Τσηζ κέικ εύκολο και νόστιμο
Είναι μια συνταγή από φίλη, φίλης της μητέρας μου. Όλοι οι δικοί μου φίλοι έχουν ξετρελαθεί με το γλυκό αυτό, ακόμη κι όσοι είναι πιο παραδοσιακοί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κονιάκ είναι προαιρετικό, απλώς έχω ανακαλύψει ότι δένει καλύτερα η μαρμελάδα. Το ζαχαρούχο και το λεμόνι τα βάζουμε ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις, πιο ξυνό ή πιο γλυκό. Την επόμενη μέρα το γλυκό είναι πολύ καλύτερο, γιατί δένει στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια μπισκότα & βούτυρο & κανέλα στο μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα, την οποία στρώνουμε σε φόρμα κουμπωτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.
-
2
Για την κρέμα χτυπάμε τη μόρφατ & 3 κουταλιές της σούπας νερό & 2/3 ζαχαρούχου & τυρί κρέμα & λεμόνι και τα στρώνουμε πάνω στη βάση. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
3
Χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ με μια κουταλιά κονιάκ και μια κουταλιά νερό, τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στο ψυγείο.
Σχόλια (175)
Αν κρίνω από την κρέμα που δοκίμασα εντάξει θα είναι πεντσνοστιμο!