευκολια στη δοσολογια να σας πω οτι βαζω 1 τεμ. βιταμ σε 3 πακ. μπισκοτα με τα υπολοιπα υλικα απλα αυτοσχεδιαζω!!!
    #
    Σχόλιο από efouliw, 27-6-08  
    Εγώ λοιπόν αντί τόση ζάχαρη βάζω μόνο ένα φλυτζάνι και όταν κατευάσω το μείγμα απο τη φωτιά προσθέτω κ 2 κουταλιές μέλι..Επίσης δε βάζω αυγά και μου φαίνεται μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 28-6-08  
    ποια φωτια?
    #
    Σχόλιο από efouliw, 28-6-08  
    Εγω τα κανω αλλιως τα τρουφάκια,με κουβερτουρα σε μπεν μαρι.Γι'αυτό.Κ ι sitronella μου προτεινε να τι σβησω απο τις συνταγες μου και να γράψω οποιες παραλλαγες εδώ.Εγώ λοιπόν Βάζωκουβερτουρα(2) σε μπεν μαρι κ τη λιώνω ανακατεύοντας με μισό βιτάμ,1 ποτήρι γάλα και 6 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη και όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το κατεβάζω απο τη φωτιά και προσθέτω 2 κουταλιές μέλι και κονιάκ,ρίχνω 1μιση πακέτο θριμματισμένο πτιο μπερ αφήνω να κρυώσει και μετα απο 3 ώρες που το έχω βάλει στο ψυγείο πλάθω τα τρουφάκια,τα περνάω απο τρούφα και ξαναβάζω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.Αυτά.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 28-6-08  
    Τωρα πηρα στροφες!!Μια χαρα μου φαινεται!
    #
    Σχόλιο από ASTARTI, 11-2-09  
    sitronella εισαι θεα!!τι να πω επαθα πλακα! βασικα είμαι νεα μαγειρισα και οτι εχω βρει απο εδω μεσα ειναι καταπληκτικο και το πετυχαίνω παντα!! ξανα ΜΠΡΑΒΟ!!
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 6-5-09  
    δεν υπαρχει προβλημα που τα αυγα θα καταναλωθουν ωμα?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 31-5-09  
    Τα εκανα λιγο διαφορετικα ελιωσα κουβερτουρα αντι κακαο εριξα το βουτυρο,γαλα,λιγη ζαχαρη,εβαλα μπειλις αντι κονιακ και δεν εβαλα αβγα.Τα μισα τα εκανα με τρουφα και τα μισα με ινδοκαρυδο :)
    #
    Σχόλιο από manos2, 28-7-10  
    #
    Σχόλιο από martha2, 25-9-10  
    #
    Σχόλιο από natacha, 14-10-10  
    an den ta valw oloklhro vradu sto psugeio k einai mono 4writses einai kala???
    #
    Σχόλιο από sofiagk, 24-12-10  
    Sitronella ήθελα να ειδοποιήσω ότι έκανε τη συνταγή σου η Μαμά Δέσποινα και ξετρελάθηκε. Με πήρε τηλέφωνο να μου τα διηγηθεί! Έγραψε σχετικά και εδώ: http://www.digitalscullery.eu/cook/?p=3045
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-12-10  
    Αν σας προβληματίζουν τα ωμά αυγά, βάλτε τα μαζί με το βούτυρο σε κατσαρολάκι για λίγη ώρα. Διαβάστε το άρθρο για τα αυγά (στα σχετικά άρθρα) για να δείτε τι κάνουμε σε συνταγές που ζητούν ωμά αυγά γενικώς.
    Με 4 ώρες στο ψυγείο, μια χαρά θα είναι.

    Σοφία χαίρομαι πολύ που άρεσαν στη Μαμά Δέσποινα, είναι τιμή μου αυτή :)
    Τη συνταγή την έχω από την καθηγήτρια των οικοκυρικών στο γυμνάσιο :) Μας είχε δώσει μερικές συνταγές, που όλες είχαν βγει πολύ νόστιμες (και έχουν για μένα και συναισθηματική αξία :) )
    #
    Σχόλιο από mariami, 24-1-11  
    καλημερα.θ αηθελα να ρωτησς γτ οταν πας να πλασω τα τρουφακια μοθ κολλαει η ζυμη στα χερια κ δε μπορω καν να ταπιασω?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-1-11  
    Εάν σου κολλάει στα χέρια, βάλτη στο ψυγείο για λίγο και προσπάθησε μετά ξανά.
    #
    Σχόλιο από mariami, 24-1-11  
    σ ευχαριστω για τν απάντηση αλλά εγς μόλις τα ανακατεύω τ αφηνω στο ψυγειο το βράδυ κ τα πλάθω την επόμενη κ πάλι μου κολλάει.
    επίσης να ρωτήσω το βούτηρο με τη ζάχαρη με μίξερ το χτυπάς?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-1-11  
    Ναι με μίξερ τα χτυπάω. Είναι περίεργο αυτό που λες πάντως, γιατί το βούτυρο στο ψυγείο παγώνει και κανονικά δεν πρέπει να κολλάει πολύ μετά. Λιγάκι το θέλεις να κολλάει, ώστε να κολλήσει πάνω του η τρούφα.
    #
    Σχόλιο από mariami, 24-1-11  
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.Λ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ 2Η ΦΟΡΑ ΠΟΘ ΤΑ ΕΚΑΝ ΜΟΘ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑ.
    ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΩ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από achatzigianni, 24-10-06  
    #
    Σχόλιο από MARA!, 5-1-07  
    Τελεια !!την πρωτη φορα ομως που τα εκανα αντι για 1 φλυντζανακι λικερ εβαλα 1 φλυντζανα!Αστα μεθυσα!!!
    #
    Σχόλιο από ASTARTI, 11-2-09  
    sitronella εισαι θεα!!τι να πω επαθα πλακα! βασικα είμαι νεα μαγειρισα και οτι εχω βρει απο εδω μεσα ειναι καταπληκτικο και το πετυχαίνω παντα!! ξανα ΜΠΡΑΒΟ!!
    #
    Σχόλιο από manos2, 28-7-10  
    #
    Σχόλιο από martha2, 25-9-10  
    #
    Σχόλιο από sofiagk, 24-12-10  
    Sitronella ήθελα να ειδοποιήσω ότι έκανε τη συνταγή σου η Μαμά Δέσποινα και ξετρελάθηκε. Με πήρε τηλέφωνο να μου τα διηγηθεί! Έγραψε σχετικά και εδώ: http://www.digitalscullery.eu/cook/?p=3045
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 25-1-12  
    εγιναν τελεια...απιστευτη συνταγη...
    #
    Σχόλιο από fraoulitsa17, 2-6-12  
    εμένα μου βγήκανε πάρα πολύ μαλακά. τα έβαλα στο ψυγείο και πάλι δεν μπορούσα να τα φτιάξω. κρίμα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-6-12  
    Μήπως έβαλες μαρμάρινη σοφτ; Η μήπως έκανες κάποιο άλλο λάθος στα υλικά; Μου φαίνεται περίεργο να σου βγήκαν τόσο μαλακά που να μην πλάθονται....
    #
    Σχόλιο από teobetty, 4-11-12  

    10 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 6-5-09  
    δεν υπαρχει προβλημα που τα αυγα θα καταναλωθουν ωμα?
    #
    Σχόλιο από natacha, 14-10-10  
    an den ta valw oloklhro vradu sto psugeio k einai mono 4writses einai kala???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-12-10  
    Αν σας προβληματίζουν τα ωμά αυγά, βάλτε τα μαζί με το βούτυρο σε κατσαρολάκι για λίγη ώρα. Διαβάστε το άρθρο για τα αυγά (στα σχετικά άρθρα) για να δείτε τι κάνουμε σε συνταγές που ζητούν ωμά αυγά γενικώς.
    Με 4 ώρες στο ψυγείο, μια χαρά θα είναι.

    Σοφία χαίρομαι πολύ που άρεσαν στη Μαμά Δέσποινα, είναι τιμή μου αυτή :)
    Τη συνταγή την έχω από την καθηγήτρια των οικοκυρικών στο γυμνάσιο :) Μας είχε δώσει μερικές συνταγές, που όλες είχαν βγει πολύ νόστιμες (και έχουν για μένα και συναισθηματική αξία :) )
    #
    Σχόλιο από mariami, 24-1-11  
    καλημερα.θ αηθελα να ρωτησς γτ οταν πας να πλασω τα τρουφακια μοθ κολλαει η ζυμη στα χερια κ δε μπορω καν να ταπιασω?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-1-11  
    Εάν σου κολλάει στα χέρια, βάλτη στο ψυγείο για λίγο και προσπάθησε μετά ξανά.
    #
    Σχόλιο από mariami, 24-1-11  
    σ ευχαριστω για τν απάντηση αλλά εγς μόλις τα ανακατεύω τ αφηνω στο ψυγειο το βράδυ κ τα πλάθω την επόμενη κ πάλι μου κολλάει.
    επίσης να ρωτήσω το βούτηρο με τη ζάχαρη με μίξερ το χτυπάς?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-1-11  
    Ναι με μίξερ τα χτυπάω. Είναι περίεργο αυτό που λες πάντως, γιατί το βούτυρο στο ψυγείο παγώνει και κανονικά δεν πρέπει να κολλάει πολύ μετά. Λιγάκι το θέλεις να κολλάει, ώστε να κολλήσει πάνω του η τρούφα.
    #
    Σχόλιο από mariami, 24-1-11  
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.Λ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ 2Η ΦΟΡΑ ΠΟΘ ΤΑ ΕΚΑΝ ΜΟΘ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑ.
    ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΩ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από playmobil, 27-8-11  
    Παρα πολυ νοστιμο μιγμα,με 2 προβληματακια μονο...1ον το ενα φλυτζανι κονιακ μου φανηκε υπερβολικα πολυ, και 2ον δεν επηξε αρκετα ωστε να πλαθεται ακομα και μετα απο ωρες στο ψυγειο, ακομα και μετα απο προσθηκη εξτρα μπισκοτων..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-8-11  
    Ένα φλυτζάνι καφέ όμως ε; Το μικρό το φλυτζανάκι δηλαδή που βάζουμε τον ελληνικό καφέ. Ίσως δεν είναι ξεκάθαρο, θα το γράψω καλύτερα στα υλικά.
    Αν έβαλες ένα μεγάλο φλυτζάνι, τότε πιστεύω πως εκεί οφείλεται και το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισες.

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Nouki, 8-2-08  
    Το φτιαχνω και γω συχνα αλλα χωρις αυγα και με παραλλαγες στη γεμιση, βαζω δηλ καρυδα ή αλλους ξηρους καρπους! Για μεγαλυτερη ευκολια στη δοσολογια να σας πω οτι βαζω 1 τεμ. βιταμ σε 3 πακ. μπισκοτα με τα υπολοιπα υλικα απλα αυτοσχεδιαζω!!!
    #
    Σχόλιο από efouliw, 27-6-08  
    Εγώ λοιπόν αντί τόση ζάχαρη βάζω μόνο ένα φλυτζάνι και όταν κατευάσω το μείγμα απο τη φωτιά προσθέτω κ 2 κουταλιές μέλι..Επίσης δε βάζω αυγά και μου φαίνεται μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 28-6-08  
    ποια φωτια?
    #
    Σχόλιο από efouliw, 28-6-08  
    Εγω τα κανω αλλιως τα τρουφάκια,με κουβερτουρα σε μπεν μαρι.Γι'αυτό.Κ ι sitronella μου προτεινε να τι σβησω απο τις συνταγες μου και να γράψω οποιες παραλλαγες εδώ.Εγώ λοιπόν Βάζωκουβερτουρα(2) σε μπεν μαρι κ τη λιώνω ανακατεύοντας με μισό βιτάμ,1 ποτήρι γάλα και 6 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη και όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το κατεβάζω απο τη φωτιά και προσθέτω 2 κουταλιές μέλι και κονιάκ,ρίχνω 1μιση πακέτο θριμματισμένο πτιο μπερ αφήνω να κρυώσει και μετα απο 3 ώρες που το έχω βάλει στο ψυγείο πλάθω τα τρουφάκια,τα περνάω απο τρούφα και ξαναβάζω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.Αυτά.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 28-6-08  
    Τωρα πηρα στροφες!!Μια χαρα μου φαινεται!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 31-5-09  
    Τα εκανα λιγο διαφορετικα ελιωσα κουβερτουρα αντι κακαο εριξα το βουτυρο,γαλα,λιγη ζαχαρη,εβαλα μπειλις αντι κονιακ και δεν εβαλα αβγα.Τα μισα τα εκανα με τρουφα και τα μισα με ινδοκαρυδο :)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    σοκολατάκια
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina78
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 140 αγαπημένων συνταγών, του/της Ελπίς Κεφαλλονιά
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 152 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN