Τσιζ κέικ λεμόνι
Υπέροχο μυρωδάτο και ξυνούλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη μαρμελάδα λεμόνι ή lemon curd τη βρίσκω μόνο στο Βασιλόπουλο. Συχνά χρησιμοποιώ και ξύσμα από ένα λεμόνι μέσα στην κρέμα τυριού. Αυτό για τους πολύ απαιτητικούς στη γεύση του λεμονιού.
Υλικά
-
1 1/2 πακέτο μπισκότα
-
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-
400 γρ. τυρί κρέμα
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1 ζελέ λεμόνι
-
50 γρ. αμύγδαλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι.
-
2
Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι.
-
3
Ανάβουμε για λίγο το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά.
-
4
Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ.
-
5
Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλ. του καφέ βραστό νερό.
-
6
Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
-
7
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
-
8
Κατόπιν ρίχνουμε μαρμελάδα λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε το γλυκό παγωμένο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)