Τσιτσίραβλα πηλιορείτικα

Εξαιρετικό ορεκτικό για τσιπουράκι, ρακί και ουζάκι. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε σε διάφορες σαλάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
CopyrightΕυδοκία Πατσιλινάκου. Η συνταγή αυτή παρουσιάστηκε από την εκπομπή "γεύσεις παράδοσης" (13/6/2008), που προβάλλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό 902, κάθε Παρασκευή (17.30 - 18.30). Τα βλαστάρια αγριοφυστικιάς τα μαζεύουμε τον Απρίλη, πριν το Πάσχα, από διάφορα ορεινά μέρη της Ελλάδας. Βρίσκουμε αρκετά, στο Πήλιο. Δεν νοείται πηλιορείτικο πασχαλινό γεύμα, χωρίς τσιτσίραυλα!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα βλαστάρια.
-
2
Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τα βλαστάρια και τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά (δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ).
-
3
Τα τοποθετούμε σε στρώσεις, σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο, εναλλάξ με μίγμα ψιλοκομμένου σκόρδου και ψιλικομμένου μάραθου. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σκόρδο και μάραθο.
-
4
Προσθέτουμε άλμη και φροντίζουμε να υπάρχει κενό "2 οριζόντιων δαχτύλων" από το στόμιο του βάζου.
-
5
Προσθέτουμε μία λεπτή στιβάδα ελαιόλαδο και κλείνουμε το βάζο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Από
Παρόμοιες συνταγές

Τσιτσίραβλα ή κοκορέτσα 👩🍳


Μπουγιουρντί 🫑🌶🧀


Αγκινάρες Τουρσί


Φιλέτο σολομού με μάραθο και εστραγκόν


Κριθαρότο με ξύσμα λεμονιού μάραθο, ούζο και φέτα


Vegan λινγκουίνι με πιπεριές 🌶️ κρεμμύδι 🧅 και ελιές


Πατάτες και αυγά στη χόβολη (οφτά)


C&G Cajun Salsa με γλυκό καλαμπόκι


Χοιρινό κατσαρόλας με πατάτες (λεμονάτο)


Μανιτάρια με σπανάκι και λουκάνικο τζουμαγιάς


Γλυκό τριαντάφυλλο μαγιάτικο


Βλαστάρια


Χταποδάκι ξυδάτο!! 🐙


Φάβα με ψητά λαχανικά με λαδολέμονο από αρωματικά εποχής


Γαύρος μαρινάτος!!!


Σπιτική Ταπενάδα Ελιάς και Κάπαρη C&G


Μεζές για ουζάκι και όχι μόνο


Αυγά τουρσί (ξυδάτα)


Τυροπιτάκια τραγανά με γιαούρτι της Αργυρώς


Μύδια μπουκιές ή Λιαστές ντομάτες μπουκιές


Μοσχαρίσιο συκώτι στον φούρνο


Ρολό κοτόπουλο με baby πατάτες!


Φτιάχνω το δικό μου λαχταριστό bacon


Σπετζοφάι


Ανθισμένη Μελιτζάνα Ορεκτικό


Κοτόπουλο κρασάτο στο γκριλ


Μους ταραμά με αβοκάντο


Dressing για σαλάτες, με μελάσα


Γίδα βραστή με σούπα Αντώνης


Κατσικάκι με πατάτες, λεμονάτο στη γάστρα

Σχόλια (3)