Τσιτσίραβλα πηλιορείτικα

Bαθμολογία: 4.5
       
 
2 ψήφοι
πατσιλινάκου, 11.06.08

Περιγραφή

Εξαιρετικό ορεκτικό για τσιπουράκι, ρακί και ουζάκι. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε σε διάφορες σαλάτες.
Τσιτσίραβλα πηλιορείτικα

Τι χρειαζόμαστε:

  • μερικά βλαστάρια από αγριοφυστικιά
  • άλμη
  • λίγο ξίδι
  • φρέσκο σκόρδο και μάραθο

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα βλαστάρια.
  2. Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τα βλαστάρια και τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά (δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ).
  3. Τα τοποθετούμε σε στρώσεις, σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο, εναλλάξ με μίγμα ψιλοκομμένου σκόρδου και ψιλικομμένου μάραθου. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σκόρδο και μάραθο.
  4. Προσθέτουμε άλμη και φροντίζουμε να υπάρχει κενό "2 οριζόντιων δαχτύλων" από το στόμιο του βάζου.
  5. Προσθέτουμε μία λεπτή στιβάδα ελαιόλαδο και κλείνουμε το βάζο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Copyright: Ευδοκία Πατσιλινάκου. Η συνταγή αυτή παρουσιάστηκε από την εκπομπή "γεύσεις παράδοσης" (13/6/2008), που προβάλλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό 902, κάθε Παρασκευή (17.30 - 18.30).

 

Τα βλαστάρια αγριοφυστικιάς τα μαζεύουμε τον Απρίλη, πριν το Πάσχα, από διάφορα ορεινά μέρη της Ελλάδας. Βρίσκουμε αρκετά, στο Πήλιο. Δεν νοείται πηλιορείτικο πασχαλινό γεύμα, χωρίς τσιτσίραυλα!

3 Όλα

#
Σχόλιο από Στεργιοπούλο, 29-5-09  
Στο χωριό μου , την Τσαγκαράδα Πηλίου, τα σερβίρουμε και σαν σαλάτα μαζί με σφιχτά αυγά, λάδι και λίγο ξίδι. Φυσικά πίνουμε τσιπουράκι...
#
Σχόλιο από πατσιλινάκου, 31-5-09  
Η Τσαγκαράδα Πηλίου είναι ένας εξαιρετικός και ειδυλλιακός τόπος και δεν φεύγουν από τον νου μου οι εικόνες του, από τότε που τον είχα επισκεφθεί. Ο συνυδυασμός που προτείνετε είναι ο ιδανικός!
#
Σχόλιο από DDemy, 18-1-12  
Τα τσιτσιραβλα η μητερα μου τα εκανε με χοντροκομμενο σεληνο αντι για μαραθο και στο βαζο που τα συντηρουσαμε εβαζε και ξυδι. Την συνταγη νομιζω πως την ειχε απο γνωστους που μας εφερναν τα τσιτσιραβλα στην αρχη της ανοιξης απο την περιοχη της Κερασιας. Ομολογω πως με μαραθο δεν μου αρεσει καθολου. Συνηθως προσθεταμε μια μεγαλη κουταλια στην ντοματοσαλατα και ειχε απιθανη γευση και φυσικα τα σερβιραμε και με τσιπουρο

2 Σχόλια

#
Σχόλιο από Στεργιοπούλο, 29-5-09  
Στο χωριό μου , την Τσαγκαράδα Πηλίου, τα σερβίρουμε και σαν σαλάτα μαζί με σφιχτά αυγά, λάδι και λίγο ξίδι. Φυσικά πίνουμε τσιπουράκι...
#
Σχόλιο από πατσιλινάκου, 31-5-09  
Η Τσαγκαράδα Πηλίου είναι ένας εξαιρετικός και ειδυλλιακός τόπος και δεν φεύγουν από τον νου μου οι εικόνες του, από τότε που τον είχα επισκεφθεί. Ο συνυδυασμός που προτείνετε είναι ο ιδανικός!

0 Ερωτήσεις

1 Παραλλαγές

#
Σχόλιο από DDemy, 18-1-12  
Τα τσιτσιραβλα η μητερα μου τα εκανε με χοντροκομμενο σεληνο αντι για μαραθο και στο βαζο που τα συντηρουσαμε εβαζε και ξυδι. Την συνταγη νομιζω πως την ειχε απο γνωστους που μας εφερναν τα τσιτσιραβλα στην αρχη της ανοιξης απο την περιοχη της Κερασιας. Ομολογω πως με μαραθο δεν μου αρεσει καθολου. Συνηθως προσθεταμε μια μεγαλη κουταλια στην ντοματοσαλατα και ειχε απιθανη γευση και φυσικα τα σερβιραμε και με τσιπουρο

Σχετικά άρθρα

Βιταμίνες Α' μέρος
Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
Προετοιμασία για το Πάσχα
Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει ...
Βιταμίνες Β' μέρος
Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
Νηστείες
Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

Τη συνταγή προτείνουν:

panos  book
Ένα βιβλίο 197 αγαπημένων συνταγών, του/της panos777
μεζες κρασιου+τσιπουρου
Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Ένα βιβλίο 118 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa