mariannaki
mariannaki @cook_8449980
Thessaloníki, Greece

Είναι μια συνταγή από φίλη, φίλης της μητέρας μου. Όλοι οι δικοί μου φίλοι έχουν ξετρελαθεί με το γλυκό αυτό, ακόμη κι όσοι είναι πιο παραδοσιακοί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κονιάκ είναι προαιρετικό, απλώς έχω ανακαλύψει ότι δένει καλύτερα η μαρμελάδα. Το ζαχαρούχο και το λεμόνι τα βάζουμε ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις, πιο ξυνό ή πιο γλυκό. Την επόμενη μέρα το γλυκό είναι πολύ καλύτερο, γιατί δένει στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

136 Minutes
8 -12 άτομα
  1. 1 πακέτο πτι-μπερ & 8 μπισκότα
  2. 1 βούτυρο soft
  3. λίγη κανέλα
  4. 1 κουτί μόρφατ
  5. 1 κουτί ζαχαρούχο
  6. 1 κουτί τυρί κρέμα (βάζω φιλαδέλφια) - 200γρ
  7. 1 φλυτζανάκι χυμό λεμόνι
  8. 1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο ή βύσσινο ή φρούτα του δάσους

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια μπισκότα & βούτυρο & κανέλα στο μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα, την οποία στρώνουμε σε φόρμα κουμπωτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.

  2. 2

    Για την κρέμα χτυπάμε τη μόρφατ & 3 κουταλιές της σούπας νερό & 2/3 ζαχαρούχου & τυρί κρέμα & λεμόνι και τα στρώνουμε πάνω στη βάση. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

  3. 3

    Χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ με μια κουταλιά κονιάκ και μια κουταλιά νερό, τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (175)

Maria Vasilaki
Maria Vasilaki @maraki_14
Μολις το έφτιαξα!!!
Αν κρίνω από την κρέμα που δοκίμασα εντάξει θα είναι πεντσνοστιμο!

Από

mariannaki
mariannaki @cook_8449980
στις
Thessaloníki, Greece