Τσιζ Κέικ Ελληνικό

Bαθμολογία: 4.8
       
 
10 ψήφοι
2ΙΟΥι, 16.06.10

Περιγραφή

Μια συνταγή του Παρλιάρου.
Τσιζ Κέικ Ελληνικό

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμμένο
Για την κρέμα:
  • 600 γρ. κρέμα τυρί
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Για την επικάλυψη:
  • Μαρμελάδα τις αρεσκείας μας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 8-10 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Για τη βάση, τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για την κρέμα, ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.
  3. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια με την μαρμελάδα.

Σχετικές συνταγές

cheese cake cheese cake
4.5726
       
       
(124)
Cheesecake Γιόλας Cheesecake Γιόλας
4
       
       
(6)
cheesecake cheesecake
3.5
       
       
(2)
Cheesecake με βύσσινα Cheesecake με βύσσινα
4.6
       
       
(5)
Τσιζ κέικ καναδέζικο Τσιζ κέικ καναδέζικο
4.7903
       
       
(62)
Το πιο νόστιμο cheesecake Το πιο νόστιμο cheesecake
4.6667
       
       
(3)

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 18-6-10  
    ειναι η πιο ευκολη και γρηγορη συνταγη!
    σουπερ τσιζ κεικ!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 18-6-10  
    πραγματικα ειναι σουπερ ...ευχαριστω golfo για τα πιρουνακια
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 5-4-11  
    Οντως είναι πολύ καλό.Αν κ εγώ στη κρέμα αντί για κρ.γάλακτος βάζω γάλα κ μισό λεμόνι και στη βάση μαζίμε το μπισκότο προσθέτω ψιλοκομμένο αμύγδαλο.
    Πάντως όπως και να το κάνεις είναι τέλειο και ... εύκολο.
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 5-4-11  
    ευχαριστω efh-dimitris για τα πιρουνακια και για την παραλαγη!!!!
    #
    Σχόλιο από elivez, 3-5-12  
    πολύ ωραία!!!! και εύκολη.... τίποτα δεν έμεινε όλη την έφαγαν !!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!
    #
    Σχόλιο από master_of_nuggets, 11-5-12  
    τελεια και ευκολη συνταγη 1η φορα φτιαχνω τσιζκεικ και ολοι ξετρελαθηκαν!!!προσθεσα και λιγο λεμονι και εφτιαξα και μαρμελαδα για απο πανω και σε συνδυασμο με τη συνταγη σου βγηκε πανδαισία!!!!μπραααβοοο :)
    #
    Σχόλιο από cuoco, 11-5-12  
    αυτο κανω κι εγω, τελειο
    #
    Σχόλιο από galatiapf, 6-5-13  
    Πανεύκολο και πεντανόστιμο!!!! Ευχαριστούμε....
    #
    Σχόλιο από chrysatsi, 11-6-13  
    Χτυπάμε πρώτα τα υλικά της κρέμας ...πρώτα σαντιγύ μετά τυρί;
    #
    Σχόλιο από aliki_ma, 29-6-13  
    Τέλειο γλυκό ? Σε βγάζει ασπροπρόσωπη σε χρόνο dt. chrysatsi, την κρέμα γάλακτος δεν την χτυπάμε σε σαντυγί, όπως είναι την ενσωματώνουμε
    #
    Σχόλιο από parosfun, 13-7-13  
    Έτσι το φτιάχνω και εγώ χρόνια τώρα και αποτελεί εγγυημένη επιτυχία. Πάντως κορίτσια αν έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος πρώτα σε σαντιγί και ενσωματώσουμε μετά την κρέμα βγαίνει πολύ πιο αφράτο, σαν μους, τέλειο!
    #
    Σχόλιο από Nina Jiov, 6-10-13  
    Έχω δυο απορίες
    1)Το μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο είναι αναγκαστικό να το βάλουμε στον φούρνο??
    2)την κρέμα γάλακτος δεν πρέπει να την ζεσταίνεις γιατί αυτή την εντύπωσή έχω, ότι δεν κάνει να την βάζουμε κάπου έτσι...
    #
    Σχόλιο από caramel_anna, 11-11-13  
    επιτέλους ενα cheesecake γρηγορο,εύκολο και που μου πέτυχε,στα άλλα έβγαινε πολύ αφράτη η κρέμα και δεν κοβόταν!!
    #
    Σχόλιο από santra pap, 21-3-14  
    re koritsia egw kserw oti to tsiz de xreiazetai fourno.......apla aplwneis ta mpiskota,meta thn krema k meta thn marmelada
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 4-4-14  
    Μια απορία έχω μόνο. Τι ακριβώς έχει αυτό το cheese cake που το κάνει ελληνικό; Έτσι το φτιάχνουν σε όλο τον κόσμο.
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 4-4-14  
    Kostazz δεν ξερω γιατι το λεει ελληνικο ο παρλιαρος......
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 4-4-14  
    Nina jiov μπορεις και να μην το ψησεις την κρεμα δεν εχεις προβλημα παστεριωμενη ειναι δεν χρειαζετε βρασιμο πως θα κανεις την σαντιγη αν την βρασεις;;
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 4-4-14  
    σας ευχαριστω για τα πηρουνακια....
    #
    Σχόλιο από mpilio, 4-4-14  
    εχω την εντυπωση η εμενα τουλαχιστον μου μυριζει το βουτυρο αν δεν ψηθει στο φουρνο η βαση!αυτα για οσες φιλες λενε οτι δεν θελει φουρνο!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 18-6-10  
    ειναι η πιο ευκολη και γρηγορη συνταγη!
    σουπερ τσιζ κεικ!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 18-6-10  
    πραγματικα ειναι σουπερ ...ευχαριστω golfo για τα πιρουνακια
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 5-4-11  
    Οντως είναι πολύ καλό.Αν κ εγώ στη κρέμα αντί για κρ.γάλακτος βάζω γάλα κ μισό λεμόνι και στη βάση μαζίμε το μπισκότο προσθέτω ψιλοκομμένο αμύγδαλο.
    Πάντως όπως και να το κάνεις είναι τέλειο και ... εύκολο.
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 5-4-11  
    ευχαριστω efh-dimitris για τα πιρουνακια και για την παραλαγη!!!!
    #
    Σχόλιο από elivez, 3-5-12  
    πολύ ωραία!!!! και εύκολη.... τίποτα δεν έμεινε όλη την έφαγαν !!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!
    #
    Σχόλιο από master_of_nuggets, 11-5-12  
    τελεια και ευκολη συνταγη 1η φορα φτιαχνω τσιζκεικ και ολοι ξετρελαθηκαν!!!προσθεσα και λιγο λεμονι και εφτιαξα και μαρμελαδα για απο πανω και σε συνδυασμο με τη συνταγη σου βγηκε πανδαισία!!!!μπραααβοοο :)
    #
    Σχόλιο από cuoco, 11-5-12  
    αυτο κανω κι εγω, τελειο
    #
    Σχόλιο από galatiapf, 6-5-13  
    Πανεύκολο και πεντανόστιμο!!!! Ευχαριστούμε....
    #
    Σχόλιο από chrysatsi, 11-6-13  
    Χτυπάμε πρώτα τα υλικά της κρέμας ...πρώτα σαντιγύ μετά τυρί;
    #
    Σχόλιο από aliki_ma, 29-6-13  
    Τέλειο γλυκό ? Σε βγάζει ασπροπρόσωπη σε χρόνο dt. chrysatsi, την κρέμα γάλακτος δεν την χτυπάμε σε σαντυγί, όπως είναι την ενσωματώνουμε
    #
    Σχόλιο από parosfun, 13-7-13  
    Έτσι το φτιάχνω και εγώ χρόνια τώρα και αποτελεί εγγυημένη επιτυχία. Πάντως κορίτσια αν έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος πρώτα σε σαντιγί και ενσωματώσουμε μετά την κρέμα βγαίνει πολύ πιο αφράτο, σαν μους, τέλειο!
    #
    Σχόλιο από caramel_anna, 11-11-13  
    επιτέλους ενα cheesecake γρηγορο,εύκολο και που μου πέτυχε,στα άλλα έβγαινε πολύ αφράτη η κρέμα και δεν κοβόταν!!
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 4-4-14  
    σας ευχαριστω για τα πηρουνακια....
    #
    Σχόλιο από mpilio, 4-4-14  
    εχω την εντυπωση η εμενα τουλαχιστον μου μυριζει το βουτυρο αν δεν ψηθει στο φουρνο η βαση!αυτα για οσες φιλες λενε οτι δεν θελει φουρνο!

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Nina Jiov, 6-10-13  
    Έχω δυο απορίες
    1)Το μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο είναι αναγκαστικό να το βάλουμε στον φούρνο??
    2)την κρέμα γάλακτος δεν πρέπει να την ζεσταίνεις γιατί αυτή την εντύπωσή έχω, ότι δεν κάνει να την βάζουμε κάπου έτσι...
    #
    Σχόλιο από santra pap, 21-3-14  
    re koritsia egw kserw oti to tsiz de xreiazetai fourno.......apla aplwneis ta mpiskota,meta thn krema k meta thn marmelada
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 4-4-14  
    Μια απορία έχω μόνο. Τι ακριβώς έχει αυτό το cheese cake που το κάνει ελληνικό; Έτσι το φτιάχνουν σε όλο τον κόσμο.
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 4-4-14  
    Kostazz δεν ξερω γιατι το λεει ελληνικο ο παρλιαρος......
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 4-4-14  
    Nina jiov μπορεις και να μην το ψησεις την κρεμα δεν εχεις προβλημα παστεριωμενη ειναι δεν χρειαζετε βρασιμο πως θα κανεις την σαντιγη αν την βρασεις;;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 271 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ
    Μπισκοτογλυκά-τσιζ κέικ-τυραμισού κ.α.
    Ένα βιβλίο 182 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    καλοκαιρινά γλυκά
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    ΤΟΥΡΤΕΣ-ΚΟΡΜΟΙ-CHEESECAKE
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της Φιλικός