κύρια φωτογραφία συνταγής Τσιροσαλάτα Πολίτικη
Χαμένες Πατρίδες
Χαμένες Πατρίδες @cook_8476623
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Τσιροσαλάτα φτιαγμένη από τα χεράκια σας που θα κερδίσει τους πιο απαιτητικούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την ξέρω από την μητέρα μου που ήταν από την Πόλη. Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 τσίρους παστούς
  2. λάδι
  3. ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τυλίγουμε τους τσίρους αφού τους πλύνουμε καλά, σε μία καλά βρεγμένη πετσέτα κουζίνας, και τους αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες να τραβήξουν νερό.

  2. 2

    Χωρίς να τους βγάλουμε από την πετσέτα χτυπάμε καλά τους τσίρους με ένα γουδοχέρι. Πρέπει να γίνουν "πλακέ". Μην τους βγάλετε από την πετσέτα γιατί θα διαλυθούν. Υπολογίστε συνολικά 20 χτυπήματα σε κάθε ψάρι.

  3. 3

    Αννοίγουμε την πετσέτα και βγάζουμε τους τσίρους. Τους καθαρίζουμε καλά από το δέρμα, το κεφάλι και τα κόκκαλα και τους βάζουμε σε ένα τάπερ.

  4. 4

    Προσθέτουμε λάδι, ξύδι και μισό ματσάκι άνιθο ψιλικομμένο.

  5. 5

    Είναι πολύ καλύτερο από την επόμενη ημέρα και μετά.

  6. 6

    Κλασσικός πολίτικος ουζομεζές.