Τσιπούρες σε σχάρα φούρνου

Bαθμολογία: 4.8095
       
 
21 ψήφοι
Φιλιω, 13.08.07

Περιγραφή

Είναι μια εύκολη συνταγή και νόστιμη.
Τσιπούρες σε σχάρα φούρνου
photo: Λίλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 τσιπούρες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη
  • λάδι
  • λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σκόρδο
Φτιάχνει: 4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε πλένουμε και στεγνώνουμε τις τσιπούρες.
  2. Κάνουμε με το μαχαιράκι δυο λοξές τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού και βάζουμε μέσα λίγες σταγόνες λάδι φετούλες σκόρδο και ρίγανη.
  3. Αλείφουμε την κοιλιά και το έξω μέρος ολόκληρο με λάδι και τα βάζουμε στη σχάρα στους 250 βαθμούς στο γκριλ, όχι πάνω πάνω αλλά στην προηγούμενη θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζουμε να ψηθούν λίγο κι απ την άλλη.
  4. Ρίχνουμε αλάτι όταν βγούν από το φούρνο.
  5. Φτιάχνουμε το λαδολέμονο με λίγη ρίγανη το χτυπάμε και το ρίχνουμε στο ψάρι αφού το ανοίξουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν βάζουμε ρίγανη απ την αρχή σε όλο το ψάρι για να μην πικρίσει. Γι αυτό βάζουμε μόνο μέσα στις τομές.

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MARA!, 15-7-08  
    Οπως λεει και η Αργυρω:Ενα φανταστικο ,ενα τελειο φαγητο!!:
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 16-7-08  
    Εγώ για να είμαι ειλικρινής μετά από τόσες διατροφές ,για να αδυνατίσουμε με τον άντρα μου, μας έμεινε το “όχι λάδι” και η τσίπουρα είναι από μόνη της παχύ ψάρι. Οπότε παραλείπουμε το λάδι πριν το ψήσιμο για να βάλουμε μετά άφθονο λαδολέμονο.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 16-7-08  
    Εγω δεν εβαλα λαδολεμονο μετα και τρωγοταν ευχαριστα!η τσιπουρα εχει καλα λιπαρα Ω3 καιΩ6 και αυτα τα χρειαζεται ο οργανισμος μας!Απο αλλου πρεπει να προσεχουμε[γλυκα]!κατι αδυνατον για μενα!!
    #
    Σχόλιο από rodouma, 4-10-08  
    Για μένα που μου αρέσει το σκορδάκι, τέλεια γεύση!
    #
    Σχόλιο από σοφια ντονα, 28-3-09  
    στο λαδολεμονο βαζω και λιγη μουσταρδα
    #
    Σχόλιο από matina23, 25-5-09  
    Πολύ καλή ιδέα για εμας που δεν έχουμε μπάρμπεκιου!!!Εκτός από τσιπούρες μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο ψάρι;
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΚΡΗΤΗ, 27-9-09  
    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΚΟΡΔΑΚΙ ΔΩΣΕΙ ΒΑΡΙΑ ΓΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ?
    #
    Σχόλιο από lenale, 3-10-09  
    Έβαλα ελάχιστο σκόρδο και λίγη μουστάρδα στο λαδολέμονο. Το αποτέλεσμα τέλειο.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-11-09  
    #
    Σχόλιο από Sol81, 23-3-10  
    Τέλειες!
    #
    Σχόλιο από cookstella, 11-5-10  
    Έψησα συναγρίδα και έγινε πολύ ωραία.
    Μπράβο για τον εύκολο και γρήγορο τρόπο ψησίματος.Πολύ καλή η ιδέα σου!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από stelia, 22-6-10  
    Φιλιώ! Συγχαρητήρια!!!! ΄Εγιναν πεντανόστιμες οι τσιπούρες!!!! ΄Αρεσαν σ΄όλη την οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 24-6-10  
    Τέλειες έγιναν οι τσιπουρίτσες! Έβαλα και εγώ μουστάρδα στο λαδολέμονο όπως προτείνει η Lenale και εγινε νοστιμότατο!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 1-7-10  
    Εύκολη και γρήγορη λύση....και δεν χρειάζεται να παρακαλάω τον ψήστη.
    Μόνο που πρέπει να καθαρίσω τη σχάρα του φούρνου.....εντάξει, το παραδέχομαι, βαριέμαι.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 4-12-10  
    Μμμμμμμ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 2-4-11  
    φανταστικο...
    #
    Σχόλιο από somi085, 31-10-11  
    #
    Σχόλιο από tortilla, 8-4-12  
    Θεϊκές και ανεπανάληπτες!!
    Ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα, μόνο που αντί για τη σχάρα, τις έβαλα σε ταψάκι με χαρτί ψησίματος!! Τρελή νοστιμιά...
    #
    Σχόλιο από july88, 10-4-12  
    Η αλήθεια είναι ότι δε συγκρίνεται με τα κάρβουνα αλλά για όταν φυσάει είναι τέλεια.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 12-10-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MARA!, 15-7-08  
    Οπως λεει και η Αργυρω:Ενα φανταστικο ,ενα τελειο φαγητο!!:
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 16-7-08  
    Εγώ για να είμαι ειλικρινής μετά από τόσες διατροφές ,για να αδυνατίσουμε με τον άντρα μου, μας έμεινε το “όχι λάδι” και η τσίπουρα είναι από μόνη της παχύ ψάρι. Οπότε παραλείπουμε το λάδι πριν το ψήσιμο για να βάλουμε μετά άφθονο λαδολέμονο.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 16-7-08  
    Εγω δεν εβαλα λαδολεμονο μετα και τρωγοταν ευχαριστα!η τσιπουρα εχει καλα λιπαρα Ω3 καιΩ6 και αυτα τα χρειαζεται ο οργανισμος μας!Απο αλλου πρεπει να προσεχουμε[γλυκα]!κατι αδυνατον για μενα!!
    #
    Σχόλιο από rodouma, 4-10-08  
    Για μένα που μου αρέσει το σκορδάκι, τέλεια γεύση!
    #
    Σχόλιο από σοφια ντονα, 28-3-09  
    στο λαδολεμονο βαζω και λιγη μουσταρδα
    #
    Σχόλιο από matina23, 25-5-09  
    Πολύ καλή ιδέα για εμας που δεν έχουμε μπάρμπεκιου!!!Εκτός από τσιπούρες μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο ψάρι;
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΚΡΗΤΗ, 27-9-09  
    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΚΟΡΔΑΚΙ ΔΩΣΕΙ ΒΑΡΙΑ ΓΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ?
    #
    Σχόλιο από lenale, 3-10-09  
    Έβαλα ελάχιστο σκόρδο και λίγη μουστάρδα στο λαδολέμονο. Το αποτέλεσμα τέλειο.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-11-09  
    #
    Σχόλιο από Sol81, 23-3-10  
    Τέλειες!
    #
    Σχόλιο από stelia, 22-6-10  
    Φιλιώ! Συγχαρητήρια!!!! ΄Εγιναν πεντανόστιμες οι τσιπούρες!!!! ΄Αρεσαν σ΄όλη την οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 24-6-10  
    Τέλειες έγιναν οι τσιπουρίτσες! Έβαλα και εγώ μουστάρδα στο λαδολέμονο όπως προτείνει η Lenale και εγινε νοστιμότατο!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 1-7-10  
    Εύκολη και γρήγορη λύση....και δεν χρειάζεται να παρακαλάω τον ψήστη.
    Μόνο που πρέπει να καθαρίσω τη σχάρα του φούρνου.....εντάξει, το παραδέχομαι, βαριέμαι.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 4-12-10  
    Μμμμμμμ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 2-4-11  
    φανταστικο...
    #
    Σχόλιο από somi085, 31-10-11  
    #
    Σχόλιο από tortilla, 8-4-12  
    Θεϊκές και ανεπανάληπτες!!
    Ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα, μόνο που αντί για τη σχάρα, τις έβαλα σε ταψάκι με χαρτί ψησίματος!! Τρελή νοστιμιά...
    #
    Σχόλιο από july88, 10-4-12  
    Η αλήθεια είναι ότι δε συγκρίνεται με τα κάρβουνα αλλά για όταν φυσάει είναι τέλεια.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 12-10-12  
    #
    Σχόλιο από mamarc, 18-4-14  
    Πανεύκολη και πολύ-πολύ νόστιμη συνταγή!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από cookstella, 11-5-10  
    Έψησα συναγρίδα και έγινε πολύ ωραία.
    Μπράβο για τον εύκολο και γρήγορο τρόπο ψησίματος.Πολύ καλή η ιδέα σου!!!!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της delta
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της nataliana
    Αγαπημένες
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της Sol81
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  -ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei