Τσιτσίραβλα πηλιορείτικα

Εξαιρετικό ορεκτικό για τσιπουράκι, ρακί και ουζάκι. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε σε διάφορες σαλάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
CopyrightΕυδοκία Πατσιλινάκου. Η συνταγή αυτή παρουσιάστηκε από την εκπομπή "γεύσεις παράδοσης" (13/6/2008), που προβάλλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό 902, κάθε Παρασκευή (17.30 - 18.30). Τα βλαστάρια αγριοφυστικιάς τα μαζεύουμε τον Απρίλη, πριν το Πάσχα, από διάφορα ορεινά μέρη της Ελλάδας. Βρίσκουμε αρκετά, στο Πήλιο. Δεν νοείται πηλιορείτικο πασχαλινό γεύμα, χωρίς τσιτσίραυλα!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα βλαστάρια.
-
2
Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τα βλαστάρια και τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά (δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ).
-
3
Τα τοποθετούμε σε στρώσεις, σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο, εναλλάξ με μίγμα ψιλοκομμένου σκόρδου και ψιλικομμένου μάραθου. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σκόρδο και μάραθο.
-
4
Προσθέτουμε άλμη και φροντίζουμε να υπάρχει κενό "2 οριζόντιων δαχτύλων" από το στόμιο του βάζου.
-
5
Προσθέτουμε μία λεπτή στιβάδα ελαιόλαδο και κλείνουμε το βάζο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)