Τσαλακωτό
Ανήκει στην κατηγορία των σιροπιαστών γλυκών θα έλεγα. Μπορεί να μην ξεχωρίζει, αλλά πιστέψτε με, αν το δοκιμάσετε, θα ξετρελαθείτε!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα μίγμα (όμως πρώτα τα αυγά, προ-τελευταίο το μπέικιν και τελευταίο το γιαούρτι).
-
2
Παίρνουμε τα φύλλα και τα τσαλακώνουμε κατά μήκος μέχρι να γίνουν μία λεπτή λωρίδα. Έπειτα τα βουτάμε στο μπολ με το μίγμα και τα τοποθετούμε στο ταψί ένα-ένα φύλλο. Στο ταψί τα βάζουμε όλα σε μία σειρά, τα σπρώχνουμε για να χωρέσουν, ΔΕΝ κάνουμε δεύτερη σειρά από πάνω.
-
3
Μόλις τελειώσουμε και με το τελευταίο φύλλο, ρίχνουμε το μίγμα που απέμεινε από πάνω τους στο ταψί.
-
4
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
-
5
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
-
6
Μόλις ψηθεί το γλυκό ρίχνουμε από πάνω αμέσως το σιρόπι (πρέπει να είναι και το γλυκό και το σιρόπι ζεστά, όχι όπως σε άλλα γλυκά).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)