κύρια φωτογραφία συνταγής Τσιζ κέικ καναδέζικο

Τσιζ κέικ καναδέζικο

Μαγειρεύτηκε 18 φορές
Andreans
Andreans @cook_8451663
,Canada

Το καλύτερο που έχω φάει σε καφέ του Καναδά και ο Έλληνας ιδιοκτήτης μου είπε το μυστικό..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

203 Minutes
  1. 2 πακέτα μπισκότα Digestive
  2. 250 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
  3. 400 γρ τυρί κρέμα (κατα προτίμηση μασκαρπόνε)
  4. 500 ml κρέμα γάλακτος (με φυτική κρέμα βγαίνει πιο αφρράτο)
  5. 1 πακέτο ζελέ λεμόνι ή ανανά
  6. 1 κονσέρβα μαρμελάδα βατόμουρο ή γλυκό για τσιζ κεικ (θα το βρείτε στα μεγάλα super market)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνετε το βούτυρο σ΄ένα κατσαρολάκι ή σε ένα ταπεράκι στο μικροκυμάτων

  2. 2

    Τρίβετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε μαζί με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη

  3. 3

    Στρώνετε αυτή τη ζύμη σαν βάση στο τσέρκι πιέζοντας με ένα κουτάλι ομιόμορφα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει

  4. 4

    Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί

  5. 5

    Ρίχνετε σιγά σιγά το τυρί κρέμα ανακατεύοντας καλά διαρκώς ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά

  6. 6

    Φτιάχνετε το ζελέ βάζοντας τη μισή ποσότητα νερού από αυτή που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκεβασίας και το ρίχνετεται και αυτό μέσα στο μίγμα

  7. 7

    Ανακατεύετε καλά να πάει το ζελέ παντού και στρώνετε την κρέμα πάνω απο τη ζύμη των μπισκότων

  8. 8

    Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 4 με 5 ώρες)

  9. 9

    Μόλις πήξει καλά η κρέμα απλώνετε στην επιφάνεια της τη μαρμελάδα και αφαιρείτε το τσέρκι

  10. 10

    Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και απολαμβάνετε...

Αντιδράσεις

Cooksnaps (18)

Σχόλια (84)

Rosie
Rosie @cook_8450787
Το μυστικό ποιό είναι;
Κάτι δεν κατάλαβα, ε;

Από

Andreans
Andreans @cook_8451663
στις
,Canada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα