Τρούφες σοκολάτας
Υλικά
-
500 γρ. κουβερτούρα
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
-
2 κουταλιές κονιάκ
-
Για το τύλιγμα
-
άγλυκη σκόνη κακάο
-
τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή
-
άχνη ζάχαρη ή πολύ ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (φουντούκι, αμύγδαλο κ.λπ) ή και ινδοκάρυδο τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με ένα μαχαίρι ή με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα κόβουμε σε φέτες τη σοκολάτα και τις βάζουμε σε μπωλ
-
2
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα κι όταν αρχίσει να βράζει την ρίχνουμε στη σοκολάτα
-
3
Προσθέτουμε το κονιάκ
-
4
Ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να γίνει σοκολατένιο
-
5
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο
-
6
Στερεοποιείται και γίνεται εύπλαστο το μείγμα
-
7
Πλάθουμε μπαλίτσες και τις περνάμε από ότι θέλουμε
-
8
Αν θέλουμε τις βάζουμε σε γκοφρέ θηκούλες, τις αραδιάζουμε σε πιατέλα
-
9
Διατηρούνται και εκτός ψυγείου, καλύτερα όμως να τις βάλετε στο ψυγείο
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)