Τσιπούρες σε σχάρα φούρνου
Είναι μια εύκολη συνταγή και νόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν βάζουμε ρίγανη απ την αρχή σε όλο το ψάρι για να μην πικρίσει. Γι αυτό βάζουμε μόνο μέσα στις τομές.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε πλένουμε και στεγνώνουμε τις τσιπούρες.
-
2
Κάνουμε με το μαχαιράκι δυο λοξές τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού και βάζουμε μέσα λίγες σταγόνες λάδι φετούλες σκόρδο και ρίγανη.
-
3
Αλείφουμε την κοιλιά και το έξω μέρος ολόκληρο με λάδι και τα βάζουμε στη σχάρα στους 250 βαθμούς στο γκριλ, όχι πάνω πάνω αλλά στην προηγούμενη θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζουμε να ψηθούν λίγο κι απ την άλλη.
-
4
Ρίχνουμε αλάτι όταν βγούν από το φούρνο.
-
5
Φτιάχνουμε το λαδολέμονο με λίγη ρίγανη το χτυπάμε και το ρίχνουμε στο ψάρι αφού το ανοίξουμε.
Σχόλια (26)