Τσιπούρα στη λαδόκολα

Bαθμολογία: 4.8427
       
 
89 ψήφοι
LUCKY, 30.07.08
Τσιπούρα στη λαδόκολα
photo: Λίλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 τσιπούρες
  • αλάτι (όσο θέλετε)
  • ρίγανη 1 κ.σ σε κάθε ψάρι
  • 2 λεμόνια κομμένα σε ρόδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση (1 σκελίδα για κάθε ψάρι.)
  • λαδόκολα
  • 1 φλ. τσαγίου (περίπου 200ml) λαδολέμονο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Σκόρδο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις τσιπούρες και τις πλένουμε.
  2. Σε κάθε ψάρι βάζουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το λαδολέμονο (περίπου 4 κ.σ), το σκορδο μεσα στο ψάρι και το λεμόνι το ίδιο.
  3. Τα τυλίγουμε στη λαδόκολα και τα ψήνουμαι για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ολα τα υλικά βάλτε τα μέσα έξω.

Σχετικές συνταγές

    96 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από JAMES WRITTEN, 31-7-08  
    Τα ψάρια δεν θέλουν ''βράσιμο''..Η λαδόκολα δεν βοηθάει.Κάρβουνα και μόνο κάρβουνα.
    #
    Σχόλιο από GEORGIADOU, 31-7-08  
    Το ψάρι ξεροψήνεται μια χαρά στη λαδόκολλα και δεν βράζει. Αρκεί να μη βάλετε μέσα ντομάτα η άλλο λαχανικό που βγάζει υγρά. Είναι παλιός δοκιμασμένος τρόπος ψησίματος.

    Και μάλιστα μια νοστιμότατη συνταγή που έκαναν παλιά οι νοικοκυρές ήταν παλαμίδα τυλιγμένη σε εφημερίδα και ψημένη πάνω σε κεραμίδι. Θυμάμαι την έφτιαχνε η μητέρα μου και τη δίναμε για ψήσιμο στο φούρνο της γειτονιάς. Μάλιστα μια φορά που πήγα να πάρω την ψημένη παλαμίδα από το φούρνο η αφημερίδα ήταν σχισμένη και ο φούρναρης (οικογενειακός φίλος) μου είπε: Πες στην κυρά Δέσποινα (η μάνα μου)ότι δεν άντεξα και πήρα μεζέ.
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 31-7-08  
    Τέλεια γεύση! Μπράβο ρε Σόνια!
    #
    Σχόλιο από ΓΑΤΟΥΛΑ, 9-8-08  
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ....ΘΕΙΚΗ!!!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 10-8-08  
    Τα παιδια μου τρελενονται για τσιπούρα!!!έτσι ακριβως την κανω και γω!! Τελεια γινετε.
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 21-5-09  
    Θα κανω τωρα αυτη τη συνταγη με παλαμιδα που μολις πηρα σε φετες. Ηθελα να μου πειτε πως να κλεισω τη λαδοκολλα. Με σπαγγο? Δεν το εχω ξανακανει....
    #
    Σχόλιο από Σαμπρίνα, 21-5-09  
    LUCKY μου η συνταγή σου είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε ψάρι.Την έχω φτιάξει και με τσιπούρες μικρές και μεγάλες(βέβαια οι μικρές είναι πολύ καλύτερες από τις μεγάλες)αλλά και με άλλα ψάρια όπως κουτσομούρες και είναι εξίσου τέλειες. Δεν λέω η σχάρα δεν συγκρίνετε άλλά είναι λίγο μπελάς για ψάρι, το τιγάνι μυρίζει όλο το σπίτι.Τι άλλο να σου πω μπράβο σου.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 7-8-09  
    πολύ πολύ νόστιμο... Μόνο το τόσο λαδολέμονο δεν μου χρειάστηκε. Πολύ χάρηκα που υπάρχει τόσο "καθαρός" τρόπος να μαγειρέψω ψάρια
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 12-8-09  
    Λουκούμι έγιναν οι τσιπούρες στη λαδόκολλα!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-8-09  
    Βαζω 5 πιρουνακια γιατι μια μερα της ειπα της μαμας μου τυχαια να την κανει ετσι, για να αποφυγουμε τα πολλα λαδια του που την βαζουμε στο ταψι του φουρνου.Πραγματικα υπεροχη ελειωσε το ψαρι!!!! Ανεπιφυλλακτα την συστηνω αυτην την συνταγη
    #
    Σχόλιο από βανια, 26-8-09  
    ειναικαταπληκτικο το εφτοιαξα και ο γιος μου ξετρελαθηκε επισης ειναι πολυ γρηγορο και δεν σπαταλας χρονο .Φανταστικο!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 29-8-09  
    Τέλεια!Τέλεια!Τέλεια.Δεν έχω ξαναφάει κάτι τόσο νόστιμο σε ψάρι.Οσοι δεν δοκιμάσατε αυτή τη συνταγή δεν ξέρετε τι χάνετε....
    #
    Σχόλιο από 103, 14-9-09  
    Εξαιρετικός τρόπος μαγειρεμάτος, γίνεται το ψάρι νόστιμο, εύκολα και χωρίς να λερωθεί η κουζίνα. Το σκορδάκι είναι μια πολύ ωραία προσθήκη. Ευχαριστώ πολύ, θα είναι ένα συχνό γεύμα στο σπίτι μας από εδώ και πέρα.
    #
    Σχόλιο από foukaish, 26-9-09  
    μόνο 15 λεπτα ψησιμο;
    #
    Σχόλιο από greg97, 26-9-09  
    Μολις σηκωθήκαμε απο το τραπέζι, οι τσιπούρες ήταν πεντανόστιμες! Μέχρι και η γυναίκα μου, που έχει ένα θέμα με τα ψάρια το ¨έγλυψε¨ το πιάτο της!

    Το λαδολέμονο νομίζω είναι πολύ, πέρα από τις 4 κ.σ. σε κάθε ψάρι πριν το ψήσιμο, δεν χρειάστηκε άλλο...
    #
    Σχόλιο από almanidouannadot, 4-10-09  
    Φανταστική η συνταγή σου. Είναι σκέτο Λουκούμι. Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από hellenn, 31-10-09  
    Τελεια μονο αυτο μπορω να πω.
    Εγω που εχω ενα θεμα με τα ψαρια και εγλυφα τα δαχτυλα μου.
    #
    Σχόλιο από Norah, 11-11-09  
    Τέλεια συνταγή απλή γρήγορη και ευκολη...όσο για το λαδολέμονο εμένα μου αρέσει αλλά και στον άντρα μου που είναι δύσκολος με τα ψάρια βουτάει το ψωμί και γλύφει και τα δαχτυλά του...
    #
    Σχόλιο από golfo, 30-11-09  
    τελειες!τελειες!τελειες!
    #
    Σχόλιο από frix, 4-12-09  
    Πολύ νόστιμες!! Χρειάστηκαν όμως περισσότερο απο 15 λεπτά..
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    89 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από JAMES WRITTEN, 31-7-08  
    Τα ψάρια δεν θέλουν ''βράσιμο''..Η λαδόκολα δεν βοηθάει.Κάρβουνα και μόνο κάρβουνα.
    #
    Σχόλιο από GEORGIADOU, 31-7-08  
    Το ψάρι ξεροψήνεται μια χαρά στη λαδόκολλα και δεν βράζει. Αρκεί να μη βάλετε μέσα ντομάτα η άλλο λαχανικό που βγάζει υγρά. Είναι παλιός δοκιμασμένος τρόπος ψησίματος.

    Και μάλιστα μια νοστιμότατη συνταγή που έκαναν παλιά οι νοικοκυρές ήταν παλαμίδα τυλιγμένη σε εφημερίδα και ψημένη πάνω σε κεραμίδι. Θυμάμαι την έφτιαχνε η μητέρα μου και τη δίναμε για ψήσιμο στο φούρνο της γειτονιάς. Μάλιστα μια φορά που πήγα να πάρω την ψημένη παλαμίδα από το φούρνο η αφημερίδα ήταν σχισμένη και ο φούρναρης (οικογενειακός φίλος) μου είπε: Πες στην κυρά Δέσποινα (η μάνα μου)ότι δεν άντεξα και πήρα μεζέ.
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 31-7-08  
    Τέλεια γεύση! Μπράβο ρε Σόνια!
    #
    Σχόλιο από ΓΑΤΟΥΛΑ, 9-8-08  
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ....ΘΕΙΚΗ!!!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 10-8-08  
    Τα παιδια μου τρελενονται για τσιπούρα!!!έτσι ακριβως την κανω και γω!! Τελεια γινετε.
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 21-5-09  
    Θα κανω τωρα αυτη τη συνταγη με παλαμιδα που μολις πηρα σε φετες. Ηθελα να μου πειτε πως να κλεισω τη λαδοκολλα. Με σπαγγο? Δεν το εχω ξανακανει....
    #
    Σχόλιο από Σαμπρίνα, 21-5-09  
    LUCKY μου η συνταγή σου είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε ψάρι.Την έχω φτιάξει και με τσιπούρες μικρές και μεγάλες(βέβαια οι μικρές είναι πολύ καλύτερες από τις μεγάλες)αλλά και με άλλα ψάρια όπως κουτσομούρες και είναι εξίσου τέλειες. Δεν λέω η σχάρα δεν συγκρίνετε άλλά είναι λίγο μπελάς για ψάρι, το τιγάνι μυρίζει όλο το σπίτι.Τι άλλο να σου πω μπράβο σου.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 7-8-09  
    πολύ πολύ νόστιμο... Μόνο το τόσο λαδολέμονο δεν μου χρειάστηκε. Πολύ χάρηκα που υπάρχει τόσο "καθαρός" τρόπος να μαγειρέψω ψάρια
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 12-8-09  
    Λουκούμι έγιναν οι τσιπούρες στη λαδόκολλα!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-8-09  
    Βαζω 5 πιρουνακια γιατι μια μερα της ειπα της μαμας μου τυχαια να την κανει ετσι, για να αποφυγουμε τα πολλα λαδια του που την βαζουμε στο ταψι του φουρνου.Πραγματικα υπεροχη ελειωσε το ψαρι!!!! Ανεπιφυλλακτα την συστηνω αυτην την συνταγη
    #
    Σχόλιο από βανια, 26-8-09  
    ειναικαταπληκτικο το εφτοιαξα και ο γιος μου ξετρελαθηκε επισης ειναι πολυ γρηγορο και δεν σπαταλας χρονο .Φανταστικο!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 29-8-09  
    Τέλεια!Τέλεια!Τέλεια.Δεν έχω ξαναφάει κάτι τόσο νόστιμο σε ψάρι.Οσοι δεν δοκιμάσατε αυτή τη συνταγή δεν ξέρετε τι χάνετε....
    #
    Σχόλιο από 103, 14-9-09  
    Εξαιρετικός τρόπος μαγειρεμάτος, γίνεται το ψάρι νόστιμο, εύκολα και χωρίς να λερωθεί η κουζίνα. Το σκορδάκι είναι μια πολύ ωραία προσθήκη. Ευχαριστώ πολύ, θα είναι ένα συχνό γεύμα στο σπίτι μας από εδώ και πέρα.
    #
    Σχόλιο από foukaish, 26-9-09  
    μόνο 15 λεπτα ψησιμο;
    #
    Σχόλιο από greg97, 26-9-09  
    Μολις σηκωθήκαμε απο το τραπέζι, οι τσιπούρες ήταν πεντανόστιμες! Μέχρι και η γυναίκα μου, που έχει ένα θέμα με τα ψάρια το ¨έγλυψε¨ το πιάτο της!

    Το λαδολέμονο νομίζω είναι πολύ, πέρα από τις 4 κ.σ. σε κάθε ψάρι πριν το ψήσιμο, δεν χρειάστηκε άλλο...
    #
    Σχόλιο από almanidouannadot, 4-10-09  
    Φανταστική η συνταγή σου. Είναι σκέτο Λουκούμι. Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από hellenn, 31-10-09  
    Τελεια μονο αυτο μπορω να πω.
    Εγω που εχω ενα θεμα με τα ψαρια και εγλυφα τα δαχτυλα μου.
    #
    Σχόλιο από Norah, 11-11-09  
    Τέλεια συνταγή απλή γρήγορη και ευκολη...όσο για το λαδολέμονο εμένα μου αρέσει αλλά και στον άντρα μου που είναι δύσκολος με τα ψάρια βουτάει το ψωμί και γλύφει και τα δαχτυλά του...
    #
    Σχόλιο από golfo, 30-11-09  
    τελειες!τελειες!τελειες!
    #
    Σχόλιο από frix, 4-12-09  
    Πολύ νόστιμες!! Χρειάστηκαν όμως περισσότερο απο 15 λεπτά..
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από giotak1, 6-9-10  
    Ειναι χιλιονοστιμο ετσι το ψαρι,αλλα να ρωτησω κατι?
    Γιατι μου κολλαει η πετσουλα απο το ψαρι στην λαδοκολλα βρε παιδια?
    Μολις παω να την σερβιρω μπαπ φευγει απο κατω η πετσουλα.
    Εχει κανενα κολπο?
    Ευχαρισρω.
    #
    Σχόλιο από ravT, 10-9-11  
    Διάβασα τη συνταγή το πρωι και θα την κάνω αύριο. Γίνεται με μπακαλιαράκια έτσι?
    #
    Σχόλιο από Gogo_Lacta, 28-2-12  
    τα 5 πιρουνακια τα περνεις ετσι χωρις καν δοκιμη γιατι αγαπω το ψαρι οσο τιποτα απο φαγητα!!! αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι καθως θα κανω για 2η φορα ψαρι μονη καθως η πρωτη ηταν τρομερη αποτυχια! μπορει καποιος να μου πει πως θα ειμαι σιγουρη οτι εχει ψηθει το ψαρακι σωστα απο μεσα κ δεν ειναι ομο; μια γρηγορη απαντηση θα την εκτιμουσα δεοντος!!!
    #
    Σχόλιο από penelopeG, 18-3-12  
    Ο καλυτερος τροπος να κάνεις τσιπουρες στην κουζίνα! (Γιατί το τελειο βέβαια ειναι στα κάρβουνα..) Τις αφησα και εγώ 45' περίπου.
    Gogo_Lacta εγώ ανοίγω την λαδόκολλα και τις τρυπάω με ένα πηρουνάκι να δω αν ψήθηκαν. Αν δεν είναι έτοιμες ακόμα τυλίγω ξανά και συνεχιζω το ψήσιμο.

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Sol81, 9-12-09  
    Δοκιμασα να τις βαλω σε σακουλα ψησιματος και όντως ψηθηκαν μια χαρα, με τον ιδιο τροπο που ψηνονται στη λαδοκολλα.
    #
    Σχόλιο από shiawase, 7-2-11  
    Οι τσιπούρες στη λαδόκολλα είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να πετύχεις ψαράκια εξίσου νόστιμα με αυτά στη σχάρα. Προσωπικά δεν βάζω ΤΙΠΟΤΑ παρα μόνο αλάτι μεσα έξω και γίνεται θεϊκή. Αποφεύγω έτσι και το λάδι αφού δεν χρειάζεται σταγόνα για να γίνει. Το αφήνω βέβαια τον τριπλάσιο χρόνο από αυτόν που προτείνεις, 45 λεπτά ίσως και παραπάνω αν είναι πάρα πολύ μεγάλες οι τσιπούρες και τι να λέμε τώρα... Αύριο αυτό έχει το πρόγραμμα!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 10-1-12  
    Ετσι φτιαχνω και εγω τα ψαρακια μου ..μονο προσθετω και πατατουλες κομμενες σε μικρα μικρα κομματια-καρεδακια ,καροτακια επισης σε μικρα καρεδακια ,και πιπεριες πολυχρομες ψιλοκομμενες.. το μονο που αλλαζει ειναι οτι εδω που μενω δεν υπαρχει τσιπουρα .. αλλα DORADE ROYAL ετσι λεγετε.. γλυφεις και τα δακτυλα σου..!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της tastes to dream
    __Ψάρι - Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της greg97
    Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της stauros1960
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της Μαρια1972