Τσιπούρα στο αλουμινόχαρτο

Bαθμολογία: 4.4
       
 
5 ψήφοι
tzorbi, 10.01.12

Περιγραφή

Ζουμερή τσιπούρα στο φούρνο με δεντρολίβανο.
Τσιπούρα στο αλουμινόχαρτο
photo: thomaei

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 Τσιπούρα
  • λεμονάκι όσο θέλετε
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • 3 λωρίδες κρεμμύδι (όπως τις κόβουμε για τη σαλάτα)
  • 2 λωρίδες ντομάτα (όπως τις κόβουμε για τη σαλάτα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Ντομάτες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε πάνω την τσιπούρα.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το δεντρολίβανο και το λεμόνι.
  3. Τυλίγουμε τη τσιπούρα μας με το αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο φούρνο στους 170C (αναλόγως το φούρνο βέβαια) για περίπου 1 ώρα.
  4. Πάνω στο μισάωρο ανοίξτε το φούρνο για ένα μικρο έλεγχο. 

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία και ο Θεός μαζί :)

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από polfox, 12-1-12  
    tzorbi ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ Κ ΕΥΚΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ,ΑΦΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑ.Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-1-12  
    Παλιότερα είχα φτιάξει έτσι τσιπούρα.
    Γίνεται πολύ νόστιμο το ψάρι.....αλλά κολλάει η πετσούλα πάνω στο αλουμινόχαρτο και δεν θέλει σίγουρα 1 ώρα ψήσιμο.
    Και θα συμφωνήσω πλέον για το απευθείας ψήσιμο στο αλουμινόχαρτο....
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 13-1-12  
    καλημέρα και στις δύο κοπέλες. Έβαλα μια ωρα γιατι εγώ πάντα μαγειρεύω σε χαμηλή θερμοκρασία φούρνου. οσο πιο αργά ψηθεί κατι τοσο πιο νόστιμο και ζουμερό γίνεται. ευχαριστώ για τα σχολια σας και ειναι δεκτα πάντα. :) :)
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 13-1-12  
    το αλουμινοχαρτο κραταει τη θερμοκρασια κ τα ζουμια απο τη τσιπουρα μενουν μεσα.
    #
    Σχόλιο από polfox, 13-1-12  
    ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΠΡΩΤΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ!
    #
    Σχόλιο από katerinapanag, 14-1-12  
    Επειδή σε άλλη συνταγή είδα ότι χρησιμοποιούμε το ψάρι ακαθάριστο, αυτό ισχύει και σ΄αυτή τη συνταγή? Επίσης, μπορούμε να βάλουμε και κατεψυγμένη τσιπούρα ή μόνο φρέσκια? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 17-1-12  
    Η συγκεκριμένη συνταγή ειναι με καθαρισμένη φρέσκια τσιπούρα. Δε νομιζω αμα τη βγάλεις απο την καταψυξη το βραδυ και τη ψήσεις το πρωι να υπαρχει προβλημα.:)
    #
    Σχόλιο από thomaei, 25-5-12  
    εβαλα πρωτα λαδοκολα και μετα αλουμινοχαρτο , δεν ηθελα να ακουμπαει το ψαρακι στο αλουμινοχαρτο... και μετα ανοιξα και τα 2 και αφησα να παρει το ψαρακι ξεσκεπαστω....
    #
    Σχόλιο από totoula, 25-5-12  
    Πολυ νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 29-5-12  
    Αχ σας ευχαριστω πολυ!!!! Χαιρομαι που σας αρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από stone4, 21-4-13  
    #
    Σχόλιο από somi085, 18-1-14  

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από polfox, 12-1-12  
    tzorbi ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ Κ ΕΥΚΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ,ΑΦΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑ.Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-1-12  
    Παλιότερα είχα φτιάξει έτσι τσιπούρα.
    Γίνεται πολύ νόστιμο το ψάρι.....αλλά κολλάει η πετσούλα πάνω στο αλουμινόχαρτο και δεν θέλει σίγουρα 1 ώρα ψήσιμο.
    Και θα συμφωνήσω πλέον για το απευθείας ψήσιμο στο αλουμινόχαρτο....
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 13-1-12  
    καλημέρα και στις δύο κοπέλες. Έβαλα μια ωρα γιατι εγώ πάντα μαγειρεύω σε χαμηλή θερμοκρασία φούρνου. οσο πιο αργά ψηθεί κατι τοσο πιο νόστιμο και ζουμερό γίνεται. ευχαριστώ για τα σχολια σας και ειναι δεκτα πάντα. :) :)
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 13-1-12  
    το αλουμινοχαρτο κραταει τη θερμοκρασια κ τα ζουμια απο τη τσιπουρα μενουν μεσα.
    #
    Σχόλιο από polfox, 13-1-12  
    ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΠΡΩΤΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 25-5-12  
    εβαλα πρωτα λαδοκολα και μετα αλουμινοχαρτο , δεν ηθελα να ακουμπαει το ψαρακι στο αλουμινοχαρτο... και μετα ανοιξα και τα 2 και αφησα να παρει το ψαρακι ξεσκεπαστω....
    #
    Σχόλιο από totoula, 25-5-12  
    Πολυ νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 29-5-12  
    Αχ σας ευχαριστω πολυ!!!! Χαιρομαι που σας αρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από stone4, 21-4-13  
    #
    Σχόλιο από somi085, 18-1-14  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από katerinapanag, 14-1-12  
    Επειδή σε άλλη συνταγή είδα ότι χρησιμοποιούμε το ψάρι ακαθάριστο, αυτό ισχύει και σ΄αυτή τη συνταγή? Επίσης, μπορούμε να βάλουμε και κατεψυγμένη τσιπούρα ή μόνο φρέσκια? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 17-1-12  
    Η συγκεκριμένη συνταγή ειναι με καθαρισμένη φρέσκια τσιπούρα. Δε νομιζω αμα τη βγάλεις απο την καταψυξη το βραδυ και τη ψήσεις το πρωι να υπαρχει προβλημα.:)

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    ελαφρα,διαίτης
    Ένα βιβλίο 133 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa