Τσίχλες σαλτσί
Μια νόστιμη συνταγή για όσους αγαπούν το κυνήγι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό μας θα έχει γίνει όταν τραβήξουμε ένα μπουτάκι και αυτό ξεκολάει.Καλη σας όρεξη.
Υλικά
-
12 τσίχλες
-
200 γρ. λάδι
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
1 ποτήρι χύμο ντομάτας
-
1/2 ποτήρι ξίδι
-
4-5 νυχάκια σκόρδο
-
πιπέρι, αλάτι, ρίγανη ή δάφνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις τσίχλες. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε τρυπιτό.
-
2
Κατόπιν βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει κάλα και τις ροδίζουμε απο όλες τις μεριές. Μετά ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα, το σκόρδο, την ρίγανη ή την δάφνη και αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Τις αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Λίγο πρίν γίνει το φαγητό μας ρίχνουμε και το ξίδι.
-
4
Μπορείς να συνοδεύσεις τις τσίχλες με πατατούλες τηγανιτές ή με μια ωραία μακαρονάδα, με χοντρό μακαρόνι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια