Τσηζ κέικ εύκολο και νόστιμο

Bαθμολογία: 4.8626
       
 
131 ψήφοι
mariannaki, 06.01.08

Περιγραφή

Είναι μια συνταγή από φίλη, φίλης της μητέρας μου. Όλοι οι δικοί μου φίλοι έχουν ξετρελαθεί με το γλυκό αυτό, ακόμη κι όσοι είναι πιο παραδοσιακοί.

Τσηζ κέικ εύκολο και νόστιμο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο πτι-μπερ & 8 μπισκότα
  • 1 βούτυρο soft
  • λίγη κανέλα
  • 1 κουτί μόρφατ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 1 κουτί τυρί κρέμα (βάζω φιλαδέλφια) - 200γρ
  • 1 φλυτζανάκι χυμό λεμόνι
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο ή βύσσινο ή φρούτα του δάσους
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Τυριά
Σερβίρει: 8 -12 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 120' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια μπισκότα & βούτυρο & κανέλα στο μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα, την οποία στρώνουμε σε φόρμα κουμπωτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Για την κρέμα χτυπάμε τη μόρφατ & 3 κουταλιές της σούπας νερό & 2/3 ζαχαρούχου & τυρί κρέμα & λεμόνι και τα στρώνουμε πάνω στη βάση. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ με μια κουταλιά κονιάκ και μια κουταλιά νερό, τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κονιάκ είναι προαιρετικό, απλώς έχω ανακαλύψει ότι δένει καλύτερα η μαρμελάδα. Το ζαχαρούχο και το λεμόνι τα βάζουμε ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις, πιο ξυνό ή πιο γλυκό. Την επόμενη μέρα το γλυκό είναι πολύ καλύτερο, γιατί δένει στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!!

Σχετικές συνταγές

Cheesecake με γιαούρτι και μέλι Cheesecake με γιαούρτι και μέλι
4.5
       
       
(6)
Τσιζκέικ λεμονιού Τσιζκέικ λεμονιού
4.4
       
       
(5)
Cheesecake της Άννας Cheesecake της Άννας
5
       
       
(3)
Berry Swirl Cheesecake Berry Swirl Cheesecake
4.7
       
       
(10)
Cheescake φράουλας! Cheescake φράουλας!
4.2778
       
       
(18)
Cheesecake της Θείας Γιώτας Cheesecake της Θείας Γιώτας
4.6667
       
       
(3)
Cheesecake με κλασική συνταγή Cheesecake με κλασική συνταγή
4.6154
       
       
(13)
Τσιζ κέικ λεμόνι Τσιζ κέικ λεμόνι
4.6667
       
       
(9)
OREO Cheesecake με philadelphia OREO Cheesecake με philadelphia
4.4074
       
       
(27)
Cheesecake Γιόλας Cheesecake Γιόλας
4
       
       
(6)
Ψεύτικο τσιζκέικ Ψεύτικο τσιζκέικ
5
       
       
(2)
Cheesecake επαγγελματικό Cheesecake επαγγελματικό
4.375
       
       
(8)
Βελούδινο Cheesecake Βελούδινο Cheesecake
5
       
       
(2)
Cheesecake με βύσσινα Cheesecake με βύσσινα
4.6
       
       
(5)
Cheesecake καρύδας Cheesecake καρύδας
4
       
       
(1)

    185 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 6-1-08  
    Μαριανακι,αν εβαζα εβαπορε αντι ζαχαρουχο,τι λες?
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 6-1-08  
    Βάζεις ζαχαρούχο γιατί δεν προσθέτεις πουθενά ζάχαρη.Και το τσηζ κεικ πρέπει κάπως να γλυκίζει.
    #
    Σχόλιο από akilina, 8-2-08  
    Μπορείς να διευκρινίσεις ποιο μέγεθος κουτί κρέμα Φιλαδέλφεια; Φαντάζομαι το μικρότερο που υπάρχει.
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 8-2-08  
    Σωστά, είναι 200γρ.Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από akilina, 9-2-08  
    Τελικά έβαλα τά 100 γρ. φιλαδέλφεια και έγινε πολύ ωραία. Στα παιδιά μου άρεσε πολύ. Συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 9-2-08  
    Χαίρομαι που σας άρεσε οικογενειακώς!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 10-2-08  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΡΙΑΝΑΚΙ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΨΑΧΝΩ.ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ.ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 10-2-08  
    Σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλοφάγωτο.Θα δεις είναι πολύ εύκολο!!!
    #
    Σχόλιο από akilina, 24-2-08  
    Μέσα σε 2 εβδομάδες φτιάξαμε 3 φορές τη συνταγή σου!! Μέχρι και για τούρτα γενεθλίων κάναμε το τσηζ κέικ. Κάθε φορά και πιό τέλεια. Θά ΄θελα να διορθώσω τα 4 πηρούνια και να βάλω 5. Δεν ξέρω αν μπορώ να ξαναψηφίσω. Όλοι χαρακτήρισαν τη συνταγή σου επαγγελματική.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-5-08  
    Τα 4 πιρούνια αφορούν την παραλλαγή μου. Στη γέμιση πρόσθεσα 250γρ. ρικότα. Έγινε πάρα πολύ νόστιμο, αλλά δεν έσφιξε αμέσως. Τη δεύτερη μέρα έσφιξε και πάλι όχι τόσο όσο θα ήθελα. Από πάνω έβαλα τη σάλτσα φράουλας της TraGa που ταιριάζει απίθανα. Το μισό το φάγαμε έτσι και το υπόλοιπο μισο το έβαλα στην κατάψυξη. Έγινε ένα καταπληκτικο τσιζ κέικ παγωτό! (ελπίζω να σας αρέσει η φωτογραφία)
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 18-7-08  
    πρωσοπικά δεν μου αρέσει το τσηζ κέικ άλλα όλοι όσοι το δοκίμασαν ξετρελάθηκαν!!!ειδικά η αδελφή μου!!!ειδικά η βάση σου ήταν τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 19-7-08  
    Πολύ ωραίο το τσηζ κέικ σου μπράβο και πάλι μπράβο!!!!Να φανταστείς ότι δεν πρόλαβα να το κεράσω το φάγαμε εγώ και ο άντρας μου σε μιάμιση μέρα μέσα!!!!Αυτήν την συνταγή έψαχνα εδώ και πολύ καιρό,έχω δοκιμάσει άπειρα τσηζ κέικ αλλά αυτή η συνταγή νομίζω με κάλυψε πλήρως,βέβαια την επόμενη φορά θα δοκιμάσω το μισό να το βάλω στην κατάψυξη για να γίνει παγωτό-τσηζ κέικ χαχαχα όπως είπε και η Σίτρο!!!!!
    #
    Σχόλιο από linaaaap, 28-12-08  
    Επειδή δεν μου έπηξε την πρώτη φορά, τη δεύτερη πρόσθεσα ένα φακελάκι ζελατίνη διαλυμένο στη μισή ποσότητα νερού απ' αυτή που αναγράφεται στη συσκευασία. Επαγγελματικό αποτέλεσμα!
    #
    Σχόλιο από anna1973, 28-12-08  
    κανω περιπου την ιδια με τη διαφορα οτι βαζω μια μεγαλη κρεμα γαλακτος χτυπημενη με 2 κ.σ. αχνη ζαχαρη και 1 μεγαλο φιλαδελφια αντι για μορφατ και ζαχαρουχο και το μπισκοτο το ψηνω λιγο στο φουρνο. Δοκιμασε και τα μπισκοτα digestive ταιριαζουν πολυ
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 1-1-09  
    Είναι υπέροχο!!!!!Δεν είχα πρόβλημα στο να μου πήξει,έπηξε μια χαρά, πρόσθεσα άλλο μισό πακέτο τυρί κρέμα, και πιστεύω η βάση με τα μπισκότα ήθελε λιγότερο βουτυράκι.Κατά τα άλλα πανεύκολο στην παρασκευή,ελαφρύ και υπέροχο σε γεύση. Ευχαριστούμε:-)
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 8-2-09  
    Εγώ πάλι έβαλα 300GR τυρί και ολόκληρο το ζαχαρούχο και έγινε κάλο
    #
    Σχόλιο από Σίντυ30, 16-2-09  
    Mia erotisi koritsia..To kouti Morfat einai to xartino? H to tenekedaki? Tha tin ftiakso kai meta tha psifiso.Fainete pantos yperoxi!!!
    #
    Σχόλιο από viki, 12-4-09  
    Τέλειο, συγχαρητήρια!!!!
    #
    Σχόλιο από zanice, 18-6-09  
    πάρα πολύ νόστιμο και απίστευτα εύκολο!!!!Ευχαριστούμε πολύ για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από elenavlahopoulou, 18-6-09  
    mariannaki,5πιρουνάκια και λίγα είναι!
    Την έφτιαξα και είναι ένας συνδιασμός εύκολου και πεντανόστιμου γλυκού!Μπράβο!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    147 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από akilina, 9-2-08  
    Τελικά έβαλα τά 100 γρ. φιλαδέλφεια και έγινε πολύ ωραία. Στα παιδιά μου άρεσε πολύ. Συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 9-2-08  
    Χαίρομαι που σας άρεσε οικογενειακώς!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 10-2-08  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΡΙΑΝΑΚΙ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΨΑΧΝΩ.ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ.ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 10-2-08  
    Σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλοφάγωτο.Θα δεις είναι πολύ εύκολο!!!
    #
    Σχόλιο από akilina, 24-2-08  
    Μέσα σε 2 εβδομάδες φτιάξαμε 3 φορές τη συνταγή σου!! Μέχρι και για τούρτα γενεθλίων κάναμε το τσηζ κέικ. Κάθε φορά και πιό τέλεια. Θά ΄θελα να διορθώσω τα 4 πηρούνια και να βάλω 5. Δεν ξέρω αν μπορώ να ξαναψηφίσω. Όλοι χαρακτήρισαν τη συνταγή σου επαγγελματική.
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 18-7-08  
    πρωσοπικά δεν μου αρέσει το τσηζ κέικ άλλα όλοι όσοι το δοκίμασαν ξετρελάθηκαν!!!ειδικά η αδελφή μου!!!ειδικά η βάση σου ήταν τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 19-7-08  
    Πολύ ωραίο το τσηζ κέικ σου μπράβο και πάλι μπράβο!!!!Να φανταστείς ότι δεν πρόλαβα να το κεράσω το φάγαμε εγώ και ο άντρας μου σε μιάμιση μέρα μέσα!!!!Αυτήν την συνταγή έψαχνα εδώ και πολύ καιρό,έχω δοκιμάσει άπειρα τσηζ κέικ αλλά αυτή η συνταγή νομίζω με κάλυψε πλήρως,βέβαια την επόμενη φορά θα δοκιμάσω το μισό να το βάλω στην κατάψυξη για να γίνει παγωτό-τσηζ κέικ χαχαχα όπως είπε και η Σίτρο!!!!!
    #
    Σχόλιο από linaaaap, 28-12-08  
    Επειδή δεν μου έπηξε την πρώτη φορά, τη δεύτερη πρόσθεσα ένα φακελάκι ζελατίνη διαλυμένο στη μισή ποσότητα νερού απ' αυτή που αναγράφεται στη συσκευασία. Επαγγελματικό αποτέλεσμα!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 1-1-09  
    Είναι υπέροχο!!!!!Δεν είχα πρόβλημα στο να μου πήξει,έπηξε μια χαρά, πρόσθεσα άλλο μισό πακέτο τυρί κρέμα, και πιστεύω η βάση με τα μπισκότα ήθελε λιγότερο βουτυράκι.Κατά τα άλλα πανεύκολο στην παρασκευή,ελαφρύ και υπέροχο σε γεύση. Ευχαριστούμε:-)
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 8-2-09  
    Εγώ πάλι έβαλα 300GR τυρί και ολόκληρο το ζαχαρούχο και έγινε κάλο
    #
    Σχόλιο από viki, 12-4-09  
    Τέλειο, συγχαρητήρια!!!!
    #
    Σχόλιο από zanice, 18-6-09  
    πάρα πολύ νόστιμο και απίστευτα εύκολο!!!!Ευχαριστούμε πολύ για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από elenavlahopoulou, 18-6-09  
    mariannaki,5πιρουνάκια και λίγα είναι!
    Την έφτιαξα και είναι ένας συνδιασμός εύκολου και πεντανόστιμου γλυκού!Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 22-6-09  
    mariannaki,σ'ευχαριστώ για την τόσο εύκολη και νόστιμη συνταγή!!Το έφτιαξα το Σάββατο και ενθουσιάστηκαν οι φίλοι μου.Περιττό να σας πω,ότι εκεί που το έφτιαξα,δεν διέθετα ούτε μίξερ ούτε μπλέντερ.Τα μπισκότα τα έκανα σκόνη πατώντας τα με τον πατο ενός ποτηριού,και την κρέμα,απλώς την ανακάτεψα πολύ καλά με 2 πηρούνια.Ακόμα και έτσι έγινε καταπληκτικό.Πανεύκολο και πεντανόστιμο.Σ'ευχαριστώ και πάλι.
    #
    Σχόλιο από panos140, 9-7-09  
    ουαου φενετε δισκολο αν δεν κανω λαθος
    #
    Σχόλιο από Donatella, 20-7-09  
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!! Το δοκιμάσανε 10 άτομα (διαφορετικής ηλικίας) κ όλοι ξετρελαθήκαν… η μόνες παραλλαγές που έκανα ήτανε 300γρ. τυρί κρεμά – όλο το ζαχαρούχο & 2/3 φλιτζανιού χυμό λεμονί, την επόμενη φορά στο μπισκότο σκέφτομαι να βάλω & τριμμένα καρύδια!!!
    #
    Σχόλιο από martha2, 20-7-09  
    Πολύ ωραία συνταγή. Πολύ κοντά στις γεύσεις του γούστου μας. Έγω οταν κάνω γλυκάκι που περιέχει σαντιγύ πάντοτε βάζω morfat με ζαχαρούχο αντί κρέμας γάλακτος. Πιστεύω οτι η γεύση είναι κατά πολύ πλουσιότερη. Βέβαια το ζαχαρούχο είναι ζωικής προέλευσης κι έτσι το αποτέλεσμα είναι παχυντικότερο απ' οτι με φυτική κρέμα γάλακτος. Για να εξισώσω τις θερμίδες κόβω απλώς μικρότερα κομματάκια.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 20-7-09  
    νοστιμοτατο!!!μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από jeannet1, 24-7-09  
    φοβερο το γλυκο!ειναι το αγαπημενο του αντρα μου και με το συγκεκριμενο ξετρελαθηκε!
    #
    Σχόλιο από ΛΙAΚΙ, 11-9-09  
    Ένας απο τους λόγους που έγινα μελος στο site είναι γιατι ήθελα να βαθμολογήσω τις συνταγές που είχα φτιάξει και είχαν μεγάλη επιτυχία. 5 πιρουνάκια απο μένα τον σύζυγο και όσους το γεύτηκαν.Ευχαριστούμε πολυ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 6-1-08  
    Μαριανακι,αν εβαζα εβαπορε αντι ζαχαρουχο,τι λες?
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 6-1-08  
    Βάζεις ζαχαρούχο γιατί δεν προσθέτεις πουθενά ζάχαρη.Και το τσηζ κεικ πρέπει κάπως να γλυκίζει.
    #
    Σχόλιο από akilina, 8-2-08  
    Μπορείς να διευκρινίσεις ποιο μέγεθος κουτί κρέμα Φιλαδέλφεια; Φαντάζομαι το μικρότερο που υπάρχει.
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 8-2-08  
    Σωστά, είναι 200γρ.Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Σίντυ30, 16-2-09  
    Mia erotisi koritsia..To kouti Morfat einai to xartino? H to tenekedaki? Tha tin ftiakso kai meta tha psifiso.Fainete pantos yperoxi!!!
    #
    Σχόλιο από ppaffourou, 18-6-09  
    υπέροχη συνταγή! για τη μαρμελάδα, υπάρχει έτοιμη σε κονσέρβα ειδικά για cheese cake? με τη μαρμελάδα, ποια είναι ακριβώς η διαδικασία?
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 18-6-09  
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Χαίρομαι που σας άρεσε, ειδικά τώρα το καλοκαίρι νομίζω ότι είναι ιδανικό. ppaffourou εγώ παίρνω τη μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή βατόμουρο του παπαγεωργίου και κάνω το εξής: στο multi ρίχνω τη μαρμελάδα, 1 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. κονιάκ και τα χτυπάω. Δεν έχει κάτι άλλο ιδιαίτερο. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από debbie22, 17-9-09  
    Φαίνεται πολύ καλή η συνταγή!! Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω... Όταν λες "και 8 μπισκότα", τι μπισκότα εννοείς;
    #
    Σχόλιο από ΛΙAΚΙ, 17-9-09  
    debbie22 όταν λέει 8 μπισκότα εννόει και 8 πτι μπέρ.
    #
    Σχόλιο από debbie22, 17-9-09  
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ΛΙΑΚΙ! Τώρα καταλαβαίνω ότι η ερώτησή μου ήταν βέβαια λίγο χαζή!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 29-5-10  
    μήπως μπορεί κανείς να μου πει κάπως άμεσα το μόρφατ είναι αυτό που είναι σε τσίγκινο κουτάκι σαν κονσέρβα ή είναι κάτι άλλο ;Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 29-5-10  
    Το μόρφατ είναι αυτό στο τσίγκινο κουτάκι. Είναι άγλυκη σαντιγί.
    #
    Σχόλιο από yiotagia, 6-1-11  
    να ρωτήσω κατι η χαζή? τη μορφατ ή ο,τι άλλο αυτου του είδους το βάζουμε μέσα σε σκόνη ή το φτιάχνουμε πρώτα σε σαντιγύ?
    #
    Σχόλιο από bessy_1978, 25-2-11  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ 1 ΒΑΖΑΚΙ BONNE MAMMAN 4 ΓΕΥΣΕΙΣ Κ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΠΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΓΕΥΣΗ.ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΑΨΑΚΙ Κ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΧΕΙΑ Η ΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ
    #
    Σχόλιο από mariannaki, 22-3-11  
    spourgitaki η κουμπωτή φόρμα βολεύει καλύτερα για να σερβίρεις το γλυκό χωρίς να διαλυθεί. Εάν δε σε πειράζει, χρησιμοποίησε πυρέξ.
    Χαίρομαι που έχει τόση επιτυχία το γλυκό. Καλοφάγωτο
    #
    Σχόλιο από yiotagia, 10-12-11  
    Τέλειο το γλυκάκι, όλοι ενθουσιάζονται!!! Αλλά η κράμα μου βγαίνει υπερβολικά "αφράτη" και όταν το κόβω κάπως πέφτει και χαλάει η εμφάνισή του. Κανένα κολπάκι γι' αυτό?
    #
    Σχόλιο από Φαιδρα Ρ., 3-1-12  
    Για σας!Καλή χρονιά!!!Έφτιαξα σήμερα το γλυκό και ήθελα να πω ότι η κρέμα έγινε τέλεια!!Καθώς και η μαρμελάδα κεράσι που έβαλα από πάνω!Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η βάση με τα πτι-μπερ και το βούτυρο..Μέσα στο ψυγείο έγινε μαλακιά και πιστεύω πως ήθελε λίγο ψήσιμο στο φούρνο πριν μπει η κρέμα!!Γευστικά ήταν τέλεια!!!Πολύ ωραία συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από kot_theanw, 2-7-12  
    Καλησπέρα από Ολλανδία! Επειδή βρίσκομαι στο εξωτερικό και ξέρω ότι θα δυσκολευτώ να βρω τα υλικά που χρειάζονται για το γλυκό στις συσκευασίες που τα έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε και να μού πείτε πόσα γραμμάρια χρειάζονται από καθε υλικό; κυρίως για τα μπισκότα, ζαχαρούχο και morfat! επίσης, εάν δε βρω morfat θα μπορούσα να την αντικαταστήσω με έτοιμη σαντιγύ 500ml? Περιμένω άμεση απάντηση, ευχαριστώωωωω!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-7-12  
    Καλησπέρα kot_theanw. Ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ είναι 225γρ. Ένα βούτυρο είναι 250γρ. 1 κουτί ζαχαρούχο είναι γύρω στα 400γρ (νομίζω, ίσως κάτι παραπάνω). Το μόρφατ δεν είμαι σίγουρη, κάπου εκεί νομίζω και αυτό.
    Τώρα για το αν μπορείς να το αντικαταστήσεις, φαντάζομαι πως ναι, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει σε αυτή τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kot_theanw, 3-7-12  
    Οκ, ευχαριστώ πολύ!!Θα επανέλθω με βαθμολογία μόλις την κάνω!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-5-08  
    Τα 4 πιρούνια αφορούν την παραλλαγή μου. Στη γέμιση πρόσθεσα 250γρ. ρικότα. Έγινε πάρα πολύ νόστιμο, αλλά δεν έσφιξε αμέσως. Τη δεύτερη μέρα έσφιξε και πάλι όχι τόσο όσο θα ήθελα. Από πάνω έβαλα τη σάλτσα φράουλας της TraGa που ταιριάζει απίθανα. Το μισό το φάγαμε έτσι και το υπόλοιπο μισο το έβαλα στην κατάψυξη. Έγινε ένα καταπληκτικο τσιζ κέικ παγωτό! (ελπίζω να σας αρέσει η φωτογραφία)
    #
    Σχόλιο από anna1973, 28-12-08  
    κανω περιπου την ιδια με τη διαφορα οτι βαζω μια μεγαλη κρεμα γαλακτος χτυπημενη με 2 κ.σ. αχνη ζαχαρη και 1 μεγαλο φιλαδελφια αντι για μορφατ και ζαχαρουχο και το μπισκοτο το ψηνω λιγο στο φουρνο. Δοκιμασε και τα μπισκοτα digestive ταιριαζουν πολυ
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 13-7-09  
    Κι εγώ την ίδια ακριβώς συνταγή κάνω, πολύ εύκολο και πολύ πολύ νόστιμο!
    Προσθέτω και μια κουταλιά γιαούρτι, μαζί με το μορφατ και το τυρί. Δίνει ωραία γεύση.
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 20-7-09  
    Ενδιαφερον φενεται.
    Εγω το cheesecake φτιαχνω την αγγλικη συνταγη που ειναι μονο τυρι φιλαδελφεια και ζελε λεμονι και digestive και οχι πτιμπερ.
    Ειναι λιγο "ξινουτσικο", οχι πολυ παχυντικο και με πολυ ιδιαιτερη γευση.
    #
    Σχόλιο από let44taki, 10-4-10  
    Είναι κι εμένα μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για τσιζ κέικ.Μερικές φορές βάζω μπισκότα κανέλας αντί για πτιμπέρ και το αποτέλεσμα είναι τέλειο!!!!
    #
    Σχόλιο από elielena, 24-5-11  
    #
    Σχόλιο από gioto, 25-9-12  
    Καταπληκτικό! καλύτερο και απ' αυτό που τρώω στα εστιατόρια! ευχαριστούμε πολυ! το έφτιαξα για τα γενέθλια μιας φίλης και ξετρελάθηκαν όλοι, ενώ στάθηκε τέλεια και όταν το βγαλα απ τη φόρμα! το μόνο που κανα ήταν ότι αύξησα την ποσότητα της βάσης βαζοντασ παραπανω μπισκοτακια και μαργαρίνη. την επόμενη φορα θα προσέξω επίσης να βάλω λιγότερο λεμονακι για να βγει πιο γλυκό(γούστα είναι αυτά).
    #
    Σχόλιο από katia83, 24-11-12  
    Και εγώ αυτή την συνταγή κάνω μόνο που βάζω το philadelphia των 300 γρ. και ολόκληρο το ζαχαρούχο. επίσης μου αρέσει η ζύμη να είναι 50-50 μπισκότο-πούδρα αμυγδάλου και να ψηθεί 15 λεπτάκια!
    #
    Σχόλιο από alien, 12-11-13  
    Συγχαρητήρια!!Πολύ ωραία συνταγή και το καλό είναι οτι το κάνεις όσο ξινό θέλεις εσυ!!Γιατι δεν τα θέλουμε και πολύ ξινά τα γλυκά!!Μπράβο!!Το βύσσινο πραγματικά το απογειώνει!!!Έβαλα κοματάκια απο γλυκό κουταλιού βύσσινο μεσα στην σαντιγύ και απο πάνω μαρμελάδα βύσσινο!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 410 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    διαφορα
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της aerikoyli
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της deppymoud
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 135 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της Σταυρούλα1