Τσεπάκια σαντουϊτσάκια της thomaei
Τέλεια ιδέα για το πρωινό και απογευματινό των παιδιών μας αλλά ακόμα και για παιδικό πάρτυ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την ιδέα την βρήκα στο ίντερνετ, και την έφτιαξα με την αγαπημένη μας ζύμη από τα ψωμάκια χάμπουργκερ. Eίναι πολύ καλή ιδέα για παιδικό πάρτυ, τα φτιάχνουμε λίγο πιο μικρά μόνο.
Υλικά
-
Για τα ψωμάκια
-
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
200-250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
-
50 γρ. ζάχαρη
-
20 γρ. μέλι
-
280-300 ml γάλα
-
20 γρ. φρέσκια μαγιά ή 7 γρ. ξηρή μαγιά
-
40 γρ. βούτυρο
-
10 γρ. αλάτι
-
λίγο σκορδόλαδο
-
λίγη ρίγανη
-
Για τη γέμιση
-
φέτες γκούντα
-
φέτες γαλοπούλα
-
φέτες ντομάτα
-
φέτες από αγγουράκι
-
φύλλα από μαρούλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λόγω έλλειψης χρόνου, έκανα τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή και αυτή τη φορά. Έβαλα στο κάδο το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλεύρι και στη συνέχεια έβαλα το πρόγραμμα ζύμης και σε μια ώρα και 30 λεπτά είχα μια πολύ μαλακή ζύμη και εύπλαστη. Αν το κάνετε με το χέρι η διαδικασία έχει ως εξήςΤρίβουμε τη μαγιά με το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με 150 ml γάλα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με το αλάτι και ζυμώνουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για 30-45 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπάλες περίπου 100 γραμμάρια η καθεμιά. Τις βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους.
-
2
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε φυλλαράκι με πάχος 2 εκ. και διάμετρ 18-20 εκ. Το αλείφουμε με το σκορδόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
-
3
Διπλώνουμε στη μέση την πιτούλα μας και ξανά την λαδώνουμε με λίγο σκορδόλαδο.
-
4
Διπλώνουμε στη μέση πάλι την πιτούλα μας
-
5
Και την τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Το ίδιο κάνουμε με όλα τα κομμάτια της ζύμης μας.
-
6
Βάζουμε σε ένα μπολάκι λίγο γάλα και με ένα πινέλο περνάμε τα ψωμάκια μας και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Προθερμαίνουνε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας.
-
7
Αφού τα ψήσουμε τα ψωμάκια μας και κρυώσουν, ανοίγουμε τις "τσεπούλες" με ένα μαχαίρι προσεκτικά και γεμίζουμε με τα τυριά, τη γαλοπούλα, τη ντοματούλα, το αγγουράκι και το μαρούλι μας.
Σχόλια