Τσιζ κέικ αλμυρό με παξιμάδι και σάλτσα ντομάτας
Ιδανική συνταγή για μπουφέ
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μεσα στο μείγμα τυριών μπορούμε να βάλουμε λιαστή ντομάτα σε κομματάκια και λίγη κάπαρη
Υλικά
-
Για τη βάση
-
4-5 παξιμάδια τριμμένα
-
3 κ.σ. καρύδια χοντροτριμμένα
-
ρίγανη
-
λίγη σκορδόσκονη
-
αλάτι - πιπέρι
-
Για τη γέμιση
-
10-12 κ.σ. λάδι
-
250 γρ ξυνομυζήθρα
-
4 κ.σ. φέτα
-
250 γρ. γιαούρτι
-
2 κ.σ. φιλαδέλφια (προαιρετικά)
-
Για τη σάλτσα
-
4 ντομάτες
-
1 φλ. καφέ λάδι
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
2 κ.σ. μέλι
-
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
2 κ.σ. σόγια σος
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ' ένα μπολ ανακατέβουμε το παξιμάδι, τα καρύδια, τη σκορδόσκονη, τη ρίγανη, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
-
2
Σ' ένα άλλο μπολ ενώνουμε την ξυνομυζήθρα, τη φέτα, το γιαούρτι, το φιλαδέλφια και λίγο πιπέρι.
-
3
Παίρνουμε ένα τσέρκι, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και φτιάχνουμε μια βάση απο το μίγμα του παξιμαδιού και πιέζουμε ελαφρά.
-
4
Έπειτα απλώνουμε το μείγμα τυριών και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
-
5
Εν τω μεταξύ κόβουμε τις ντομάτες σε κομματάκια, αφαιρούμε τα πολλά πολλά σπόρια, προσοχή όχι όλα.
-
6
Σ΄ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, προσθέτουμε την ντομάτα, το μέλι, τη ζάχαρη, το μπαλσάμικο, την σόγια, την ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι και σε δυνατή φωτιά ανακατέβουμε μέχρι να καραμελώση το μείγμα.
-
7
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
-
8
Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με την σάλστα ντομάτας και διακοσμούμε με κάπαρη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια