Τσιπούρα στη λαδόκολλα με λαχανικά
Μία πεντανόστιμη συνταγή για τσιπούρα (ή ότι άλλο είδος ψαριού επιθυμείτε) στο φούρνο. Χωρίς επιπλέον λιπαρά και με λαχανικά «δίνουν» και «παίρνουν» γεύση από το ψάρι. Συνοδέψτε το με ψητή πατάτα ή με ρύζι για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να ετοιμάσετε το ψάρι στη λαδόκολλα με τα λαχανικά κάποια στιγμή νωρίτερα και να το κρατήσετε μέσα στο ψυγείο. Έτσι ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο!!!
Υλικά
-
1 μέτρια τσιπούρα καθαρισμένη
-
1 κολοκυθάκι πράσινο κομμένο σε φέτες
-
1 μικρό κρεμμύδι ξερό σε λεπτές στρογγυλές φέτες
-
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
-
2 άσπρα μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
-
1 μέτριο καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
-
λίγο σέλινο κομμένο (από το κλωνάρι)
-
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
-
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
αλάτι
-
1-2 κ.σ ντοματοχυμό
-
1 κομμάτι λαδόκολλα
-
φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνω το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
-
2
«Ανοίγω» την κοιλιά του ψαριού και τοποθετώ μέσα το κλωνάρι από το δεντρολίβανο.
-
3
Αλατοπιπερώνω το ψάρι και το τοποθετώ μέσα στη μέση της λαδόκολλας.
-
4
Τοποθετώ όλα τα λαχανικά πάνω από το ψάρι. Το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, τα μανιταράκια, το καρότο, την πιπεριά και το σέλινο.
-
5
Αλατοπιπερώνω και τα λαχανικά. Επίσης απλώνω από πάνω τις 2 κ.σ ντοματοχυμό.
-
6
Κλείνω τη λαδόκολλα από τις τέσσερις μεριές και τη τσαλακώνω στο πάνω μέρος για να μην ανοίξει…
-
7
Ψήνω στο φούρνο για 45-55 λεπτά…
-
8
Προαιρετικά ανοίγω τη λαδόκολλα και ψήνω ακόμη 5-10 λεπτά το ψάρι με ανοιχτή τη λαδόκολλα για να ξεροψηθεί στην επιφάνεια…
-
9
Στύβω λεμόνι κατά το σερβίρισμα!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια